Főoldal Fakultatív kirándulások

Fakultatív kirándulások

 

Szombat  19:00  INFORMÁCIÓ

San Giorgio apartman bárhelységében köszöntjük vendégeinket egy narancsos ouzóval, és tájékoztatást kapnak a fakultatív kirándulások lehetőségeiről, a San Giorgio apartman házirendjéről, és egyéb fontos információt szeretnénk elmondani nyaralásuk idejére. A fakultatív kirándilásokat az információt követően, a telepített idegenvezetőnél kell befizetni.


 Vasárnap 00:00 – 20:00   ATHÉN 

Indulás éjjel 00.00-kor. Érkezés Pireusba reggeli órákban. Pireus Európa második legnagyobb kikötője.

Az autóbuszos városnézés során, láthatják az Olympiai Stadiont, a Parlament épületeit. Athénban minden út az Akropolishoz vezet. (belépő: 20 Euro) Ezt követően 2 órás szabadidő áll a rendelkezésükre, amelyet kedvük szerint tölthetnek el. Tehetnek egy sétát a Nemzeti Parkban, felfedezhetik a Plakát, vagyis az Óvárosi negyedet, ami további látnivalókat kínál Önöknek. Megnézhetik az őrségváltást a Parlament épülete előtt.      


 Vasárnap 04:10 – 24:00   SKOPELOS 

Egész napos hajókirándulás a Mamma Mia szigetként ismert fenyőfákkal borított, természeti szépségekben bővelkedő Skopelos szigetére, ahol megnézzük a sziget romantikus fővárosát. Majd strandolunk Európa egyik legtisztább tengerpartja közül az egyiken.

 

Vasárnap   09:00 – 13:00      AZ  OLYMPOS  - „MÁGNESES VONZÁSA”

Az Olymposra indulunk és egy hihetetlen természeti jelenséget mutatunk meg, ahol megcáfoljuk a fizika törvényét, mely szerint a víz nem csak lefelé folyik, a buszunk is magától indul a hegynek felfelé. Ezután nosztalgiázunk a Livitra „kávézóban”, az Olympos gyönyörű környezetében.   

 

 Hétfő  07:30 – 15:00  OLYMPOS – VYTHOSI VÍZESÉS / ZEUS KÁDJA

Litohoro városon keresztül elmegyünk a Stavros menedékházig, (944 m) ahonnan csodálatos panoráma nyílik az istenek hegyére és az Olymposi Riviéra lenyűgöző partszakaszára. Ezután egy kb. 40 perces gyalogtúra következik az Olympos egyik szurdokába a „Vythosi vízesésig” Ebédelési lehetőség egy kis görög tavernában.

 

Kedd   08:00 – 17:00   VERGINA – NAUSSA - EDESSA 

(NAGY SÁNDOR NYOMÁBAN)

Utunk első állomása Vergina a makedónok ősi fővárosa, ahol Észak Görögország egyik legimpozánsabb múzeumában II Philippos (Nagy Sándor apja) és felesége világhírű sírját tekintjük meg. (belépő: 12 Euro) Ezután a borairól nevezetes Naussába megyünk, a város felett található festői szépségű Agios Nikolaos parkban tehetnek egy sétát. A program végén a csodálatos vízeséséről híres Edessaba látogatunk, majd az egyik tavernában lehetőségünk van fakultatívan ebédelni. 

 

Kedd  08:15 – 16:00   KALÓZHAJÓ  – IDŐJÁRÁSFÜGGŐ!!!

Kitűnő alkalom arra, hogy a görög napfényt hajókázva élvezhessék. A hajó reggel indul a paraliai kikötőből, melyet kb. 20-25 perc sétával érünk el a Niki apartmantól. Kb. 45 perces hajózás után kiköt az Olympos lábánál, ahol a hajóról leugrálva lubickolhatnak a tengerben. Ezután hajókázunk tovább, és egy partszakasz mellett hajónk megáll, és gumicsónakkal a partra visznek, ahol a kapitány már egy bőséges kalóz ebéddel vár minket. (apróhal, görögsaláta, kenyér, víz narancs)  

 

Kedd   18:30 – 21.30    KITROS  –  BORFALU

Indulás: este 18:30 – órakor, autóbusszal, Paraliatól 25 km-re lévő Kitrosba, egy igazán hangulatos kis taverna boros pincéjében. Itt  különleges borokat kóstolhatunk meg, és  ezután házi recept alapján készült, kemencében sült pizzát és káposztát kapunk.  Itt lehetőség van borok, görög házi pálinka ánizs, és natúr cipura vásárlására is.

