Főoldal Olaszország Velence, Róma, Orvietó, Padova

Velence, Róma, Orvietó, Padova

"Itália csodálatos tájai"

Orvieto város Olaszország Umbria régiójának délnyugati részén. A település egy vulkáni tufa alkotta hegy csúcsán helyezkedik el. A város fekvése talán a legdrámaibb Európában, hiszen a hegy oldala szinte függőlegesen emelkedik a várost védelmező kőfalakig.

Velence, Róma, Orvietó, Padova

1. nap: Pécs / Budapest / további felszállási helyeink – Nagykanizsa – Velence – Lido di Jesolo

Indulás 03:00-kor Pécsről, a 48-as tér melletti Shell benzinkút / Mc Drive parkolóból, illetve a további felszállási helyeinkről az éjszakai órákban. Folyamatos utazás Nagykanizsa érintésével, Szlovénián keresztül Olaszországba. Érkezés Punte Sabbionéba a délutáni órákban várható. Kirándulási lehetőség bérelt hajóval Velencébe. Városnézésünk során megtekintjük a Sóhajok hídját, a Dózse Palotát, a híres Szent Márk teret, mely Napóleon szerint „Európa legszebb szalonja", a reneszánsz stílusban épült Óratornyot, majd elsétálunk a Rialtóhoz. Rövid szabadidő után az esti órákban utazás szálláshelyünkre Lido di Jesoloba.


2. nap: Lido di Jesolo – Róma

Reggeli után folyamatos utazás Rómába. Érkezés az „Örök városba” a délutáni órákban. Gyalogos városnézésünk alkalmával a következő látnivalókat tekintjük meg: a Piazza di Spagna-n elterülő Spanyol lépcső, a hajót formázó Fontana di Barcacciaval, Róma leghíresebb szökőkútja a Trevi kút, a Piazza Venezia, valamint az ókori Róma impozáns hagyatéka a Forum Romanum, mely a város egyik földrajzi központja. Természetesen nem maradhat ki Róma jelképe, a Colosseum sem, melynek megtekintésével zárjuk aznapi programunkat. Az esti órákban Róma környéki szálláshelyünk elfoglalása.


3. nap: Róma – Vatikán – Róma

Reggeli után látogatás a Vatikánba. Lehetőség lesz egyénileg a Vatikáni múzeum számtalan művészeti kincsének és a monumentális Szent Péter Bazilikának a megtekintésére. Délután a következő látnivalók várnak ránk: az Angyalvár, mely Mihály arkangyalról kapta a nevét, a Navona tér, ahol három gyönyörű szökőkút található és a Pantheon (Raffaello sírja). Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.


4. nap: Róma – Orvietó – Montecatini Terme

Folytatjuk római barangolásunkat: felkeressük a Szt. Pál Bazilikát, az ókori Rómában különböző versenyek színhelyéül szolgáló Circus Maximus-t, a Santa Maria in Cosmedin és az Igazság Száját, majd rövid szabadidő áll rendelkezésre. A déli órákban búcsút veszünk Rómától és megkezdjük utazásunkat észak felé. Utícélunk Umbria tartomány festői városa, a tufasziklára épült Orvietó. Séta a varázslatos középkori óvárosban, a hangulatos kis utcákban. Orvietóban megtekintjük az „Itália csodájának" nevezett csodás Dómot. Ezután kóstolót tartunk a híres orvietói borokból, ahol lehetőség van vásárlásra is. Végezetül továbbutazás Montecatini Terme városába, ahol az utolsó szállásunk lesz.


5. nap: Montecatini Terme – Padova – Udine – Szlovénia – Pécs / Budapest / további felszállási helyeink

Reggeli után Padovába, Szent Antal városába indulunk tovább. A rendkívüli épségben megmaradt történelmi városmagban felkeressük a Szent Antal bazilikát. Az épület előtt Donatello nagyszerű lovas szobrát, a méltóságteljes Gattamelatát is megcsodálhatjuk. Belvárosi sétánkat folytatva az egyetem ősi épületét, a Piazza della Erbe és a Piazza della Frutta középkori tereit csodáljuk meg, amelyeket a hajót formázó XIII. századi Igazságügyi Palota választ el egymástól. Megcsodálhatjuk a velencei kormányzók számára emelt palotát. A látnivalók megtekintése után indulunk hazafelé. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Magyarországra.

