Főoldal Franciaország Párizs mindenkinek!

Párizs mindenkinek!

Párizs-Versailles-Loire völgye

Párizs megér egy misét, Párizs a fények városa, Párizs a divat fővárosa,  Párizs a konyhaművészet hazája, Párizs a művészetek, kiállítások otthona... ezek nem csak szólamok, de ahhoz; hogy átérezzük a párizsi életmódot mindenképpen személyesen kell megtapasztalnunk.  Ha Párizsban járunk, akkor érthetjük meg igazán, hogy a párizsi ember joggal büszke városára.

Párizs mindenkinek!

2024.09.17. 1nap: Pécs-Gyál-Saarbrücken 

Indulás Gyálból 02.00 órakor a csatlakozási lehetőségekkel, folyamatos haladás technikai pihenőkkel. Tranzitszállás német francia határ közelében.

 

2024.09.18. 2.nap: Tranzitszállás-Reims-Blois

A szállodától Reimsbe, a francia királyok koronázási templomához, a gyönyörű gótikus katedrálishoz utazunk. Késő délután érkezünk meg a Loire völgyében fekvő Blois-ba, ahol elfoglaljuk a szállásunkat, majd  sétálunk a városban. Szállás vacsora


2024.09.19. 3.nap: Loire-völgyi kastélyok-Párizs

Elkezdjük az ismerkedést a Loire folyó völgyével, amelynek királyi és  magán kastélyai regényes és romantikus történetek néma tanúi. Blois királyi kastélya több uralkodó és Medici Katalin emlékét idézi. Chambord, I. Ferenc király óriási palotája 365 tornyával fenséges, megihlette a katalán Gaudi építészt is. A Chenonceau kastély története nagyon érdekes. Ez a kastély egyedi építészeti megoldásaival a legkecsesebb, hiszen fennállása alatt hat hölgy birtokolta. Vacsoralehetőség útközben. Párizs környékén lesz a következő szállásunk.


2024.09.20. 4. nap: Párizs

Délelőtt az Eiffel toronyból láthatjuk a várost, lehetőségünk van feljutni a legfelső szintre akár lifttel, de a 2. szintig gyalog is felmehetünk. Ezt követően fakultatív hajókirándulást tervezünk a Szajnán. Ezt követően Louvre termeiben felkeressük a leghíresebb műalkotásokat. Fakultatív étkezési lehetőség. Majd gyalogos sétát teszünk a Cité-szigeten. Itt egykoron Párizs bölcsője ringott. Megtekintjük a híresen szép Notre–Dame székesegyházat és környezetét, a Pont Neuf hidat, aztán átsétálunk a Latin–negyedbe a Saint Michel bulvárra. A Luxemburg-kert, a Pantheon és a Sorbonne Egyetem /csak kívülről/ a  legfontosabb látnivaló. Este szabadprogram a Champs Elysées-n, és a Diadalívről csodáljuk meg az Etoile tér környékét.  Szállásunk ugyanott lesz, ahol előző nap volt.


2024.09.21. 5.nap:  Párizs és Versailles

Délelőtt a csoport Versailles-ba indul. Szépen kialakítottak, gondozottak a nagy és kiskastélyok, valamint az óriási park, mely a francia kertépítészet remeke. Az új királyi székhelyet XIV. Lajos, a Napkirály hozta létre a XVII. században. Nem hagyjuk ki a Grand Trianont sem, amelyhez szomorú történelmi emlék köti a magyarságot. Majd visszatérünk Párizsba, ellátogatunk a D’Orsay múzeumba, végül az Invalidusoknál Napóleon sírját keressük fel. Este a Montmartre dombon sétálunk, ahol a Sacre Coeur székesegyház, a festők tere és a híres „Vörös Malom” azaz a Moulin Rouge látványa idézi a 19. századot. /Vásárlási lehetőség/ Szállásunk ott lesz, ahol előző nap volt.

 

2024.09.22. 6.nap:  Párizs–Nürnberg

Reggeli után folyamatos utazás pihenőkkel Nürnbergbe, ahol tranzitszállásunk lesz. Érkezés után szállás elfoglalása majd ismerkedés a környékkel Nürnbergben. Szállás

 

2024.09.23. 7.nap: Nürrnberg-Hegyeshalom-Gyál-Pécs

Reggeli után Nürnberg óvárosával ismerkedünk, majd utazás a 250.000 férőhelyes Zeppelin-mezőre (Zeppelinfeld) 1933-1938 a náci párt nagygyűléseinek színterén nézelődünk. Program után indulunk Magyarországra. Érkezés a késő éjszakai órákban.

Időpontok:

2024-09-17 - 2024-09-23348 900 Ft/fő Árkalkuláció
Felárak Összeg
egyágyas felár 69 900 Ft

Utazási információk

Utazás: nyugati típusú autóbusszal (légkondicionáló, TV, videó, minibár, WC).

Szállás: 6 éj IBIS Hotelben 2-3 ágyas szobákban

Ellátás: kontinentális reggeli,vacsora.

Belépők: 150 Euro/fő

 

A részvételi díj tartalmazza: az utazást, a szállást, a félpanziót (kontinentális reggelit,vacsorát), valamint a magyar nyelvű idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza: Baleset, betegség, poggyászbiztosítást (BBP), a stornó útlemondási biztosítás 4.5%, valamint a programok belépődíjait.

 

Belépők: Eiffel 2.szint lifttel, hajó, Múz. Pass 2 napos, 3 kastély (Loire), kisvonat Versailles-ban. közlekedés metróval. Összesen kb.150Euro/fő..

 

Díjmentes felszállási lehetőség az alábbi városokban:

Baja, Bátaszék, Bonyhád, Böhönye, Budapest, Dunaföldvár, Dunaújváros, Érd, Győr, Kaposvár,  Keszthely, Körmend, Marcali, Mohács, *Nagyatád, Nagykanizsa, Paks, Pécs, Sárvár, Sopron, Százhalombatta, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, Szentlőrinc, Szigetvár, Szombathely, Vasvár, Zalaegerszeg.

 

A díjmentes felszállási lehetőséget minimum 4fő jelentkezése esetén tudjuk biztosítani, útjainkhoz!

 Az egyes útvonalakon személyautós vagy kisbuszos transzfer előfordulhat, és átszállásra is sor kerülhet!

Foglalás »

« Franciaország

Nyomtatás

Összes látogató:
11719315
Ma: 11682

Kiemelt ajánlataink

Paralia - San Giorgio apartman *** Paralia - San Giorgio apartman ***

San Giorgio apartman autóbusszal

Paralia - Alarzo Apartmanház **** Paralia - Alarzo Apartmanház ****

Zeusz Apartmanház *** Zeusz Apartmanház ***

Paralia - Villa Despina Apartmanház *** Paralia - Villa Despina Apartmanház ***

2-3-4 fős apartmanház

Paralia - Hotel Europa ***+ Paralia - Hotel Europa ***+

Klíma és wifi az árban!