Főoldal Olaszország Toscana csodái

Toscana csodái

"Itália ékszerdoboza"

Toszkána Közép-Olaszország szívében helyezkedik el.  Tartományi székhelye Firenze, a világ egyik   leglátogatottabb turista célpontja, mely kb. 300 km-re fekszik a fővárostól, Rómától. Világhíre főleg művészeti értékeiből ered, melyek a városokba vonzzák a látogatókat, de egyre népszerűbbek tájvidéke és természeti szépségei is.

Toscana csodái

1. nap: Budapest –Pécs –Montecatini Terme (1130km)

Elutazás 03:00 órakor Pécsről a 48-as tér melletti benzinkúttól (Mc Drive)

Szlovénián keresztül Olaszországba rövid pihenőkkel. Szállás, vacsora.  

2. nap: Montecatini Terme-FirenzeMontecatini Terme (130km)

Reggeli után utazás Toscana tartomány fővárosába, Firenzébe, ahol

vendégeink előbb a város fölött elhelyezkedő Piazza Michelangelon található

kilátóról csodálhatják meg a Mediciek városát, majd gyalogos városnézés következik

az Arno parti város legfőbb nevezetességeinek megtekintésével: Santa Croce templom,

melyet Firenze Panteonjának is neveznek (Michelangelo sírja), Dóm tér (Santa Maria del Fiore Dóm, Giotto harangtornya, Keresztelőkápolna), Piazza Signoria, Palazzo Vecchio, Uffizi képtár (kívülről), az aranyművesekről híres Ponte Vecchio, a monumentális Pitti palota. Szabadidő a belvárosban, majd utazás a szállásunkra Montecatini Termébe.

3. nap: Montecatini Terme–Lucca - Pisa–Siena (180km)

Reggeli után utazás a 100 templom városaként ismert Luccába, Puccini szülővárosába. Séta a középkori hangulatú, tipikus toscan város szűk, kanyargós utcáin számos temploma és palotája közt.

Következő megállónk Pisa. A Csodák Mezején lenyűgöző épületegyüttes fogadja az ide látogatót. A zöld pázsitból kiemelkedő szikrázóan fehér márványból épített Dóm, Keresztelőkápolna és a nemrégiben „alátámasztott” világhírű ferdetorony felejthetetlen élményt nyújt. Szállás Siena környékén.

4. nap: Siena - San Gimignano - Volterra–Siena (130km)

Reggeli után utazás Sienaba, a Palio fesztiválról is híres csodálatos városkába, mely belvárosát az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. Kagyló alakú főtere, a Piazza del Campo, melyet Európa egyik legszebb tereként tartanak számon rendkívül magával ragadó a középkori hangulatával és az impozáns városházával. Katedrálisa az ország legszebbjei közé tartozik. A városlátogatás után továbbindulás a tornyok városába San Gimignanoba, mely megőrizte a középkori hangulatát csodálatos városfalával és 13 tornyával, melyek a város nevezetességei a mai napig. A város már messziről is lenyűgöző látvány nyújt jellegzetes égbetörő tornyaival. San Gimignano városa Fellini nagyon sok filmjében is visszaköszön. Mai utolsó állomásunk Volterra, mely központja szintén Itália egyik legszebb középkori terének tartott Piazza dei Priori, melyet a középkori építészetre jellemző sűrűn épült házsorok vesznek körül. Megtekintjük Toscana legrégebben épült városházát az 1200-as évekből és a csodálatos Dómot a Piazza San Giovannin. Szállás Siena környékén.

