Isztambul

"Világváros a Boszporusz partján"

A Boszporusz - tengerszorosnál, Európa és Ázsia találkozásánál található a világ egyik legszebb fekvésű városa. Gazdag múltja és történelmi emlékei révén ismert, de a 20. századtól igazi európai metropolisszá vált. Napjainkban Törökország legfejlettebb városa, egyben kulturális és gazdasági központja. Isztambul ősi település keleties bájjal és modern felhőkarcolókkal. Egyúttal vallások és népek olvasztótégelye. Izgalmas úti cél, az biztos.

Isztambul

1. nap: Pécs / Budapest / további felszállási helyeink - Plovdiv

Indulás 03:00 órakor Pécsről, a 48-as tér melletti Shell benzinkút / Mc Drive parkolóból, illetve a további felszállási helyeinkről. Utazás rövid pihenőkkel Plovdiv felé. Útközben rövid sétát teszünk a bolgár fővárosban, Szófiában, majd tranzitszállásunkhoz, Plovdivba érkezünk.

 

2. nap: Plovdiv – Rodostó - Isztambul

Reggeli után Rodostóba tartunk, ahol felkeressük a Rákóczi-házat, mely a száműzött nagyságos fejedelemre és kíséretére emlékeztet a Márvány-tenger partján. Isztambulba a késő délutáni órákba érkezünk. A szállás elfoglalása után rövid sétát tehetünk, ismerkedhetünk a szálloda környezetével.

 

3. nap: Isztambul

Reggeli után Rüstem pasa és Szulejmán szultán dzsámijához megyünk, illetve láthatjuk Sinannak, a mecsetépítés nagymesterének kis türbéjét is. Ezután a világ leghíresebb fedett bazárjait keressük fel: a Nagybazárt és a Fűszerbazárt, majd rövid szabadidő a Galata híd környékén. Fakultatív programként kipróbálhatunk egy igazi török fürdőt. Esti programként egyénileg ismerkedünk Isztambullal.

 

4. nap: Isztambul

Városnéző program Isztambulban: felkeressük a Kék Mecsetet (Sultan Ahmed dzsámi), az Aya Sofiá-t (1500 éves bizánci ortodox bazilika), továbbá a Topkapi szultáni palotát és háremet. Ezt követően megtekintjük a Dolmabahce szultáni palotát (a fotózásért külön kell fizetni), majd ismerkedés a Taksim térrel, a Galata-toronnyal és az Istikal Caddesi környékével. Az esti órákban visszatérünk szálláshelyünkre.

 

5. nap: Isztambul – Pécs / Budapest / további felszállási helyeink

Fakultatív ajánlatunk: hajókirándulás a Boszporuszon, miközben a vízről csodálhatjuk meg Isztambul városát és az Aranyszarv-öböl térségét, vagy kirándulás a Szerelmesek dombjára, Ázsiába. Az idő függvényében felkeressük Yedikule-t, azaz a Héttornyot, ahol a török hódoltság idején Török Bálinték raboskodtak. A délutáni órákban indulunk Magyarországra. Figyelem! Éjszaka az autóbuszon!


6. nap: Érkezés Pécsre a kora délutáni órákban.

Időpontok:

2022-04-13 - 2022-04-18119 900 Ft/fő Árkalkuláció
2022-06-01 - 2022-06-06119 900 Ft/fő Árkalkuláció
2022-09-20 - 2022-09-25119 900 Ft/fő Árkalkuláció
Felárak Összeg
egyágyas felár 34 900 Ft

Utazási információk

Utazás: nyugati típusú autóbusszal (légkondicionáló, TV, videó, mini bár, WC)

Szállás: 3 éj 3*-os szállodában 2-3 ágyas szobákban

Ellátás: Félpanzió  (reggeli, vacsora)

Belépők: tájékoztató árai 90 Euro/fő

 

A részvételi díj tartalmazza: az utazást, szállást, félpanziót, valamint a magyar nyelvű csoportkísérőt

A részvételi díj nem tartalmazza: a Baleset, betegség, poggyászbiztosítást (BBP és a programok belépődíjait valamint az útlemondási biztosítás díját 1.8%..

 

Fontos információk: Figyelem! Az utazáshoz útlevél szükséges!

(A hazaérkezéstől számított hat hónapig érvényesnek kell lennie!)

1 Euro = kb. 2-3 YTL 

A programváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

Útjaink minimális indulási létszáma 35 fő.

 

Díjmentes felszállási lehetőség az alábbi városokban:

Baja, Békéscsaba, Budapest, Cegléd, Debrecen, Dunaföldvár, Dunaújváros, *Eger, Érd, Gyöngyös, Győr, *Hajdúszoboszló, Hatvan, Hódmezővásárhely, Kaposvár, *Karcag, Kecskemét, *Keszthely, *Körmend, Miskolc, Mohács, *Nagyatád, Nagykanizsa, Nagykőrös, Nyíregyháza, Orosháza, Paks, Pécs, Sárvár, Sopron, Százhalombatta, Szeged, *Székesfehérvár, Szekszárd, *Szentlőrinc, *Szigetvár, Szolnok, Szombathely, Tatabánya,  *Vasvár, *Veszprém, Zalaegerszeg

 

A díjmentes felszállási lehetőséget minimum 2 fő jelentkezése esetén tudjuk biztosítani, kivéve a csillaggal (*) jelölt felszállási helyeken, ahol minimum 4 fő jelentkezése esetén, illetve egyeztetés alapján kínálunk díjmentes transzfer lehetőséget útjainkhoz!

Megjelölt felszállási helyeinken 1 fő jelentkezése esetén, minden esetben előzetes egyeztetés szükséges!

 

Az út indulása előtti utolsó napokban, a transzferek végleges összeállítását követően nem biztos, hogy garantálni tudjuk a kijelölt felszállási helyeken a becsatlakozási lehetőséget útjainkhoz!

 

Az egyes útvonalakon személyautós vagy (kis)buszos transzfer előfordulhat, és átszállásra is sor kerülhet!

Foglalás »

« Törökország

Nyomtatás

Összes látogató:
4587877
Ma: 142

Kiemelt ajánlataink

Paralia - Hotel Niki Apartmanház *** Paralia - Hotel Niki Apartmanház ***

WIFI ingyenes!

Paralia - Hotel Atlantis *** Paralia - Hotel Atlantis ***

Közvetlen tengerparti szálloda

Paralia - Hotel Europa ***+ Paralia - Hotel Europa ***+

Klíma és wifi az árban!

Paralia - Villa Despina Apartmanház *** Paralia - Villa Despina Apartmanház ***

2-3-4 fős apartmanház

Paralia - Alarzo Apartmanház **** Paralia - Alarzo Apartmanház ****

Erdély "szívében"Erdély "szívében"

Hargita szívében 2022

IsztambulIsztambul

Karnevál Velencében 3 nap /2 éjKarnevál Velencében  3 nap /2 éj

Karnevál Velencében 2022