Isztambul

"Szulejmán emlékei nyomában, varázslatos keleti piaci hangulat"

Isztambul Törökország legnagyobb, és egyben a világ 5. legnépesebb városa. A sokszínű, látnivalókban, műemlékekben gazdag várost évente több millió turista keresi fel. Különleges a város kulturális kavalkádja, a mecsetek, a templomok, a minaretek, a paloták egyvelege, a régi és új, a tradicionális, és a modern, a kelet és a nyugat izgalmas keveredése.

Isztambul

1. nap: Pécs / Budapest / további felszállási helyeink - Plovdiv

Indulás 04:00 órakor Pécsről, a 48-as tér melletti Shell benzinkút / Mc Drive parkolóból, illetve a további felszállási helyeinkről. Utazás rövid pihenőkkel Plovdiv felé. Útközben rövid sétát teszünk a bolgár fővárosban, Szófiában, majd tranzitszállásunkhoz, Plovdivba érkezünk.


2. nap: Plovdiv – Rodostó - Isztambul

Reggeli után Rodostóba tartunk, ahol felkeressük a Rákóczi-házat, mely a száműzött nagyságos fejedelemre és kíséretére emlékeztet a Márvány-tenger partján. Isztambulba a késő délutáni órákba érkezünk. A szállás elfoglalása után rövid sétát tehetünk, ismerkedhetünk a szálloda környezetével.


3. nap: Isztambul

Reggeli után Rüstem pasa és Szulejmán szultán dzsámijához megyünk, illetve láthatjuk Sinannak, a mecsetépítés nagymesterének kis türbéjét is. Ezután a világ leghíresebb fedett bazárjait keressük fel: a Nagybazárt és a Fűszerbazárt, majd rövid szabadidő a Galata-híd környékén. Fakultatív programként kipróbálhatunk egy igazi török fürdőt, a hamamot. Este a hang-és fényjátékok megtekintésére kerül sor a Kék mecsetnél, majd visszatérünk szállásunkra.


4. nap: Isztambul

Városnéző program Isztambulban: felkeressük a Kék Mecsetet (Sultan Ahmed dzsámi), az Aya Sofiá-t (1500 éves bizánci ortodox bazilika), továbbá a Topkapi szultáni palotát és háremet. Ezt követően megtekintjük a Dolmabahce szultáni palotát (a fotózásért külön kell fizetni), majd ismerkedés a Taksim térrel, a Galata-toronnyal és az Istikal Caddesi környékével. Az esti órákban visszatérünk szálláshelyünkre.


5. nap: Isztambul – Pécs / Budapest / további felszállási helyeink

Fakultatív ajánlatunk: hajókirándulás a Boszporuszon, miközben a vízről csodálhatjuk meg Isztambul városát és az Aranyszarv-öböl térségét, vagy kirándulás a Szerelmesek dombjára, Ázsiába. Az idő függvényében felkeressük Yedikule-t, azaz a Héttornyot, ahol a török hódoltság idején Török Bálinték raboskodtak. A délutáni órákban indulunk Magyarországra.

Figyelem! Éjszaka az autóbuszon!


6. nap: Érkezés Pécsre a kora délutáni órákban.

Időpontok:

2020-04-03 - 2020-04-08109 900 Ft/fő Árkalkuláció
2020-07-07 - 2020-07-12109 900 Ft/fő Árkalkuláció
2020-10-20 - 2020-10-25109 900 Ft/fő Árkalkuláció
Felárak Összeg
egyágyas felár 34 900 Ft

Utazási információk

Fontos információk: Figyelem! Az utazáshoz útlevél szükséges, melynek a hazaérkezéstől számított hat hónapig érvényesnek kell lennie! 1 Euro = kb. 4-5 TRY (2019-es ár!)

 

Utazás: nyugati típusú autóbusszal (légkondicionáló, TV, videó, mini bár, WC)

Szállás: Plovdivban 1 éj, Isztambulban 3 éj 3*-os szállodában 2 - 3 fős szobákban

Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora) 

Belépők: tájékoztató árai kb. 90 Euro / fő

 

A részvételi díj tartalmazza: az utazást, a szállást 3*-os szállodában, a félpanziós ellátást (reggeli, vacsora), a fent leírt programokat, valamint a magyar nyelvű idegenvezetést

A részvételi díj nem tartalmazza: a Baleset-, Betegség-, Poggyászbiztosítást (BBP), a stornó / útlemondási biztosítás (a teljes részvételi díj 1,8%-a) és a programok belépődíjait

 

 

Útjaink minimális indulási létszáma 35 fő.

A programváltoztatás jogát irodánk fenntartja

 

Díjmentes felszállási lehetőség az alábbi városokban:

Baja, Békéscsaba, Budapest, Cegléd, Debrecen, Dunaföldvár, Dunaújváros, *Eger, Érd, Gyöngyös, Győr, *Hajdúszoboszló, Hatvan, Hódmezővásárhely, Kaposvár, *Karcag, Kecskemét, *Keszthely, *Körmend, Miskolc, Mohács, *Nagyatád, Nagykanizsa, Nagykőrös, Nyíregyháza, Orosháza, Paks, Pécs, Sárvár, Sopron, Százhalombatta, Szeged, *Székesfehérvár, Szekszárd, *Szentlőrinc, *Szigetvár, Szolnok, Szombathely, Tatabánya,  *Vasvár, *Veszprém, Zalaegerszeg

 

A díjmentes felszállási lehetőséget minimum 2 fő jelentkezése esetén tudjuk biztosítani, kivéve a csillaggal (*) jelölt felszállási helyeken, ahol minimum 4 fő jelentkezése esetén, illetve egyeztetés alapján kínálunk díjmentes transzfer lehetőséget útjainkhoz!

Megjelölt felszállási helyeinken 1 fő jelentkezése esetén, minden esetben előzetes egyeztetés szükséges!

 

Az út indulása előtti utolsó napokban, a transzferek végleges összeállítását követően nem biztos, hogy garantálni tudjuk a kijelölt felszállási helyeken a becsatlakozási lehetőséget útjainkhoz!

Az egyes útvonalakon személyautós vagy (kis)buszos transzfer előfordulhat, és átszállásra is sor kerülhet!

Foglalás »

« Törökország

Nyomtatás

Összes látogató:
3828862
Ma: 2389

Kiemelt ajánlataink

Paralia - Hotel Niki Apartmanház *** Paralia - Hotel Niki Apartmanház ***

WIFI ingyenes!

Hotel Akti Musson ***+ Hotel Akti Musson ***+

Úszómedencés *** szálloda

Paralia - Hotel Atlantis *** Paralia - Hotel Atlantis ***

Közvetlen tengerparti szálloda

Paralia - Alarzo Apartmanház **** Paralia - Alarzo Apartmanház ****

Zeusz Apartmanház *** Zeusz Apartmanház ***

Erdély "szívében"Erdély "szívében"

Hargita szívében

Karnevál Velencében 3 nap 2 éjKarnevál Velencében  3 nap  2 éj

Karnevál Velencében 2020.