 

Szerda 08:00 – 12:00    KATERINI VÁROSKA

Pieria tartomány székhelyének meglátogatása. Katerini egy igazi görög város, de sajnos az ókori Hellas-ból kevés emlékei maradtak. Hangulatos sétáló utcájával teszi színesebbé a város hangulatát. A város talán legszebb látnivalója a nagyon sok szökőkúttal és faritkaságokkal büszkélkedő park, mellette egy kis állatkert. A nap különlegessége a helyi piac, ahol a zöldség-gyümölcs és a tenger- kínálta finomságokon kívül még sok érdekességet találhatunk.

 

Szerda 10:00 – 16:00    TENGERI WELLNESS

Érkezés a só lepárlóhoz, ahol magas sótartalmú tengervizes medencét találunk, itt sós vízbe merülünk és élvezzük.  20 percig áztatjuk testünket, és ez után a fekete tengeri iszapot mindenki magának vagy egymásnak keni fel akár az egész testre. Száradáskor érezzük, hogy a tengeri iszapban található összetevők hatására a bőr feszesedik. A testről a jó minőségű fekete iszapot a tenger vizével mossuk le magunkról. A bőrmegújító iszapkúra üdévé és bársonyossá teszi a bőrt.  Ajánlott felszerelés: papucs, fürdőruha, törülköző, gyékény.

Fakultatívan tudunk enni: friss kagylót, hot dogot, grill kolbászt sült krumplit,

 

Szerda  19:30 – 24:00   GÖRÖG  FOLKLÓREST

Itt helyben Paralián elsétálunk egy tavernába, ahol élő buzuki zene szórakoztat minket, eredeti görög táncospár táncbemutató műsort ad elő nekünk, táncra hívnak minket, közben felszolgálják a vacsoránkat, ami lehet húsos tál, vagy tenger gyümölcsei, mellé egy pohár bor vagy üdítő. Ha valaki eljön az estre, akkor meg kell mondani előre, hogy mit szeretne vacsorázni.

 

 Csütörtök 06:30 – 18:00   METEORA

Indulás reggel 06.30-kor, busszal. Az út során az ókori görögök szent hegye, az Olympos mellett haladunk el, majd Meteorákhoz érkezünk. A természeti szépségben egyedülálló, óriási sziklákra épült Meteorák két kolostorát tekinthetik meg (belépődíj: 2x3 Euro). A kolostorok érdekes története, értékes ikonjai, a különleges építészeti stílus, valamint a környék szépsége a múltba kalauzolja az idelátogatókat. Majd bemutatják az Ikon készítés folyamatát.  Ezután ebéd lehetőség egy közeli tavernában. Folytatjuk tovább utunkat a Tempi-völgyébe, a tisztaság, szépség, és a fiatalság, forrásához.  

 

Péntek   08:00 – 15:00   THESSALONIKI

Thessaloniki Görögország második legnagyobb városa. Számos műemléke, elsősorban római és bizánci eredetűek. A nagyvárosi görög nyüzsgés megismerése, gyalogos városnézés, vásárlás a görög piac negyedben egyedülálló élmény. Azután, hajókázás a tengeren. 

 

Péntek 05:15 – 22:00   SKIATHOS – IDŐJÁRÁSFÜGGŐ!

Kb. 2,5 órás utazás autóbusszal a Pagaszitikói öbölig, majd áthajózás a gyönyörű partszakaszairól, híres Skiathosra, itt kb. 2 óra szabadprogram keretében ebédelhetünk egyet és utána indulhatunk a sziget felfedezésére. Ezután egy fél órás hajókázás után kikötünk Koukounariesbe az aranyhomokos partra ahol kb. 2 órás strandolási lehetőség van. Visszaérkezés a késő esti órákban.   

 

Gyerek ár 4 - 12 éves korig!

A programváltoztatás jogát

mind aZ UTAZÁSI IRODÁK,

  mind a hajók kapitányai

fenntartják!

Nyomtatás

Összes látogató:
11037237
Ma: 11038

Kiemelt ajánlataink

Paralia - San Giorgio apartman *** Paralia - San Giorgio apartman ***

San Giorgio apartman autóbusszal

Zeusz Apartmanház *** Zeusz Apartmanház ***

Paralia - Alarzo Apartmanház **** Paralia - Alarzo Apartmanház ****

Paralia - Hotel Europa ***+ Paralia - Hotel Europa ***+

Klíma és wifi az árban!

Paralia - Villa Despina Apartmanház *** Paralia - Villa Despina Apartmanház ***

2-3-4 fős apartmanház