Főoldal Hasznos információk

Hasznos információk

Általános utazási tájékoztató, autóbuszos csoportos és egyéni utazáshoz

On-line foglalás: Ez az egyre jobban terjedő foglalási forma jogilag ugyanolyan értékű megrendelés, mintha személyesen irodánkban intézte volna a megrendelést. A foglalás során el kell fogadni az Utazási Szerződést és az itt leírt hasznos információkat. Ha utalással szeretne fizetni, a megrendelés a visszaigazolástól számítva 3 munkanapon belül az összeg (előleg vagy - 30 napon belüli indulás esetén - teljes díj) számlánkra érkezésével válik véglegessé. Amennyiben ez nem történik meg, a foglalást a rendszer törli. A lemondási feltételek ugyanúgy érvényesek, mint bármely egyéb foglalásnál. (Ez megtalálható, elolvasható web oldalunkon is.) Az on-line foglalást csak írásban faxon, vagy e-mailben lehet lemondani a lemondási feltételeknek megfelelően!

Részvételi díj: Honlapunkon feltüntetett áraink a szolgáltatások díját, a szervezési költséget és az általános forgalmi adót tartalmazzák. Nem tartalmazzák a baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, illetve az utazásképtelenség esetére érvényes biztosítást (stornó biztosítás), ez külön kérhető. A honlapunkon szereplő árakat 400 Ft-os Euró árfolyamig tudjuk garantálni.

Foglalási biztosíték: A részvételi díj 40%-a, az indulást megelőző 30 napon belül a teljes ár fizetendő.

Kedvezmények: Az egyes szálláshelyeknél külön jelezzük az aktuális kedvezményeket. További egyéb kedvezmények mértéke: nyugdíjas, nászutas és törzsutas kedvezmény 5%. Tájékoztatjuk kedves utasainkat, hogy a különböző kedvezmények nem vonhatók össze!

Biztosítás: Részvételi díjaink az utasbiztosítást nem tartalmazzák, de lehetőség van irodánkban annak megkötésére. Ajánljuk Önöknek az utazási biztosítás megkötését, mert baj esetén mindenkinek könnyebb dolga van, ha jó biztosítással rendelkezik. Felhívjuk figyelmüket, hogy az „Európai Egészségbiztosítási Kártya” nem teljes körű utazási biztosítás, kizárólag az Európai Unión belüli sürgősségi ellátásra vonatkozik. Megjegyeznénk még, hogy Görögországba történő utazásnál tranzit országként érintjük Szerbiát és Macedóniát, melyek nem uniós országok, tehát itt nem érvényes az EU TB kártya. Az utasbiztosítás csak kiegészítő biztosítással érvényes extrém sportokra (pl. quadozás, motorozás). Utasainknak az Alfa Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. baleset-, betegség,- és poggyászbiztosítását kínáljuk. A biztosítás részleteiről irodánkban kaphat bővebb felvilágosítást. Az esetleges kárigényt a biztosító kizárólag a káreset helyszínén felvett jegyzőkönyvek (kórház, rendőrség által elkészített jegyzőkönyv) benyújtásával téríti meg. Utólag, a hazaérkezést követően jegyzőkönyvet nem áll módunkban kiállítani, illetve elfogadni!

Utazásképtelenség esetére szóló biztosítás (stornó biztosítás): Az utazási irodánk szervezésében induló utakra útlemondási biztosítás köthető a jelentkezéssel, illetve a foglalási díj megfizetésével egyidejűleg, melynek mértéke a részvételi díj 4,5 %-a.

Útiokmányok: Az utas köteles a hatóságok által előírt okmányokat beszerezni, valamint az utazás során érintett államok jogszabályaiban és egyéb előírásaiban foglaltakat teljesíteni. Ezen követelmények nem teljesítése miatt bekövetkezett károkért az Ikarosz Kft. Utazási Iroda felelősséget nem vállal!. Amennyiben az adott ország hatóságai nem engedik be az országba az utas nem jogosult visszaigényelni a részvételi díj árát vagy annak részét. Ebben az esetben az utasnak kell saját költségére a továbbutazásról gondoskodnia. Kérjük, indulás előtt mindig ellenőrizze, hogy Önnél van-e: részvételi jegye (vouchere), legalább - a hazaérkezéstől számított - 3 vagy 6 hónapig érvényes saját útlevele vagy új típusú (kártyás) személyi igazolványa, a biztosítási kötvénye, költőpénze, jogosítványa, és rendszeresen szedett gyógyszere. Utazásra történő jelentkezés előtt kérjük, feltétlen győződjön meg úti okmányai érvényességéről!

