Főoldal Horvátország

Horvátország

Adria gyöngyszemei világörökségekkel, Plitvice

Egy horvátországi nyaralás alatt varázslatos élményekben lehet részünk: először a nyugalmat és biztonságot árasztó hegyek és az aranyló gabonaföldek ejtenek rabul, majd a horvát tengerpart lenyűgöző szépségei. A macskaköves utcácskák, a múzeumok és történelmi korokat idéző templomok repítenek vissza minket a múltba. Nem csak a partvidéken vagy a szigeteket érdemes megtekinteni hisz a tengerparttól távolabbi tájai is tartogatnak meglepetéseket: a gyönyörű  Plitvicei-tavak hatalmas vízeséseivel, és látnivalókban gazdag és vadregényes parkjával kápráztatja el az ide látogatókat.

Adria Gyöngyszemei

Adria Gyöngyszemei

A Dalmát tengerpart történelmi emlékekben leggazdagabb települései

Dalmáciát a természet sokszínűsége jellemzi. Hegyláncok, strandok, sekély parti szakaszok és a nyílt tenger, vad zuhatagok és békés folyómedrek, a Mediterrán legszebb szigetei, mély tavak és a földalatti barlangok még feltáratlan gazdagsága.

Leírás »

Foglalás »

Plitvice - Nemzeti park

Plitvice - Nemzeti park

A horvát természet gyöngyszeme

A Plitvicei nemzeti park Zágrábtól mintegy 140 kilométerre található. Gyönyörű évszakonként és időjárástól függően változó színű tavai és vízesései, valamint különleges természeti értékei okán az UNESCO világörökség része.

Leírás »

Foglalás »


Nyomtatás