Főoldal Szlovénia Szlovénia

Szlovénia

"Az Alpok kapujának természeti csodái"

Bled közvetlen közelében helyezkedik el a Triglavi Nemzeti Park, amely Szlovénia felszínének 4 %-át fedi le. A Júliai-Alpok Szlovéniára eső területének nagy része, Európa legidősebb nemzeti parkjai közé sorolható. Különlegessége a változatos érintetlen természet, a gazdag növényzet és otthont ad számos védett állatnak is.

Szlovénia

1. nap: Pécs / további felszállási helyeink Maribor – Ljubljana   

Indulás 03:00 órakor Pécsről, a 48-as tér melletti Shell benzinkút / Mc Drive parkolóból, illetve a további felszállási helyeinkről Mariborba. Séta a Dráva menti város hangulatos belvárosában a legfontosabb látnivalók megtekintésével: Városháza, Keresztelő Szent János katedrális és a XV. századi kastély. Továbbutazás majd városnézés Ljubjanában a Ljubljanica folyó mentén épült szlovén fővárosban reneszánsz, barokk és szecessziós épületek egész sorát láthatjuk, gyönyörű hidakkal, parkokkal tarkítva. A Hármas híd a város spirituális központja. A Preseren tér a belváros legforgalmasabb helye, itt található a vörös színű ferences templom, az Urbanc-ház, a költő Presener szobra, a Smalc-ház.. A tér belső oldalán áll a Szt. Miklós-székesegyház, a XVIII. századi barokk egyik legszebb európai épülete. Rövid szabadprogram után indulunk Ljubljana melletti szállásunkra ahol vacsorával várnak.

 

2. nap. Ljubljana – Bohinj – Vogel – Vintgar – Ljubljana

Reggeli után utazás a Júlia-Alpok szívébe, Szlovénia legnagyobb tavához, a Bohinji-tóhoz, mely meredek sziklafalakkal határolva húzódik meg egy gleccser vájta völgyben. A tó igazi alpesi paradicsom, környezete csodálatosan szép, vize is kristálytiszta. Túrázás a Savica-vízeséshez, itt ered a Száva-folyó (kb. 500 lépcső), majd a környék híres kilátópontja (Vogel) következik (kabinos felvonóval 1530 m magasba). Ezt követően kirándulás a Vintgar-szurdokban, ahol több híd és gyalogosútvonal került kialakításra. (A Vintgar-szurdok csak V - IX. hónapokban látogatható.) Szállás Ljubljana környékén.

 

3. nap: Ljubljana – Postojna – Trojane – Nagykanizsa – Pécs / további leszállási helyeink

Reggeli után utazás a Postojnai cseppkőbarlanghoz, mely Szlovénia legnagyobb, Európa kilencedik legnagyobb barlangja. A világhírű szlovén barlang kb. 70 millió évvel ezelőtt keletkezett. 5200 m hosszú barlangrész látogatható meg részben barlangvasúton, részben gyalogosan. A különösen sokféle színű és formájú cseppkő páratlan élményt nyújt. Hazafelé rövid pihenő a finomságokat is tartogató Trojanéban, ahol megkóstolhatjuk a csokoládés és ízes fánkokat. Hazaérkezés Pécsre az éjszakai órákban várható.

Időpontok:

2020-05-29 - 2020-05-3159 900 Ft/fő Árkalkuláció
2020-07-24 - 2020-07-2659 900 Ft/fő Árkalkuláció
2020-09-18 - 2020-09-2059 900 Ft/fő Árkalkuláció
Felárak Összeg
egyágyas felár 15 900 Ft

Utazási információk

Utazás: nyugati típusú autóbusszal (légkondicionáló, TV, videó, minibár, WC)

Szállás: Ljubljana környékén 2 éj 3*-os szállodában 2-3 ágyas szobákban

Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora)

Belépők: tájékoztató árai kb. 70 Euro / fő (2019 -es árak)

 

A részvételi díj tartalmazza: az utazást, a szállást 3* os szállodában, a félpanziót (reggeli, vacsora) valamint a fent leirt programokat és a magyar nyelvű idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza: Baleset, Betegség, Poggyászbiztosítást (BBP), a stornó útlemondási biztosítást (a teljes részvételi díj 1.8% - a), és a programok belépődíjait.

 

Díjmentes felszállási lehetőség az alábbi városokban:

*Baja, Kaposvár, *Mohács, Nagykanizsa, Pécs, *Szekszárd, *Szentlőrinc, *Szigetvár


FIX ülőhely felár 2.000 Ft / fő!

 

 

A díjmentes felszállási lehetőséget minimum 2 fő jelentkezése esetén tudjuk biztosítani, kivéve a csillaggal (*) jelölt felszállási helyeken, ahol minimum 4 fő jelentkezése esetén, illetve egyeztetés alapján kínálunk díjmentes transzfer lehetőséget útjainkhoz!

Megjelölt felszállási helyeinken 1 fő jelentkezése esetén, minden esetben előzetes egyeztetés szükséges!

 

Az út indulása előtti utolsó napokban, a transzferek végleges összeállítását követően nem biztos, hogy garantálni tudjuk a kijelölt felszállási helyeken a becsatlakozási lehetőséget útjainkhoz!

Az egyes útvonalakon személyautós vagy (kis)buszos transzfer előfordulhat, és átszállásra is sor kerülhet!

 

Foglalás »

« Szlovénia

Nyomtatás

Összes látogató:
3969175
Ma: 485

Kiemelt ajánlataink

Paralia - Hotel Niki Apartmanház *** Paralia - Hotel Niki Apartmanház ***

WIFI ingyenes!

Hotel Akti Musson ***+ Hotel Akti Musson ***+

Úszómedencés *** szálloda

Paralia - Hotel Europa ***+ Paralia - Hotel Europa ***+

Klíma és wifi az árban!

Hotel Galini ***** Hotel Galini *****

EGÉSZ ÉVBEN FOGLALHATÓ!

Paralia - Villa Despina Apartmanház *** Paralia - Villa Despina Apartmanház ***

2-3-4 fős apartmanház

Erdély "szívében"Erdély "szívében"

Hargita szívében 2020