Figyelem! Éjszaka az autóbuszon!

6. nap: Érkezés Magyarországra a kora reggeli órákban várható.

Utazási információk

Egyágyas elhelyezésre nincs lehetőség!


Utazás: nyugati típusú autóbusszal (légkondicionáló, TV, videó, minibár, WC)

Szállás: Lido di Jesoloban 1 éj 3*-os szállodában 2 - 3 fős szobákban, Róma közelében 2 éj 3*-os szállodában 2 - 3 fős szobákban, Montecatini Termében 1éj 3*-os szállodában 2 – 3 fős szobákban

Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora)

 

A részvételi díj tartalmazza: az utazást, a szállást 3*-os szállodákban, a félpanziós ellátást (reggeli, vacsora), a fent leírt programokat, valamint a magyar nyelvű idegenvezetést

A részvételi díj nem tartalmazza: a Baleset,- Betegség,- Poggyászbiztosítást (BBP), a stornó / útlemondási biztosítást (a teljes részvételi díj 1,8%-a), a programok belépődíjait, valamint az üdülőhelyi díjat (1,50 Euro / fő / nap)

 

Útjaink minimális indulási létszáma 35 fő.

A programváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

 

 

Díjmentes felszállási lehetőség az alábbi városokban:

Baja, Békéscsaba, Budapest, Cegléd, Debrecen, Dunaföldvár, Dunaújváros, *Eger, Érd, Gyöngyös, Győr, *Hajdúszoboszló, Hatvan, Hódmezővásárhely, Kaposvár, *Karcag, Kecskemét, *Keszthely, *Körmend, Miskolc, Mohács, *Nagyatád, Nagykanizsa, Nagykőrös, Nyíregyháza, Orosháza, Paks, Pécs, Sárvár, Sopron, Százhalombatta, Szeged, *Székesfehérvár, Szekszárd, *Szentlőrinc, *Szigetvár, Szolnok, Szombathely, Tatabánya,  *Vasvár, *Veszprém, Zalaegerszeg

 

FIX ülőhely felár 5.000 -Ft / fő!

 

A díjmentes felszállási lehetőséget minimum 2 fő jelentkezése esetén tudjuk biztosítani, kivéve a csillaggal (*) jelölt felszállási helyeken, ahol minimum 4 fő jelentkezése esetén, illetve egyeztetés alapján kínálunk díjmentes transzfer lehetőséget útjainkhoz!


Megjelölt felszállási helyeinken 1 fő jelentkezése esetén, minden esetben előzetes egyeztetés szükséges!

 

Az út indulása előtti utolsó napokban, a transzferek végleges összeállítását követően nem biztos, hogy garantálni tudjuk a kijelölt felszállási helyeken a becsatlakozási lehetőséget útjainkhoz!

 

Az egyes útvonalakon személyautós vagy (kis)buszos transzfer előfordulhat, és átszállásra is sor kerülhet!

« Olaszország

Nyomtatás

Összes látogató:
3828833
Ma: 2360

Kiemelt ajánlataink

Paralia - Hotel Niki Apartmanház *** Paralia - Hotel Niki Apartmanház ***

WIFI ingyenes!

Zeusz Apartmanház *** Zeusz Apartmanház ***

Hotel Akti Musson ***+ Hotel Akti Musson ***+

Úszómedencés *** szálloda

Paralia - Villa Despina Apartmanház *** Paralia - Villa Despina Apartmanház ***

2-3-4 fős apartmanház

Paralia - Hotel Europa ***+ Paralia - Hotel Europa ***+

Klíma és wifi az árban!

Erdély "szívében"Erdély "szívében"

Hargita szívében

Karnevál Velencében 3 nap 2 éjKarnevál Velencében  3 nap  2 éj

Karnevál Velencében 2020.