Szlovénia

"Csodatévő tó és Orchidea kavalkád"

A „virágvarázs” megtekintése után ellátogatunk egy másik csodás helyre, a Bakonaki tóhoz. A tó környéke a mai napig különlegesnek számít , az itt található Szent Vid kápolna már ősidők óta „templomos” hely volt, és az itt fakadó forrást is gyógyító erejűnek tartják.

Szlovénia

1 nap: Pécs – Nagykanizsa – Lendva – Dobronak – Lendva – Nagykanizsa – Pécs

Indulás Pécsről 5 órakor a Mc Drive/Shell benzinkúttól. Rövid technikai szünet Nagykanizsán, majd Lendvára érkezünk, mely kisváros, a szlovéniai magyarság központja.

Gyalogos városnézés során, megtekintjük a főbb nevezetességeket ( Városháza, Szt. Erzsébet templom, Kulturális Központ, Zsinagóga stb.) A város jelentős műemléke a domboldalban álló vár, melynek kiállításait járjuk végig, köztük a település híres szülöttjének Zala (Mayer) György szobrászművésznek emléket állító bemutató termet is felkeresve.

Majd a Lendva melletti Dobronak nevű település határában lévő Orchidea Farm Trópusi Kertjéhez vezet utunk, ahol helyi vezető mutatja be a változatos trópusi növényeket, s természetesen orchidea vásárlásra is lehetőség nyílik, a széles kínálatból.

Ezután, az ugyancsak Dobronak község melletti, a Bakonaki tónál található Energia Parkot látogatjuk meg, amely gyógyító hatásáról ismert. A 26 energia pont mellett a Szent - Vid kút vizének is gyógyító hatása van.

A gyógyító energiával feltöltődve, fakultatív program keretében egy közeli pincegazdánál, helyi ízeket ismerhetünk meg, egy tartalmas vacsora keretében, majd a helyi borok kóstolásával zárjuk programunkat. Visszautazás Pécsre, ahova a késő esti órákban érkezünk.

Utazási információk

Utazás: nyugati típusú autóbusszal (légkondicionáló, TV, videó, minibár).

Ellátás: Fakultatív vacsora lehetőség!  Helyi ízekből összeállított vacsora borkóstolóval, Figyelem: ez a két időpont magába foglalja a fakultatív vacsorát!  2018.05.26.;  2018.09.15.

A részvételi díj tartalmazza: Utazás nyugati típusú autóbusszal (légkondicionáló, TV, videó, minibár WC), magyar nyelvű idegenvezetést .

A részvételi díj nem tartalmazza: a Baleset, Betegség, Poggyászbiztosítást (BBP), a stornó (útlemondási) biztosítás mely egyénileg köthető és a programok belépődíjait.

 

Fontos információk:

A Trópusi Kertben ajándékválasztási lehetőség – kaspó, virágkezelési útmutató, vagy orchidea átültetéshez egységcsomag. 

 

Belépődíjak:

 Lendva – Vinárium Kilátó 5 €/fő

 Lendva – Vár 5 €/fő

 Orchidea Farm – 5 €/fő

 Vacsora, borkóstolóval – 20 €/fő


 

Útjaink minimális indulási létszáma 35 fő.

A programváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

 

Díjmentes felszállási lehetőség az alábbi városokban:

*Baja, *Bonyhád, Böhönye, Dombóvár, Kaposvár, Keszthely, Komló, Körmend, Marcali, Mohács, Nagyatád, Nagykanizsa, Pécs, *Szekszárd, Szentlőrinc, Szigetvár, Vasvár, Zalaegerszeg

Albumok

Foglalás »

« 1 napos programok

Nyomtatás

Összes látogató:
2853327
Ma: 302

Kiemelt ajánlataink

Paralia - Hotel Niki Apartmanház *** Paralia - Hotel Niki Apartmanház ***

WIFI ingyenes!

Paralia - Hotel Europa ***+ Paralia - Hotel Europa ***+

Klíma és wifi az árban!

Hotel Galini ***** Hotel Galini *****

Hotel Akti Musson ***+ Hotel Akti Musson ***+

Úszómedencés *** szálloda

Paralia - Hotel Atlantis *** Paralia - Hotel Atlantis ***

Közvetlen tengerparti szálloda

Rejtelmes AlbániaRejtelmes Albánia

Karnevál Velencében 3 nap 2 éjKarnevál Velencében  3 nap  2 éj

Karnevál Velencében 2019.

Kalandos ErdélyKalandos Erdély

Erdély "szívében"Erdély "szívében"

Hargita szívében

IsztambulIsztambul