Isztambul

"Világváros a Boszporusz partján"

A Boszporusz - tengerszorosnál, Európa és Ázsia találkozásánál található a világ egyik legszebb fekvésű városa. Gazdag múltja és történelmi emlékei révén ismert, de a 20. századtól igazi európai metropolisszá vált. Napjainkban Törökország legfejlettebb városa, egyben kulturális és gazdasági központja. Isztambul ősi település keleties bájjal és modern felhőkarcolókkal. Egyúttal vallások és népek olvasztótégelye. Izgalmas úti cél, az biztos.

Isztambul

 1. nap: Pécs / Budapest / további felszállási helyeink - Plovdiv

Indulás 02:00 órakor Pécsről, a 48-as tér melletti Shell benzinkút / Mc Drive parkolóból, illetve a további felszállási helyeinkről. Utazás rövid pihenőkkel Plovdiv felé. Érkezés után sétát teszünk a bolgár fővárosban, Szófiában, majd érkezés szállásunkra, Plovdivba.

2. nap: Plovdiv – Rodostó - Isztambul

Reggeli után Rodostóba tartunk, ahol felkeressük a Rákóczi-házat, mely a száműzött nagyságos fejedelemre és kíséretére emlékeztet a Márvány-tenger partján. Isztambulba a késő délutáni órákba érkezünk. A szállás elfoglalása után ismerkedhetünk a szálloda környezetével.

3. nap: Isztambul

Reggeli után Rüstem pasa és Szulejmán szultán dzsámijához megyünk, illetve láthatjuk Sinannak, a mecsetépítés nagymesterének kis türbéjét is. Ezután a világ leghíresebb fedett bazárjait keressük fel: a Nagybazárt és a Fűszerbazárt, majd rövid szabadidő a Galata híd környékén. Esti programként egyénileg ismerkedünk Isztambullal.

4. nap: Isztambul

Városnéző program Isztambulban: felkeressük a Kék Mecsetet (Sultan Ahmed dzsámi), az Aya Sofiá-t (1500 éves bizánci ortodox bazilika), továbbá a Topkapi szultáni palotát és háremet. Ezt követően megtekintjük a Dolmabahce szultáni palotát (a fotózásért külön kell fizetni), majd ismerkedés a Taksim térrel, a Galata-toronnyal és az Istikal Caddesi környékével. Az esti órákban visszatérünk szálláshelyünkre.

5. nap: Isztambul – Pécs / Budapest / további felszállási helyeink

Fakultatív ajánlatunk: hajókirándulás a Boszporuszon, miközben a vízről csodálhatjuk meg Isztambul városát és az Aranyszarv-öböl térségét. Az idő függvényében felkeressük Yedikule-t, azaz a Héttornyot, ahol a török hódoltság idején Török Bálinték raboskodtak. A délutáni órákban indulunk Magyarországra. Figyelem! Éjszaka az autóbuszon!

6. nap: Érkezés Pécsre a kora délutáni órákban.

Időpontok:

2024-05-07 - 2024-05-12198 900 Ft/fő Árkalkuláció
2024-10-22 - 2024-10-27198 900 Ft/fő Árkalkuláció
Felárak Összeg
egyágyas felár 69 900 Ft

Utazási információk

Utazás: nyugati típusú autóbusszal (légkondicionáló, TV, videó, mini bár, WC).

Szállás: Isztambul 4 éj 3*-os szállodában 2-3 ágyas szobákban

Ellátás: Reggeli  (4 reggeli).

Belépők: tájékoztató árai: Török est 20h-23:30ig 35E Topkapi és Hárem 50E Hagia Sophia múzeum 30E, Boszporuszon hajózás 25E Dolmabache 37E Bazilika, Ciszterna 20E Helyi idegenvezető díj 10Euro/fő.

 

A részvételi díj tartalmazza: az utazást, 4 éjszaka szállást, reggelit, a programokat valamint a magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza: a Baleset, betegség, poggyászbiztosítást (BBP)  a programok belépő díjait valamint az útlemondási biztosítás díját 4.5%.

 

FIGYELEM

Törökországba való beutazáshoz 2022. november 10-től,utlevél vagy elég a személyiigazolvány aminek 180naig érvényesnek kell leni!

1 Euro = kb. 7YTL (2022)

A programváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

Útjaink minimális indulási létszáma 35 fő.

 

Díjmentes felszállási lehetőség az alábbi városokban 4fő-től:

Baja, Budapest, Dunaföldvár, Dunaújváros, Érd, Győr, Kaposvár, Keszthely, Mohács, Nagyatád, Nagykanizsa, Paks, Pécs, Sárvár, Sopron, Székesfehérvár, Szekszárd, Szentlőrinc, Szigetvár, Szombathely, Vasvár, Zalaegerszeg.

 

A díjmentes felszállási lehetőséget minimum 4 fő jelentkezése esetén tudjuk biztosítani, egyeztetés alapján díj ellenében kínálunk  transzfer lehetőséget útjainkhoz!

 

Az út indulása előtti utolsó napokban, a transzferek végleges összeállítását követően nem biztos, hogy garantálni tudjuk a kijelölt felszállási helyeken a becsatlakozási lehetőséget útjainkhoz!

 

Az egyes útvonalakon személyautós vagy (kis)buszos transzfer előfordulhat, és átszállásra is sor kerülhet!

Foglalás »

« Törökország

Nyomtatás

Összes látogató:
10326138
Ma: 2644

Kiemelt ajánlataink

Paralia - San Giorgio apartman *** Paralia - San Giorgio apartman ***

San Giorgio apartman autóbusszal

Zeusz Apartmanház *** Zeusz Apartmanház ***

Paralia - Villa Despina Apartmanház *** Paralia - Villa Despina Apartmanház ***

2-3-4 fős apartmanház

Paralia - Alarzo Apartmanház **** Paralia - Alarzo Apartmanház ****

Paralia - Hotel Europa ***+ Paralia - Hotel Europa ***+

Klíma és wifi az árban!