Isztambul

"Világváros a Boszporusz partján"

A Boszporusz - tengerszorosnál, Európa és Ázsia találkozásánál található a világ egyik legszebb fekvésű városa. Gazdag múltja és történelmi emlékei révén ismert, de a 20. századtól igazi európai metropolisszá vált. Napjainkban Törökország legfejlettebb városa, egyben kulturális és gazdasági központja. Isztambul ősi település keleties bájjal és modern felhőkarcolókkal. Egyúttal vallások és népek olvasztótégelye. Izgalmas úti cél, az biztos.

Isztambul

1. nap: Pécs / Budapest / további felszállási helyeink - Edirne

Indulás 13:00 órakor Pécsről, a 48-as tér melletti Shell benzinkút / Mc Drive parkolóból, illetve a további felszállási helyeinkről. Utazás rövid pihenőkkel Szerbián és Bulgárián át Törökországba. Figyelem éjszaka az autóbuszon!


2. nap: Edirne - Rodostó - Isztambul

Rodostóba érkezünk a délelőtti órákban, ahol felkeressük a Rákóczi-házat, mely a száműzött nagyságos fejedelemre és kíséretére emlékeztet a Márvány-tenger partján. Isztambulba a délutáni órákba érkezünk, a szállás elfoglalása után rövid sétát tehetünk, a városban. Vacsora


3. nap: Isztambul

Reggeli után Rüstem pasa és Szulejmán szultán dzsámijához megyünk, illetve láthatjuk Sinannak, a mecsetépítés nagymesterének kis türbéjét is. Ezután a világ leghíresebb fedett bazárjait keressük fel: a Nagybazárt és a Fűszerbazárt, (Egyiptomi) majd rövid szabadidő a Galata híd környékén. Vacsora után esti programként egyénileg ismerkedünk Isztambullal.


4. nap: Isztambul

Városnéző program Isztambulban helyi idegenvezetővel felkeressük a Kék Mecsetet (Sultan Ahmed dzsámi), az Aya Sofiá-t (1500 éves bizánci ortodox bazilika), továbbá a Topkapi szultáni palotát és háremet. Ezt követően megtekintjük a Dolmabahce szultáni palotát (a fotózásért külön kell fizetni), majd ismerkedés a Taksim térrel, a Galata-toronnyal és az Istikal Caddesi környékével. Az esti órákban visszatérünk szálláshelyünkre, ahol vacsorával várnak.


5. nap: Isztambul

Reggeli után hajókirándulás a Boszporuszon, miközben a vízről csodálhatjuk meg Isztambul városát és az Aranyszarv-öböl térségét. Az idő függvényében felkeressük Yedikule-t, azaz a Héttornyot, ahol a török hódoltság idején Török Bálinték raboskodtak. Sajnos belülről már nem látogatható. Vásárlási lehetőség egyénileg majd este vacsora


6. nap: Isztambul-Edirne--Pécs

Reggeli után elhagyjuk szállásunkat szabadprogram Isztambulban majd 14:00-kor délután bepakolás az autóbuszba és indulunk Magyarországra. Figyelem éjszaka az autóbuszon!


7.nap: Pécs- Budapest

Folyamatos utazás technikai pihenőkkel Magyarországra. Érkezés a korai délutáni órákban!

Felárak Összeg
egyágyas felár 69 900 Ft

Utazási információk

Utazás: nyugati típusú autóbusszal (légkondicionáló, TV, videó, mini bár, WC).

Szállás: Isztambul 4 éj 3*-os szállodában 2-3 ágyas szobákban

Ellátás: Félpanzió  (4 reggeli, 3 vacsora).

Belépők: Programok és belépők tájékoztató árai 110 Euro/fő.

 

A részvételi díj tartalmazza: az utazást, 4 éjszaka szállást, félpanziót, programokat valamint a magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza: a Baleset, betegség, poggyászbiztosítást (BBP)  a programok belépő díjait valamint az útlemondási biztosítás díját 4.5%.

 

FIGYELEM

Törökországba való beutazáshoz 2022. november 10-től, elég a személyiigazolvány!

1 Euro = kb. 14 YTL (2022)

A programváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

Útjaink minimális indulási létszáma 35 fő.

 

Díjmentes felszállási lehetőség az alábbi városokban 4fő-től:

Baja, Budapest, Dunaföldvár, Dunaújváros, Érd, Győr, Kaposvár, Keszthely, Mohács, Nagyatád, Nagykanizsa, Paks, Pécs, Sárvár, Sopron, Székesfehérvár, Szekszárd, Szentlőrinc, Szigetvár, Szombathely, Vasvár, Zalaegerszeg.

 

A díjmentes felszállási lehetőséget minimum 4 fő jelentkezése esetén tudjuk biztosítani, egyeztetés alapján díj ellenében kínálunk  transzfer lehetőséget útjainkhoz!

 

Az út indulása előtti utolsó napokban, a transzferek végleges összeállítását követően nem biztos, hogy garantálni tudjuk a kijelölt felszállási helyeken a becsatlakozási lehetőséget útjainkhoz!

 

Az egyes útvonalakon személyautós vagy (kis)buszos transzfer előfordulhat, és átszállásra is sor kerülhet!

Foglalás »

« Törökország

Nyomtatás

Összes látogató:
6622285
Ma: 1904

Kiemelt ajánlataink

Paralia - San Giorgio apartman *** Paralia - San Giorgio apartman ***

San Giorgio apartman autóbusszal

Zeusz Apartmanház *** Zeusz Apartmanház ***

Paralia - Alarzo Apartmanház **** Paralia - Alarzo Apartmanház ****

Paralia - Hotel Europa ***+ Paralia - Hotel Europa ***+

Klíma és wifi az árban!

Paralia - Villa Despina Apartmanház *** Paralia - Villa Despina Apartmanház ***

2-3-4 fős apartmanház