Főoldal Olaszország Kirándulás Velencébe és Rómába

Kirándulás Velencébe és Rómába

"A történelmi csodák városába"

„Amíg a Colosseum áll, állni fog Róma, ha elpusztul, elpusztul Róma és a világ is - Beda Venerabilis. Ezek a szavak napjainkban talán még inkább felértékelődnek.

Kirándulás Velencébe és Rómába

1. nap: Budapest- Pécs - Nagykanizsa-Velence (630km)

Elutazás 03:00 órakor Pécsről, a Shell kút / Mc Drive parkolóból, folyamatos utazás rövid szünetekkel Szlovénián át, délután érkezés Velencébe. Behajózás a városba, majd séta a San Marco kerületben: Rakpart-Szent Márk tér és épületei-Rialto. Rövid szabadprogram után a szálláshely elfoglalása Velence környékén. 

 

2. nap: Velence-Róma (530km)

Reggeli után Velencé­be, a kalmárok városába utazunk külön hajóval Murano, Buráno, Szent Márk tér. Ismerke­dünk a nevezetességekkel: Cam­panile, a Szent Márk Bazilika, Dózse Palota (kívülről), majd városnézé­sünk során egészen a Rialto hídig sétálunk a város sikátorain, terein át. Dél körül indulunk tovább Róma melletti szálláshelyünkre érkezés az esti órák­ban.

 

3. nap: Róma–Vatikán–Róma (100km)

Délelőtt látogatás a Vatikánban: Szent Péter Bazilika megtekintése, mely a keresztény világ legjelentősebb temploma, ahol II. János Pál hamvai is megtalálhatóak. Kupolájából nemcsak Rómára és a Szent Péter térre nyílik egyedülálló kilátás, hanem innen megtekinthetik a vatikáni kerteket, palotákat, a vasútállomást, a rádió épületét, melyek máshonnan nem láthatók. A Szent Péter térről egy rövid sétával elérhető a Tiberis partján álló Angyalvár. Délután szabadprogram várja Önöket Rómában. Lehetőség van egyénileg a Vatikáni múzeumok megtekintésére, egy feledhetetlen sétát tenni a hamisítatlan hangulatú Trastevere városrészben vagy ismerkedni az örök város nevezetességeivel. Késő délután közös visszautazás a szálláshelyre. Róma környékén.

 

4. nap: Róma (100km)

Egész napos gyalogos városnézés Rómában: ismerkedés az ókori Róma máig megmaradt emlékeivel, valamint a barokk és reneszánsz terekkel, szökőkutakkal és csodálatos épületekkel. Fő látnivalók: a filmekből ismert Spanyol lépcső és Trevi kút, a Panteon, az ókori világ egyik legjelentősebb megmaradt épülete Raffaello hamvaival, a Piazza Navona, csodálatos barokk dísztér, a Campo De’Fiori a híres virágpiaccal, a monumentális Viktor Emmanuel-emlékmű, a Kapitolium és a Forum Romanum az ókori Róma központjai, végül a Colosseum, az ókori gladiátorviadalok színhelye. Visszautazás a szálláshelyre. Róma környékén.

 

5. nap: Róma–Assisi–Magyarország (1220km)

A reggeli órákban indulás Assisibe, Szent Ferenc városába, ahol megtekintjük a Szent Ferenc-katedrálist Giotto híres freskósorozatával Assisi Szent Ferenc életéről, a Szent Klára-templomot, majd rövid szabad program a csodálatos, középkori hangulatot árasztó festői városkában. Ezután visszautazás Magyarországra.

Figyelem! Éjszaka az autóbuszon.


6. nap: Érkezés a délelőtti órákban Pécsre.

Felárak Összeg
egyágyas felár 38 900 Ft

Utazási információk

Utazás: Nyugati típusú autóbusszal (légkondicionáló, TV, videó, minibár, WC).

Szállás: Velence környéke 1éj***, Róma környéke 3 éj**** 2-3fős szóbákban. 

Ellátás: reggeli, vacsora.

Belépők: Belépőjegy + Idegenforgalmi adó + római közlekedés díja: kb. 65 euro (2019)


A részvételi díj tartalmazza: utazást nyugati típusú autóbusszal, a fent leírt programot, valamint a magyar nyelvű utaskisérő idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza: az utasbiztosítás (BBP), a stornó biztosítást 4.5%, a kötelező hajójegyet (Burano-Murano-Velence), valamint a városi behajtási illetékek árát

(40 Euro/ fő), és a belépőjegy + Idegenforgalmi adó + római közlekedés díja: kb. 65 euro (2019-ár). mely a helyszínen az idegenvezetőnek fizetendő készpénzben.

 

Útjaink minimális indulási létszáma 35 fő. A programváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

 

  

 
 
   

Foglalás »

« Olaszország

Nyomtatás

Összes látogató:
5617676
Ma: 408

Kiemelt ajánlataink

Paralia - San Giorgio apartman *** Paralia - San Giorgio apartman ***

San Giorgio apartman autóbusszal

Paralia - Villa Despina Apartmanház *** Paralia - Villa Despina Apartmanház ***

2-3-4 fős apartmanház

Hotel Akti Musson ***+ Hotel Akti Musson ***+

Úszómedencés *** szálloda

Paralia - Hotel Europa ***+ Paralia - Hotel Europa ***+

Klíma és wifi az árban!

Paralia - Alarzo Apartmanház **** Paralia - Alarzo Apartmanház ****