Főoldal Szlovénia Szlovénia

Szlovénia

A kis ékszerdoboz

Bled közvetlen közelében helyezkedik el a Triglavi Nemzeti Park, amely Szlovénia felszínének 4 %-át fedi le. A Júliai-Alpok Szlovéniára eső területének nagy része, Európa legidősebb nemzeti parkjai közé sorolható. Különlegessége a változatos érintetlen természet, a gazdag növényzet és otthont ad számos védett állatnak is.

Szlovénia

1. nap: Budapest - Pécs - Ljubljana - Bled - Ljubljana

Indulás  Pécsről a kora reggeli órákban Mc Drive / Shell benzinkút parkolójából technikai szünetekkel  Ljubljanába. A Ljubljanica folyó mentén épült szlovén fővárosban reneszánsz, barokk és szecessziós épületek egész sorát láthatjuk, gyönyörű hidakkal, parkokkal tarkítva. A Hármas híd a város spirituális központja. A Preseren tér a belváros legforgalmasabb helye, itt található a vörös színű ferences templom, az Urbanc-ház, a költő Presener szobra, a Smalc-ház. Innen indul a Plecnik- árkádsor, mely a Sárkányos hídig tart. Napközben élelmiszer árusok kínálják finom portékáikat, itt található a szabadtéri piac is. A tér belső oldalán áll a Szt. Miklós-Székesegyház, a XVIII. századi barokk egyik legszebb európai épülete. Rövid szabadprogram után folytatjuk utunkat a mélykék vizű tó partján épült Bledbe, mely méltán világhírű üdülőváros. Séta a tó körül, mely egy termálforrás által táplált tengerszem, magas hegyekkel körülvéve. Fakultatív program keretében hajókázás (pletnázás) a Bledi tavon. Érdemes felsétálni a Bledi várba, mely egy a tó fölé magasodó mészkő sziklaszirtre épült, s ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a tóra és a környező hegyvidékre. Lefele útban, a várhegy alatt érdemes megtekinteni a neogótikus Szent Márton plébánia templomot.

Szállás Ljubljana környékén.

 

2. nap: Ljubljana - Bohinji tó - Savica vízesés - Vintgar-szurdok - Ljubljana

Reggeli után utazás a Júlia-Alpok szívébe, Szlovénia legnagyobb tavához, a Bohinji-tóhoz, mely meredek sziklafalakkal határolva húzódik meg egy gleccser vájta völgyben. A tó igazi alpesi paradicsom, környezete csodálatosan szép, vize is kristálytiszta. Túrázás a Savica-vízeséshez, itt ered a Száva-folyó (kb. 500 lépcső). Majd a környék híres kilátópontja (Vogel) következik (kabinos felvonóval 1530 m magasba). Majd kirándulás a Vintgar-szurdokban, ahol több híd és gyalogosútvonal került kialakításra. (A Vintgar-szurdok csak V-IX. hónapokban látogatható.)

 

3. nap: Ljubljana - Postonjai csepkőbarlang - Trojane - Pécs

Reggeli után utazás a Postojnai cseppkőbarlanghoz, mely Szlovénia legnagyobb, Európa kilencedik legnagyobb barlangja. A világhírű szlovén barlang kb. 70 millió évvel ezelőtt keletkezett. 5200 m hosszú barlangrész látogatható meg részben barlangvasúton, részben gyalogosan. A különösen sokféle színű és formájú cseppkő páratlan élményt nyújt. Hazautazás, útközben rövid pihenő, a finomságokat is tartogató Trojanéban, ahol megkóstolhatjuk a csokoládés és ízes fánkokat.

Hazaérkezés a késő éjszakai órákban.

Utazási információk

 

Utazás: nyugati típusú autóbusszal (légkondicionáló, TV, videó, minibár, WC)

Szállás: 2 éj 3*-os szállodában 2-3 ágyas szobákban

Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora)

Belépők: tájékoztató árai kb. 70 euro/fő (2017-os árak)

 

A részvételi díj tartalmazza: az utazást, a szállást, a félpanziót (reggeli, vacsora) valamint a fent leirt programokat és a magyar nyelvű idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza: Baleset, Betegség, Poggyászbiztosítást (BBP), a stornó útlemondási biztosítás (1.8%), és a programok belépődíjait.

 

 

Díjmentes felszállási lehetőség az alábbi városokban:

*Baja, *Bátaszék, *Bonyhád, *Böhönye, *Dombóvár, Kaposvár, *Komló, *Mohács, *Nagyatád, Pécs, *Szekszárd, *Szentlőrinc, *Szigetvár

 

 

A díjmentes felszállási lehetőséget minimum 2 fő jelentkezése esetén tudjuk biztosítani, kivéve a csillaggal (*) jelölt felszállási helyeken, ahol minimum 4 fő jelentkezése esetén kínálunk díjmentes transzfer lehetőséget útjainkhoz!

 Az egyes útvonalakon személyautós vagy kisbuszos transzfer előfordulhat, és átszállásra is sor kerülhet!

Útjaink minimális indulási létszáma 35 fő. A programváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

Foglalás »

« Szlovénia

Nyomtatás

Összes látogató:
2853359
Ma: 334

Kiemelt ajánlataink

Paralia - Hotel Niki Apartmanház *** Paralia - Hotel Niki Apartmanház ***

WIFI ingyenes!

Paralia - Hotel Europa ***+ Paralia - Hotel Europa ***+

Klíma és wifi az árban!

Hotel Akti Musson ***+ Hotel Akti Musson ***+

Úszómedencés *** szálloda

Hotel Galini ***** Hotel Galini *****

Paralia - Hotel Atlantis *** Paralia - Hotel Atlantis ***

Közvetlen tengerparti szálloda

IsztambulIsztambul

Rejtelmes AlbániaRejtelmes Albánia

Erdély "szívében"Erdély "szívében"

Hargita szívében

Karnevál Velencében 3 nap 2 éjKarnevál Velencében  3 nap  2 éj

Karnevál Velencében 2019.

Kalandos ErdélyKalandos Erdély