Főoldal Erdély Erdély "szívében"

Erdély "szívében"

"A Hargita legszebb tájain"

A Hargita vulkanikus hegyvonulat Erdélyben, a Székelyföld középső részén vonul végig Észak-Dél irányban. Noha magassága alapján nem tartozik a legmagasabb hegyek közé a Kárpátokban, elhelyezkedése miatt szimbolikus jelentőséggel bír a magyarság, s kiváltképp a székelység számára.

Erdély "szívében"

1. nap: Pécs / Budapest / további felszállási helyeink – Nagyszalonta – Nagyvárad – Király-hágó – Kolozsvár Gyalu

Indulás 03:00 órakor Pécsről, a 48-as tér melletti Shell benzinkút / Mc Drive parkolóból, illetve a további felszállási helyeinkről az éjszakai / hajnali órákban. Rövid pihenőkkel Nagyszalontára érkezünk, ahol meglátogatjuk az Arany János Múzeumot. Nagyváradra érkezve egy rövid buszos városnézés keretein belül megnézzük a Szent László templomot, a városházát és a Holdas templomot. Ezután utunkat a Király-hágón át Kolozsvárra folytatjuk, ahol megtekintjük az alábbi nevezetességeket: Szent Mihály plébániatemplom, Mátyás király lovas szobra és szülőháza, Bánffy-palota, stb. Este elfoglaljuk szállásunkat Gyalun panzióban majd vacsora.


2. nap: GyaluKolozsvár–Tordai-hasadék–Marosvásárhely–Gyergyószentmiklós

Reggeli után Erdély egyik legszebb természeti csodájához, a Tordai-hasadékhoz kirándulunk, majd Marosvásárhelyre érkezünk. Itt egy rövid sétát teszünk a Rózsák terén és meglátogatjuk a Kultúrpalotát. Innen utunk a Kis-Küküllő mentén vezet, majd Parajdot érintve érkezünk szállásunkra, Gyergyószentmiklósra Vacsora a szállásunkon.


3. nap: Gyergyószentmiklós – Bucsin - tető – Gyilkos -tó – Békás-szoros – Gyergyószentmiklós

Reggeli után a vidék természeti szépségeivel ismerkedhetünk meg. A Bucsin-tetőn átkelve érkezünk a Gyergyói-medencébe. A felejthetetlen kilátást nyújtó Pongrác-tetőn (1256 m) tett rövid pihenő után vadregényes fenyves erdőn keresztül juthatunk el a Gyilkos-tóhoz, ahol pihenni és csónakázni is lehet. Innen ereszkedünk le a Békás-szorosba, ahol legjobb gyalogosan végig sétálni, miközben vásárlásra is van mód a bazársoron. A szoros kijáratánál buszra szállunk és a Libán-tetőn áthaladva a Hargita vadregényes tájain át az esti órákban szállásunkra érkezünk Gyergyószentmiklósra. Vacsora a szállásunkon.


4. nap: Gyergyószentmiklós – Parajd – Szováta –Korond – Farkaslaka – Gyergyószentmiklós

Reggeli után Parajdra utazunk, ahol a híres sóbányába látogatunk el. Utunk következő állomása Szováta, ahol megtekintjük a Medve-tavat. Ezt követően tovább utazunk Korondra, ahol a székely fazekassággal ismerkedhetünk meg, kedvünkre válogathatunk a falu főutcáján lévő vásár termékeiből. Később utunkat folytatva Farkaslakára utazunk, ahol Tamási Áron sírját tekintjük meg. Székelyudvarhely irányába rövid pihenőt tartunk Orbán Balázs sírjánál. Székelyudvarhelyen a város nevezetességeit keressük fel. Vacsora a szállásunkon.


5. nap: Gyergyószentmiklós  Balavásár – Marosvásárhely – Körösfő – Pécs / Budapest / további leszállási helyeink.

Reggeli után a Kis-Küküllő mentén haladva indulunk hazafelé. Rövid pihenőkkel (Marosvásárhely, Király-hágó) Körösfőre érkezünk, ahol a még megmaradt pénzünket a helyi kirakodóvásáron tudjuk elkölteni. Hazaérkezés Pécsre a késő esti órákban várható.

Időpontok:

2023-10-18 - 2023-10-22144 900 Ft/fő Árkalkuláció
Felárak Összeg
egyágyas felár 49 900 Ft

Utazási információk

Utazás: autóbusszal (légkondicionáló, TV, videó, minibár, WC)

Szállás: Gyalu 1 éj, Gyergyószentmiklós 3 éj panzióban  2–3 fős szobákban

Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora)

Helyszínen fizetendő költségek: tájékoztató árai kb. 90 Lei / fő

 

A részvételi díj tartalmazza: az utazást, 4 éjszaka szállást panziióban, a félpanziót ellátást (reggeli, vacsora), a fent leírt programokat, valamint a magyar nyelvű idegenvezetőt.

A részvételi díj nem tartalmazza: a Baleset-, Betegség-, Poggyászbiztosítást (BBP), a stornó útlemondási biztosítást (a teljes részvételi díj 4,5 %-a) és a programok belépődíjait

 

Útjaink minimális indulási létszáma 35 fő.

A programváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

 

Díjmentes felszállási lehetőség az alábbi városokban:

Baja, Békéscsaba, Budapest, Dunaföldvár, Dunaújváros,  Hódmezővásárhely, Kaposvár, Kecskemét, *Keszthely, *Körmend, Mohács, *Nagyatád, Nagykanizsa, Paks, Pécs, Sárvár, Sopron, Szeged, *Székesfehérvár, Szekszárd, *Szentlőrinc, *Szigetvár, Szombathely, *Vasvár,Zalaegerszeg.

 

A díjmentes felszállási lehetőséget minimum 4 fő jelentkezése esetén tudjuk biztosítani, kivéve a csillaggal (*) jelölt felszállási helyeken, ahol minimum 8 fő jelentkezése esetén, illetve egyeztetés alapján kínálunk díjmentes transzfer lehetőséget útjainkhoz!

Az út indulása előtti utolsó napokban, a transzferek végleges összeállítását követően nem biztos, hogy garantálni tudjuk a kijelölt felszállási helyeken a becsatlakozási lehetőséget útjainkhoz!

 

Az egyes útvonalakon személyautós vagy (kis)buszos transzfer előfordulhat, és átszállásra is sor kerülhet!

Az adott városokban a felszállási hely honlapunkon tekinthető meg. Pécsről körutazásaink, városlátogatásaink indulási és érkezési helye a 48-as tér melletti Shell benzinkút / Mc Drive parkoló (Lánc utcai rendelőintézettel szemben).


FIX ülőhely felár 5.000 Ft / fő!

Albumok

Foglalás »

« Erdély

Nyomtatás

Összes látogató:
6622262
Ma: 1881

Kiemelt ajánlataink

Paralia - San Giorgio apartman *** Paralia - San Giorgio apartman ***

San Giorgio apartman autóbusszal

Zeusz Apartmanház *** Zeusz Apartmanház ***

Paralia - Hotel Europa ***+ Paralia - Hotel Europa ***+

Klíma és wifi az árban!

Paralia - Alarzo Apartmanház **** Paralia - Alarzo Apartmanház ****

Paralia - Villa Despina Apartmanház *** Paralia - Villa Despina Apartmanház ***

2-3-4 fős apartmanház