Akciós utak: Az Ikarosz Utazási Iroda fenntartja a jogot, hogy egy adott program indulása előtt, a még szabad férőhelyeket akciós áron értékesítse. Ebben az esetben a korábban leelőlegezett vagy kifizetett programokra árcsökkentés vagy visszatérítés visszamenőleg nem érvényesíthető!

Szálláshelyek besorolása: A társasutazásaink, illetve egyénileg kért szállásoknál igénybe vett szálláshelyek kiválasztásánál igyekszünk maximális gondossággal eljárni. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a szállodák, illetve az apartmanok helyi besorolása országonként eltérő, nem minden esetben egyezik meg a Magyarországon megszokottal!

Apartmanok: Az ajánlataink között stúdiók és apartmanok egyaránt megtalálhatók. A stúdió mindig egy légterű elhelyezést jelent egy konyhasarokkal. A stúdiók általában maximum 4 fő elhelyezésére alkalmasak, nem minden esetben pótágyazhatók további személyre.  Ezen apartmanok 2-3-4,  ágyas elhelyezést is lehetővé tesznek.   Az apartmanoknál a klíma ára beltéri egységenként számítandó! Ártáblázatainkban minden stúdióban, illetve apartmanban történő elhelyezés személyenként van feltüntetve, az áttekinthetőség kedvéért. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a görögországi apartmanok általában nagyon egyszerűen berendezettek, a konyha a legszükségesebbekkel van felszerelve. Amit az apartmanokba javaslunk vinni: törülköző, konyharuha, WC papír, tisztítószerek, mosogatószer, mosogatószivacs. A konyhában hűtőszekrény, mosogató, általában elektromos főzőlap, legszükségesebb edények, poharak, evőeszközök, tányérok találhatók annyi főre, ahány fős az apartman. Az apartmanok takarításáról a vendégeknek nyaralásuk alatt maguknak kell gondoskodniuk. Az apartmanokat kitakarítva kapják meg, és így is kell őket átadni. Az ott tartózkodás ideje alatt az apartmanokban/stúdiókban okozott - nem rendeltetésszerű használatból eredő - károkért az utas teljes anyagi felelősséggel tartozik!

Szállodák: Körutazásainkon és a nyaralás ideje alatt az elhelyezés programtól függően 2-3-4-5*-os szálláshelyeken van. A programok és a lehetőségek figyelembevételével választottuk ki ezeket a szállásokat. A szállodák nem mindig belvárosiak, előfordulhat város közeli elhelyezés is. Nehéz feladat olyan szállásokat találni, amelyek minőségében számunkra megfelelőek és az áruk is elfogadható. Reméljük, sikerül az Önök megelégedésére választanunk szállodákat, panziókat. (Házas)párok minden esetben 2 ágyas, ha családdal utaznak, akkor igény esetén, 2+ pótágyas elhelyezést kapnak. A 3 ágyas szobák általában nem nagyobbak, mint a 2 ágyasak és a 3. ágy esetenként pótágy. A szállodák többsége sajnos a kényelmetlenségek ellenére sem ad kedvezményt a 3 ágyas elhelyezés esetére. A szobák beosztását (pl. hányadik emelet) a szálloda (panzió) határozza meg. Ebbe beleszólásunk nincs! Kérjük Önöket, hogy a szoba átvételekor ellenőrizzék le a szobát, bármilyen észrevételük van ezzel kapcsolatban kérjük, a helyszínen jelezzék az irodánk képviselőjének.

Utólagos reklamációra nincs lehetőség.

Turnusváltás:  A legtöbb szálláshelyünk – főleg az apartmanok – nincsenek berendezkedve közös helyiséggel, ahol egyszerre elférnének a „régi” és az „új” utasok, A haza induló  buszos utasok csak az irodánk képviselője által jelzett helyen tartózkodjanak a busz indulásáig, illetve kérjük, a csomagokat a buszhoz szíveskedjenek vinni, ahol a gépkocsivezetők segítenek a bepakolásban. Használják ki az időt fürdésre, sétára, vásárlásra. Az apartmanokat reggel helyi idő szerint 9 óráig el kell hagyni. Az érkező utasaink a szobát legkorábban 14 óra körül tudják elfoglalni.