5. nap: Siena–Buonconvento - Pienza - Montepulciano – Cortona–Pécs–Budapest (1095km)

Reggeli után tovább ismerkedünk Toscana kincseivel. Kirándulásunk igazi különlegességeket tartogat, melynek során megismerjük az igazi toscan tájat, amely visszaköszön minden képeslapról. Utunk első állomása Buonconvento. 1313-ban itt halt meg útja közben VII. Henrik, az első luxemburgi házból való német-római császár, és a település magva máig megőrizte ennek a kornak a jellegzetességeit. A sienaiak vörös téglafallal vették körül az óvárost, a Porta Senese és a szűk utcácskák, sikátorok mind ezt a hangulatot árasztják. Buonconvento-ból Pienza-ba utazunk tovább, mely egy reneszánsz építészeti mintaváros. Itt született II. Pius pápa, aki a helységnek 1462-ben városi jogokat adott, és püspöki székhellyé tette. Történelmi városközpontja 1996-ban került fel a Világörökségek listájára. Pienza-tól búcsúzva meseszép dombok között, Toscana legszebb tájain utazunk tovább Montepulciano felé. Montepulciano hegytetőre épült városát az etruszkok alapították. Fallal körülölelt belvárosa, reneszánsz épületei, templomai, szűk utcácskái évszázadok történelmét elevenítik meg a látogatók számára. Innen Cortona-ba utazunk, Toscana egyik legrégibb városába. Az 5000 lakosú meredek hegyoldalában épült régi várostelepülés valaha a legnevezetesebb etruszk települések egyike volt, ma is vaskos etruszk falak szegélyzik. Programunk befejeztével indulunk Magyarországra. Figyelem! Éjszaka az autóbuszon!!!

6. nap: Nagykanizsa– Pécs– Budapest Érkezés Magyarországra a délutáni órákban.

 

 

Felárak Összeg
egyágyas felár 29 900 Ft

Utazási információk

Utazás: nyugati típusú autóbusszal (légkondicionáló,TV,videó, minibár,WC)

Szállás: 4 éjszaka 3 *- os szállodában, 2-3 fős szobákban

Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora)  

 

Belépők: kb.90 EUR/fő + városi illeték 40 Euro/fő

A részvételi díj tartalmazza: utazást,szállást,az ellátást,valamint a magyar nyelvű idegenvezetést.
A részvételi díj nem tartalmazza: a biztosítást,(BBP-t), a stornó biztosítást, amit egyénileg lehet megkötni, valamint a programok belépődíjait.

Útjaink minimális indulási létszáma 35 fő.

A programváltozás jogát irodánk fenntartja!

 

Díjmentes felszállási lehetőség az alábbi városokban:

Baja, Békéscsaba, Bonyhád, Böhönye, Budapest, Cegléd, Debrecen, Dombóvár, Dunaföldvár, Dunaújváros, Eger, Gyöngyös, Győr, Hajdúszoboszló, Hatvan, Hódmezővásárhely, *Jászberény, Kaposvár, Karcag, *Kazincbarcika, Kecskemét, Keszthely, Kiskunfélegyháza, Komló, Körmend, Marcali, Miskolc, Mohács, Nagyatád, Nagykanizsa, Nagykőrös, Nyíregyháza, Orosháza, Paks, Pécs, *Salgótarján, Sárvár, Sopron, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, Szentlőrinc, Szigetvár, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, *Tiszaújváros, Vasvár, *Veszprém, Zalaegerszeg

 

A díjmentes felszállási lehetőséget minimum 2 fő jelentkezése esetén tudjuk biztosítani, kivéve a csillaggal (*) jelölt felszállási helyeken, ahol minimum 4 fő jelentkezése esetén kínálunk díjmentes transzfer lehetőséget útjainkhoz!

 

Az egyes útvonalakon személyautós vagy kisbuszos transzfer előfordulhat, és átszállásra is sor kerülhet!

Albumok

Foglalás »

« Olaszország

Nyomtatás

Összes látogató:
5617719
Ma: 451

Kiemelt ajánlataink

Paralia - San Giorgio apartman *** Paralia - San Giorgio apartman ***

San Giorgio apartman autóbusszal

Paralia - Hotel Europa ***+ Paralia - Hotel Europa ***+

Klíma és wifi az árban!

Zeusz Apartmanház *** Zeusz Apartmanház ***

Hotel Akti Musson ***+ Hotel Akti Musson ***+

Úszómedencés *** szálloda

Paralia - Villa Despina Apartmanház *** Paralia - Villa Despina Apartmanház ***

2-3-4 fős apartmanház