Főoldal Albánia A virágzó Balkán kulturális csodáinak felfedezése

A virágzó Balkán kulturális csodáinak felfedezése

„Bosznia–Hercegovina–Albánia–Macedónia”

Az Albán Köztársaság vagy Albánia Délkelet-Európában, a Balkán-félszigeten fekvő független állam. Északon Montenegró, északkeleten Koszovó, keleten Észak-Macedónia, délkeleten és délen Görögország, délnyugaton a Jón-tenger, nyugaton pedig az Adriai-tenger határolja. Partvonalának teljes hossza 362 km.

A virágzó Balkán kulturális csodáinak felfedezése

1. nap: Budapest–Pécs–Szarajevó (590km)

Indulás Pécsről 05: 00 órakor, folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szarajevóba. Szállás elfoglalása, majd városnézés a török bazár-negyed, Bascarsija, Gavrilo Princip-híd, a merénylet színhelye stb. Szállás vacsora.


2. nap: Szarajevó–Podgorica–Hani i Hotit–Shkodra–Lezha–Durres (400)

Utazás Albániába pihenőkkel, a határt Hani i Hotinál lépjük át, majd érkezés Shkodrába, ahol megnézzük a katolikus Székesegyházat, a mecsetet, a középkori Rozafa-várat, majd utazás Lezhába, ahol Szkander bég mauzóleuma és az ókori illír város romjai láthatók. Indulunk szállásunkra Durres környékére vacsora.


3. nap: Durres–Kruja–Tirana–Durres (150)

A reggeli után utazás Krujába. A várban megnézzük a nemzeti hős, Szkander bég Múzeumát és a Néprajzi Múzeumot, vásárlási lehetőség a történelmi bazársoron. Utazás Tiranába, a több mint félmillió lakosú fővárosba. Kirándulás a Dajti-hegyre kabinos felvonóval. Majd városnézés Tiranában, a főtér és környékének megtekintése, Ethem bej mecset, a Nemzeti Történeti Múzeum, valamint Enver Hodzsa egykori piramis-mauzóleumának felkeresése, amit sajnos lebontottak Programunk végeztével utazunk szállásunkra Durresbe  ahol vacsorával várnak.


4. nap: Durres–Ardenice–Apollonia–Fier–Saranda (320)

Utazás Ardenicába, a Szűz Mária kolostortemplom megtekintése, majd múzeumlátogatás Apollónia ókori romvárosában és a kolostor régészeti múzeumában. Útközben Enver Hodzsa betonbunkereivel ismerkedünk meg. Ezt követően utazunk Fierbe, ahol az új nagymecset megtekintése. Ezután lélegzetelállító utazás következik Vlorán és a Llogara-hágón keresztül az Albán Riviérára, Sarandába, a legnapsütöttebb albán tengerparti üdülőhelyre. Szállás Sarandában vacsora.


5. nap: Saranda–Butrint–Kék Szem-forrás–Mesopotam–Saranda (100)

Kirándulás Butrintba, az UNESCO Világörökség részét képező ókori romvárosba, az „Albán Trójába”. Innen továbbutazás a Kék Szem-forráshoz a természet csodálatos látványához. A felejthetetlen élmény után Mesopotamba utazunk, ahol a 13. századból fennmaradt, legrégebbi albán templomot nézzük meg, majd ezután visszaindulunk szállásunkra, Sarandába vacsora.


6. nap: Saranda–Gjirokaster–Tepelene–Berat (250)

Utazás Gjirokasterbe, Albánia másik múzeumvárosába, amely szintén az UNESCO Világörökség része. A „kővárosnak” becézett Girokaster Enver Hodzsa szülőhelye. A vár és Fegyvermúzeum megtekintése után Enver Hodzsa szülőházát nézzük meg, ami a rendszerváltás óta Néprajzi Múzeum. A látnivalók megtekintése után egy hosszú utazás következik szállásunkra, Beratba vacsora. 


7. nap: Berat–Elbasan–Ohrid–Gosztivar/Skopje (340km)

Megnézzük Beratot, az” Ezerablakú múzeumvárost”, séta a hatalmas kiterjedésű várban, ahol a legismertebb albán ikonfestő, Onufri múzeumát tekintjük meg. Ezt követően a Néprajzi Múzeumot keressük fel, majd sétát teszünk a Mangalem és a Gorica városrészekben. Elbasanba utazunk, ahol megtekintjük a városfalat és a bástya környékét, majd utazás Ohridba, ahol a hangulatos város felfedezése, séta a domboldalon épült óváros macskaköves utcáin, a fő látnivalók: a fellegvár, Szt. Sofia templom,stb. Utazás Gosztivar vagy Skopje szállásunkra ahol vacsora.


8. nap: Skopje–Belgrád–Novi SadPécs (770km)

Reggeli után Skopjéba utazunk, ahol a város legfőbb nevezetességei gyalogosan bejárhatók, mint például a főtér és környéke, a Kale erőd, a Kőhíd, Teréz anya emlékház, és a Sveti Spas templom. Belvárosa érdekes kavalkád, sok különböző építészeti stílus egyvelege, mely talán kissé kaotikus, de ez adja meg a báját is. Elköszönünk Skopjétól majd utazás Magyarországra technikai pihenőkkel.

Figyelem Éjszakai utazás!!!


9. nap:  Budapest / Pécs

Érkezés a kora reggeli órákban Pécsre / Budapestre.

Időpontok:

2023-04-15 - 2023-04-23216 900 Ft/fő Árkalkuláció
2023-07-08 - 2023-07-16239 900 Ft/fő Árkalkuláció
2023-09-16 - 2023-09-24216 900 Ft/fő Árkalkuláció

Utazási információk

Utazás: nyugati típusú autóbusszal (légkondicionáló, TV, videó, minibár, WC)

Szállás: Szarajevó 1 éj, Durres 2 éj, Saranda 2 éj, Berát 1 éj, Gosztivar/Skopje 1 éj,   3*- 4*szállodában.

A részvételi díj tartalmazza: a szállást két-háromágyas szobákban, a félpanziót (reggeli, vacsora), és a fent leirt programokat, a magyar nyelvű idegenvezetőt.


A részvételi díj nem tartalmazza: az utasbiztosítást (BBP) a stornó biztosítás egyénileg köthető a részvételi díj 4,5% és programok belépő díjait, 80 Euro/fő (2022).

 

A programváltoztatés jogát irodánk fenntartja!

Albumok

Foglalás »

« Albánia

Nyomtatás

Összes látogató:
5617874
Ma: 606

Kiemelt ajánlataink

Paralia - San Giorgio apartman *** Paralia - San Giorgio apartman ***

San Giorgio apartman autóbusszal

Zeusz Apartmanház *** Zeusz Apartmanház ***

Paralia - Villa Despina Apartmanház *** Paralia - Villa Despina Apartmanház ***

2-3-4 fős apartmanház

Paralia - Hotel Europa ***+ Paralia - Hotel Europa ***+

Klíma és wifi az árban!

Paralia - Alarzo Apartmanház **** Paralia - Alarzo Apartmanház ****