Ellátás: Nyaralóprogramjaink alkalmával a szállodai elhelyezés árai minden esetben tartalmazzák az adott étkezés árát. Apartmanos elhelyezés esetén külön térítés ellenében kérhető ellátás, e lehetőségeket a szálláshelyek leírásánál részletesen megadjuk. A főétkezések italt nem tartalmaznak. Amennyiben valamilyen fakultatív kirándulás miatt az étkezés ütközik a programmal, akkor hidegcsomagot lehet igényelni. Ezzel kapcsolatosan minden esetben a telepített idegenvezető ad részletes információt. Irodánk által szervezett körutazások általában félpanziós ellátásúak. Amennyiben csak reggelis az ellátás, és a leírásnál jeleztük a fakultatív vacsora lehetőségét, ott Magyarországon indulás előtt kell igényelni és befizetni a vacsorát. Reggelis ellátás esetén a program befejezése után idegenvezetőnk a lehetőségek függvényében segít vacsorát intézni, ezt a helyszínen lehet megrendelni. A vacsorák általában a szállodában vannak, de előfordulhat más étteremben történő étkezés is.

Kontinentális reggeli: Vaj, jam, péksütemény, kávé, tea. Bővített reggeli: Felvágottal vagy sajttal bővített reggeli. Büféétkezés: svédasztalos jellegű, részben vagy teljesen szabadszedésű étkezés. Vacsora: menüs: az adott ország étkezési szokásainak megfelelően összeállított, általában 3 fogásos menü, illetve büfés - italfogyasztás nélkül.  

Autóbuszos utazás: Az autóbuszos utazásokat nemzetközi színvonalnak megfelelő modern, biztonságos és kényelmes, légkondicionált autóbuszokkal bonyolítjuk. Ezek felszereltsége:  TV, videó, DVD-lejátszó, WC. Az autóbuszok vezetői valamennyien sok éves gyakorlattal és tapasztalattal, a célterületeken kiváló helyismerettel rendelkeznek. 3-4 óránként vannak pihenők – a helyi adottságoktól függően – kulturált parkolókban. Az utak indításához szükséges minimális létszámot minden programnál külön közöljük. Az utakat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, de más árakkal, illetve eltérő feltételekkel, esetenként kisebb mikrobuszokkal. Autóbuszainkon a dohányzás TILOS!

Poggyászok szállítása: Az utazásnál kérjük, vegyék figyelembe a poggyászmennyiség korlátozását, mert autóbuszaink csomagterének befogadóképessége korlátozott, fejenként 18 kg csomag szállítható a csomagtérben. Biztonságtechnikai okokból poggyász csak a csomagtérben helyezhető el! Családonként és társaságonként (4 fő) egy hűtőtáska fér el az autóbusz csomagterében. A csomagokat kérjük, jól látható helyen jelölje meg a poggyászok összekeverésének elkerülése érdekében! A meghatározott csomagmennyiség oda és visszaútra egyaránt vonatkozik! Saját kényelmük érdekében az útközben szükséges holmiknak csak olyan kézitáskát használjanak, ami az ülések alatt vagy a kalaptartóban elfér. Kézipoggyászként nem szállítható olyan tárgy, mely az utasoknak kényelmetlenséget okozhat, vagy testi épséget veszélyeztethet. A kézipoggyász őrzése az utas feladata. A csomagok bepakolásakor a bőröndök, táskák állapotát ellenőrizni nem áll módunkban. Kérjük, leszálláskor győződjenek meg arról, hogy minden poggyászuk megvan, mert az autóbuszon felejtett tárgyakért irodánk felelősséget nem vállal! Amennyiben a bőröndöt túlpakolják és ennek következtében sérülés (kiszakadás, fülleszakadás, kerék kitörés, stb.) történik reklamációt nem áll módunkban elfogadni! Kizárólag olyan sérülésekért fizetünk kártérítést, amit a károsult hitelt érdemlően, szemtanúval, a helyszínen, az esemény bekövetkeztekor tud igazolni. Ezt az autóbuszon készült, az iroda képviselője által hitelesített jegyzőkönyvvel teheti meg. Utólagos reklamációt a poggyászsérülésre nem tudunk elfogadni, utólag jegyzőkönyvet felvenni nem áll módunkban!

Háziállat szállítása az autóbuszon nem lehetséges!

