Főoldal Albánia Albánia

Albánia

"Ahol a tenger, az ég és a hegyek összeérnek"

Az albán fővárost sajátosan sokszínű balkán pezsgése teszi igazán vonzóvá. Tirana építészetében egyszerre van jelen a római, a török és a szovjet hatás.
Főbb látnivalói: a Skander bég téren álló 1830-ban épült óratorony; Ethem Bey mecset; a Piramis - Enver Hodzsa egykori múzeuma; Kongresszusi Palota stb.

Albánia

1. nap: Budapest–Pécs–Udvar–Eszék–Szarajevó

Indulás Pécsről 06:00 órakor a Shell kút / Mc Drive parkolóból, folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szarajevóba. Városnézésünk során megnézzük a török bazár-negyedet, Bascarsija, Latin híd a Gavrilo Princip merényletének színhelye.Szállásunk Szarajevóban vacsorával várnak bennünket.


2. nap: Szarajevó–Podgorica–Hani i Hotit–Shkodra–Lezha–Durres

Utazás Albániába pihenőkkel. A határt Hani i Hotinál lépjük át, majd érkezés Shkodrába, ahol megnézzük a katolikus Székesegyházat, a mecsetet, a középkori Rozafa-várat, majd utazás Lezhába, ahol Szkander bég mauzóleuma és az ókori illír vár romjai láthatók. Szállás Durresba.


3. nap: Pihenés a tengerparton.


4. nap: Fakultatív kirándulás Ardenicába, a Szűz Mária kolostortemplom megtekintése, múzeumlátogatás Apollónia ókori romvárosában és a kolostor régészeti múzeumában. Ha lehetőségünk lesz rá akkor Enver Hodzsa beton bunkeréivel ismerkedünk meg. Fierben rövid séta a városközpontban majd utazunk Elbasanba a városfal és bástya környéke, óvárosi séta, Király -mecset, Szűz Mária templom majd utazás szállásunkra Durresba.


5. nap: Pihenés a tengerparton.


6. nap: Fakultatív kirándulás Beratba, az „Ezerablakos múzeumvárosba”, mely méltán a legszebb város Albániában. A vár, az Onufri ikonmúzeum, a bizánci templomok, az Ólom-mecset, az iszlám központ és a festői Mangalem városrész, valamint Gorica-t tekintjük meg. A várból csodálatos panoráma nyílik a városra és környékére. A látnivalók végeztével utazás szállásunkra Durresbe.


7. nap: Fakultatív kirándulás Krujába, ahol a várban megnézzük a nemzeti hős, Szkander bég múzeumát és a Néprajzi Múzeumot, majd vásárlási lehetőség a történelmi bazársoron. Ezután utazás Tiranába, az ország fővárosába. Kirándulás a Dajti-hegyre kabinos felvonóval. A főtér és környékének megtekintése, Ethem bej mecset, valamint Enver Hodzsa egykori piramis múzeumának felkeresése, amit 2019-ben lebontottak. Szabadidő végeztével indulunk szállásunkra Durresba.


8. nap: Pihenés a tengerparton.


9. nap: A reggeli után indulunk Magyarországra. Útközben megállunk Shkodrában, hogy a maradék pénzünket elkölthessük. Figyelem! Éjszaka az autóbuszon!


10. nap: Érkezés Magyarországra a reggeli órákban.

Utazási információk

Egyágyas elhelyezésre nincs lehetőség!

Utazás: nyugati típusú autóbusszal (légkondicionáló, TV, videó, mini bár, WC)

Szállás: 8 éj, 3*-os szállodában 2 - 3 - 4 fős szobákban.

Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora).

Fakultatív ár: 60 Euro/fő.

Belépők árai: Kb: 30 Euro (2022).

FIX ülőhely felár 5.000 -Ft / fő!


 

A részvételi díj tartalmazza: az utazást, a szállást 3*-os szállodákban, a félpanziós ellátást (reggeli, vacsora), a fent leírt programokat, valamint a magyar nyelvű  idegenvezetőt.

A részvételi díj nem tartalmazza: a Baleset, Betegség, Poggyászbiztosítást (BBP), a stornó / útlemondási biztosítást (a teljes részvételi díj 4,5%-a), a fakultatív programok és a belépők díjait valamint az üdülőhelyi díjat (2Euro/fő/nap).

 

Útjaink minimális indulási létszáma 35 fő.

A programváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

 

Díjmentes felszállási lehetőség az alábbi városokban:

Baja, Békéscsaba, Budapest, Cegléd, Debrecen, Dunaföldvár, Dunaújváros, *Eger, Érd, Gyöngyös, Győr, *Hajdúszoboszló, Hatvan, Hódmezővásárhely, Kaposvár, *Karcag, Kecskemét, *Keszthely, *Körmend, Miskolc, Mohács, *Nagyatád, Nagykanizsa, Nagykőrös, Nyíregyháza, Orosháza, Paks, Pécs, Sárvár, Sopron, Százhalombatta, Szeged, *Székesfehérvár, Szekszárd, *Szentlőrinc, *Szigetvár, Szolnok, Szombathely, Tatabánya,  *Vasvár, *Veszprém, Zalaegerszeg

 

A díjmentes felszállási lehetőséget minimum 4 fő jelentkezése esetén tudjuk biztosítani, kivéve a csillaggal (*) jelölt felszállási helyeken, ahol minimum 8 fő jelentkezése esetén, illetve egyeztetés alapján kínálunk díj elenében transzfer lehetőséget útjainkhoz!


Az út indulása előtti utolsó napokban, a transzferek végleges összeállítását követően nem biztos, hogy garantálni tudjuk a kijelölt felszállási helyeken a becsatlakozási lehetőséget útjainkhoz!

 

Az egyes útvonalakon személyautós vagy (kis)buszos transzfer előfordulhat, és átszállásra is sor kerülhet!

Albumok

Foglalás »

« Albánia

Nyomtatás

Összes látogató:
6621637
Ma: 1256

Kiemelt ajánlataink

Paralia - San Giorgio apartman *** Paralia - San Giorgio apartman ***

San Giorgio apartman autóbusszal

Paralia - Hotel Europa ***+ Paralia - Hotel Europa ***+

Klíma és wifi az árban!

Paralia - Villa Despina Apartmanház *** Paralia - Villa Despina Apartmanház ***

2-3-4 fős apartmanház

Zeusz Apartmanház *** Zeusz Apartmanház ***

Paralia - Alarzo Apartmanház **** Paralia - Alarzo Apartmanház ****