Főoldal Albánia Kalandozás három országon át

Kalandozás három országon át

"Bosznia-Hercegovina-Albánia-Macedónia"

Az Albán Köztársaság vagy Albánia Délkelet-Európában, a Balkán-félszigeten fekvő független állam. Északon Montenegró, északkeleten Koszovó, keleten Észak-Macedónia, délkeleten és délen Görögország, délnyugaton a Jón-tenger, nyugaton pedig az Adriai-tenger határolja. Partvonalának teljes hossza 362 km.

Kalandozás három országon át

1. nap: Budapest – Pécs – Szarajevó (590km)

Indulás Pécsről 05: 00 órakor, folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szarajevóba. Szállás elfoglalása, majd városnézés a török bazár-negyed, Bascarsija, Gavrilo Princip-híd, a merénylet színhelye stb. Szállás vacsora.


2. nap: Szarajevó – Podgorica – Hani i Hotit – Shkodra – Lezha – Durres (400)

Utazás Albániába pihenőkkel, a határt Hani i Hotinál lépjük át, majd érkezés Shkodrába, ahol megnézzük a katolikus Székesegyházat, a mecsetet, a középkori Rozafa-várat, majd utazás Lezhába, ahol Szkander bég mauzóleuma és az ókori illír város romjai láthatók. Indulunk szállásunkra Durres környékére vacsora.


3. nap: Durres – Kruja – Tirana – Durres (140)

A reggeli után utazás Krujába. A várban megnézzük a nemzeti hős, Szkander bég Múzeumát és a Néprajzi Múzeumot, vásárlási lehetőség a történelmi bazársoron. Utazás Tiranába, a több mint félmillió lakosú fővárosba. Kirándulás a Dajti-hegyre kabinos felvonóval. Majd városnézés Tiranában, a főtér és környékének megtekintése, Ethem bej mecset, a Nemzeti Történeti Múzeum, valamint Enver Hodzsa egykori piramis-mauzóleumának felkeresése. Programunk végeztével utazunk szállásunkra Durresbe  ahol vacsorával várnak minket.


4. nap: Durres – Ardenice – Apollonia – Fier – Saranda (300)

Utazás Ardenicába, a Szűz Mária kolostortemplom megtekintése, majd múzeumlátogatás Apollónia ókori romvárosában és a kolostor régészeti múzeumában. Útközben Enver Hodzsa betonbunkereivel ismerkedünk meg. Ezt követően utazunk Fierbe, ahol az új nagymecset megtekintése. Ezután lélegzetelállító utazás következik Vlorán és a Llogara-hágón keresztül az Albán Riviérára, Sarandába, a legnapsütöttebb albán tengerparti üdülőhelyre. Szállás Sarandában vacsora.


5. nap: Saranda – Butrint – Kék Szem-forrás – Mesopotam – Saranda (100)

Kirándulás Butrintba, az UNESCO Világörökség részét képező ókori romvárosba, az „Albán Trójába”. Innen továbbutazás a Kék Szem-forráshoz a természet csodálatos látványához. A felejthetetlen élmény után Mesopotamba utazunk, ahol a 13. századból fennmaradt, legrégebbi albán templomot nézzük meg, majd ezután visszaindulunk szállásunkra, Sarandába vacsora.


6. nap: Saranda – Gjirokaster – Tepelene – Berat (240)

Utazás Gjirokasterbe, Albánia másik múzeumvárosába, amely szintén az UNESCO Világörökség része. A „kővárosnak” becézett Girokaster Enver Hodzsa szülőhelye. A vár és Fegyvermúzeum megtekintése után Enver Hodzsa szülőházát nézzük meg, ami a rendszerváltás óta Néprajzi Múzeum. A látnivalók megtekintése után egy hosszú utazás következik szállásunkra, Beratba vacsora. 


7. nap: Berat –Elbasan – Ohrid – Gosztivar (265km)

Megnézzük Beratot, az” Ezerablakú múzeumvárost”, séta a hatalmas kiterjedésű várban, ahol a legismertebb albán ikonfestő, Onufri múzeumát tekintjük meg. Ezt követően a Néprajzi Múzeumot keressük fel, majd sétát teszünk a Mangalem és a Gorica városrészekben. Elbasanba utazunk, ahol megtekintjük a városfalat és a bástya környékét, majd utazás Ohridba, ahol a hangulatos város felfedezése, séta a domboldalon épült óváros macskaköves utcáin, a fő látnivalók: a fellegvár, Szt. Sofia templom, Szt. Naum kolostor stb. Utazás Gosztivar környéki szállásunkra vacsora.


8. nap: Gosztivar – Skopje – Belgrád (500km)

Reggeli után Skopjéba utazunk, ahol a város legfőbb nevezetességei gyalogosan bejárhatók, mint például a főtér és környéke, a Kale erőd, a Kőhíd, Teréz anya emlékház, és a Sveti Spas templom. Belvárosa érdekes kavalkád, sok különböző építészeti stílus egyvelege, mely talán kissé kaotikus, de ez adja meg a báját is. Találkozás az autóbusznál és indulunk szállásunkra Belgrádba.


9. nap: Belgrad – Budapest – Pécs (620)

Reggeli után bepakolunk az autóbuszunkba majd ismerkedünk, a fővárossal Belgráddal. A Parlament, a Nemzeti Múzeum és a Nemzeti Színház, majd a korzón végig sétálva a nándorfehérvári csata egykori színhelyéhez, a Kalemegdan erőd felé vesszük az irányt 1456-ban itt aratott Hunyadi János és serege döntő győzelmet a török csapatok felett, amelyről magyar nyelvű emlékkő is tanúskodik. A győztes szobra mellett mégis a leglátványosabb az elénk táruló panoráma. Hiszen közvetlenül a vár alatt torkollik a Száva folyó a Dunába. Szabadidőt követően indulunk Magyarországra.

Felárak Összeg
egyágyas felár 75 900 Ft

Utazási információk

Utazás: nyugati típusú autóbusszal (légkondicionáló, TV, videó, minibár, WC)

Szállás: Szarajevó 1éj, Durres 2éj, Saranda 2éj, Berát 1éj, Gosztivar 1éj, Belgrád 1éj,  3*szállodában.

A részvételi díj tartalmazza: a szállást két-háromágyas szobákban, a félpanziót (reggeli, vacsora), és a fent leirt programokat, a magyar nyelvű csoportkísérőt


A részvételi díj nem tartalmazza: az utasbiztosítást (BBP) a stornó biztosítás egyénileg köthető a részvételi díj 4,5% és programok belépő díjait, 60 Euro/fő (2019).

 

A programváltoztatés jogát irodánk fenntartja!

Albumok

Foglalás »

« Albánia

Nyomtatás

Összes látogató:
4878071
Ma: 966

Kiemelt ajánlataink

Paralia - Hotel Niki Apartmanház *** Paralia - Hotel Niki Apartmanház ***

WIFI ingyenes!

Hotel Galini ***** Hotel Galini *****

EGÉSZ ÉVBEN FOGLALHATÓ!

Paralia - Hotel Atlantis *** Paralia - Hotel Atlantis ***

Közvetlen tengerparti szálloda

Zeusz Apartmanház *** Zeusz Apartmanház ***

Hotel Akti Musson ***+ Hotel Akti Musson ***+

Úszómedencés *** szálloda

Erdély "szívében"Erdély "szívében"

Hargita szívében 2022

IsztambulIsztambul

2023. ISZTAMBUL