Vidéki felszállási lehetőségek: Felhívjuk kedves Utasaink figyelmét, hogy nyaralóprogramjainkhoz, valamint megjelölt körútjainkra országos csatlakozási lehetőség van, de szeretnénk felhívni szíves figyelmüket, hogy az indulás előtti hetekben a végleges útvonalak kialakítását követően nem tudjuk garantálni minden településen a díjmentes felszállási lehetőséget! Előfordulhat, hogy másik busszal, vagy kisbusszal (személygépkocsival) végezzük a transzfert, és utasainknak át kell szállni a saját autóbuszukba. Az útvonalat, felszállási lehetőségeket minden út leírásánál jelezzük. Az ingyenes transzferszolgáltatásban résztvevő városokat, megtalálják katalógusunkban, illetve honlapunkon. A vidéki transzfereket igyekszünk az autóbuszok indulásához ill. (visszaút esetén) érkezéséhez alakítani. Ettől függetlenül várakozás előfordulhat. Tájékoztatjuk Önöket, hogy a transzfert végző autóbusz 15 perc várakozás után továbbindul. Az ebből eredő károkért, utazásról történő lemaradásért, többletköltségekért irodánk felelősséget nem vállal! Amennyiben a megbeszélt találkozási időponthoz képest induláskor több mint 30 percet késik a transzfer, hívja a részvételi jegyen szereplő ügyeleti telefonszámot. A megadott felszállási hely, vagy név módosítás költsége: 2.000,- Ft/fő.

Ülőhelyfoglalás: Az autóbuszokon az ülésrendet az Ikarosz Utazási Iroda határozza meg, de a kéréseket megpróbáljuk teljesíteni a lehetőségek határain belül. Amennyiben az utas ragaszkodik fix ülőhelyhez, (oda-vissza) irodánk 5.000,- Ft/fő konkrét ülőhely felárat számol fel. Felhívjuk figyelmét azoknak az utasainknak, akik nem élnek a konkrét üllőhely foglalás lehetőségével,hogy akár az oda, akár a vissza úton az előzetesen egyeztetett üléshely változhat.  A fix ülőhelyek a gyűjtő és a terítő járatokon nem érvényesek!

Beszállás menete: Kérjük Önöket, hogy az indulási idő előtt 20-30 perccel a részvételi jegyen megadott időpontban jelenjenek meg a találkozási helyen. Amikor a busz megérkezik, kérjük, hogy a csomagokat szíveskedjenek az autóbuszvezetők tájékoztatása alapján a csomagtartóhoz vinni. A csomagokat mindig és kizárólag csak az autóbuszvezetők pakolják be a busz csomagtartójába! Beszállás csak a részvételi jegy felmutatása, vagy a helyszínen tartózkodó kollégáknál történő jelentkezés után lehetséges! Mindenki köteles a kijelölt helyet elfoglalni, módosításra ilyenkor már nincs lehetőség! Az esetleges késést (pl. forgalmi dugó miatt) kérjük, telefonon szíveskedjenek jelezni irodánknak. Az autóbusz a hiányzó utasokra az indulás megadott időpontja után maximum 15 percet vár. Miután minden utas elfoglalta helyét a buszon, az autóbuszvezetők tájékoztatást adnak az útvonalról, és egyéb fontos tudnivalókról, külön csoportkísérő vagy idegenvezető nem utazik a csoporttal. Irodánk által szervezett körútjainkon minden esetben magyar idegenvezető kíséri a csoportot. Az üdülőhelyeknél magyar telepített idegenvezető áll rendelkezésre utasainknak a nyaralás teljes időtartama alatt.

 

 

Hasznos telefonszámok:

MAGYARORSZÁG GÖRÖGORSZÁGI NAGYKÖVETSÉGE:

25-29. Odos Karneadou, Kolonaki, Athens 10675

Tel: 00 30 210 7256800, 7256801, 7256802

Fax: 00 30 210 7256840

Nyomtatás

Összes látogató:
11037028
Ma: 10829

Kiemelt ajánlataink

Paralia - San Giorgio apartman *** Paralia - San Giorgio apartman ***

San Giorgio apartman autóbusszal

Paralia - Hotel Europa ***+ Paralia - Hotel Europa ***+

Klíma és wifi az árban!

Paralia - Alarzo Apartmanház **** Paralia - Alarzo Apartmanház ****

Paralia - Villa Despina Apartmanház *** Paralia - Villa Despina Apartmanház ***

2-3-4 fős apartmanház

Zeusz Apartmanház *** Zeusz Apartmanház ***