Főoldal Olaszország Dél-Olaszország - Róma - Nápoly - Szicilia

Dél-Olaszország - Róma - Nápoly - Szicilia

" Nyaralás az azúrkék tengernél "

A Tirrén-tenger partján, Calabria nyugati partvidékén, a Capo Vaticanótól északra fekszik. Festői óvárosa a partvidékből merőlegesen kiemelkedő 40 m magas mészkő sziklán fekszik.

Dél-Olaszország - Róma - Nápoly - Szicilia

1. nap: Pécs – Letenye – Trieszt - Róma

Elutazás 13:00 órakor Pécsről Mc Drive / Shell benzinkúttól, rövid technikai szünetekkel Olaszországba. Figyelem éjszaka az autóbuszon!


2. nap: Róma

Egész napos gyalogos városnézés Rómában: ismerkedés az ókori Róma máig megmaradt emlékeivel, valamint a barokk és reneszánsz terekkel, szökőkutakkal és csodálatos épületekkel. Fő látnivalók: a filmekből ismert Spanyol lépcső és Trevi kút, a Panteon, az ókori világ egyik legjelentősebb épülete Raffaello hamvaival, a Piazza Navona, a csodálatos barokk dísztér, a monumentális Viktor Emmanuel-emlékmű, a Kapitolium és a Forum Romanum végül a Colosseum. (Helyi tömegközlekedéssel!) Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.


3. nap: Róma–Sorrento–Tropea

A hajnali órákban indulunk Sorrentóba, itt szabad időtöltés vagy fakultatív programként lehetőség nyílik Capri szigetének megtekintésére (kb. 45 euro), melyet a világ egyik legszebb szigetének tartanak. Caprira érkezésünk után egy órás hajókirándulást teszünk a sziget körül, megcsodálhatjuk a különleges természeti sziklaképződményeket, barlangokat és a Faraglioni-sziklákat, melyek Capri világszerte ismert jelképei. Majd az utazás folytatása Tropeába, ahol a környéken elfoglaljuk szállásunkat.


4-9. nap: Tropeában pihenés a tengerparton.

Fakultatív kirándulási lehetőség Szicíliába (60 euro). Indulás Tropeából a hajnali órákban Szicíliába. Átkelés a Messinai-szoroson Villa S. Giovanninál, majd továbbutazás az Etnához, Európa legmagasabb működő tűzhányójához. A kora délutáni órákban ismerkedés Szicília egyik legszebb, leghangulatosabb városkájával, Taorminával a Csontváry által is megfestett görög színház, majd a tenger fölötti teraszon elhelyezkedő botanikus kert megtekintése, szabadidő Taormina hangulatos óvárosában.

Visszaérkezés a szállásra az esti órákban.


10. nap: Tropea – Pompei – Nápoly – Róma

Reggel a szálláshely elhagyása után látogatás a világ legépebben megmaradt ókori romvárosában, Pompeiben, majd rövid városnézés Nápolyban: Castel Nuovo, San Carlo színház, Királyi palota, Paolai Szent Ferenc-templom. Továbbutazás szálláshelyünkre, Rómába. Szállás elfoglalása után ismerkedés az ókori Róma máig megmaradt emlékeivel. Szállás Rómában 


11. nap: Róma – Assisi – Magyarország

Délelőtt látogatás a Vatikánban: Szent Péter Bazilika megtekintése, mely a keresztény világ legjelentősebb temploma, ahol II. János Pál hamvai is megtalálhatóak. A déli órákban továbbutazás Assisibe, ismerkedés a város nevezetességeivel, gyalogos séta a belvárosban: Assisi Szent Ferenc-templom és a Szent Klára-templom, XIII -XIV. sz.-i épületek, amelyek már Szent Ferenc korában is álltak. Hazaindulás az esti órákban. Figyelem! Éjszaka az autóbuszon.


12. nap: Érkezés Magyarországra a kora délutáni órákban.

 

Egyágyas elhelyezésre nincs lehetőség!

Utazási információk

Utazás: nyugati típusú autóbusszal (légkondicionáló, TV, videó, minibár, WC)

Szállás: Tropea környékén 7 éj 3*-os nyaralóházakban 2-3-4-5 fős szobákban, Róma Kempingben 2 éj 3*-os  nyaralóházakban.


Ellátás: önellátás / félpanzió igényelhető (20 Euro / fő / étkezés)

Belépők: tájékoztató árai kb. 60 Euro + 90 Euró


A részvételi díj tartalmazza: az utazást, a szállást, valamint a magyar nyelvű idegenvezetést

A részvételi díj nem tartalmazza: az ellátást, a Baleset-, Betegség-, Poggyászbiztosítást (BBP), a stornó / útlemondási biztosítást (a részvételi díj 1,8%-a) és a programok belépődíjait


Fontos információ: Rómában a kemping területén étterem, bár, szupermarket, disco, és úszómedence van.

  

Útjaink minimális indulási létszáma 35 fő!  

A programváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

 

Díjmentes felszállási lehetőség az alábbi városokban:

Baja, Bátaszék, Békéscsaba, Berettyóújfalu, *Bonyhád, *Böhönye, Budapest, Cegléd, Debrecen, *Dombóvár, Dunaföldvár, Dunaújváros, Eger, Érd, Gyöngyös, Győr, *Hajdúszoboszló, Hatvan, Hódmezővásárhely, *Jászberény, Kaposvár, *Karcag, *Kazincbarcika, Kecskemét, *Keszthely, *Kiskunfélegyháza, *Körmend, *Marcali, Miskolc, Mohács, *Nagyatád, Nagykanizsa, Nagykőrös, Nyíregyháza, Orosháza, Paks, Pécs, Sárvár, Sopron, Százhalombatta, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, *Szentlőrinc, *Szigetvár, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, *Tiszaújváros, *Vasvár, *Veszprém, Zalaegerszeg

Albumok

Foglalás »

« Olaszország

Nyomtatás

Összes látogató:
2853335
Ma: 310

Kiemelt ajánlataink

Paralia - Hotel Niki Apartmanház *** Paralia - Hotel Niki Apartmanház ***

WIFI ingyenes!

Hotel Akti Musson ***+ Hotel Akti Musson ***+

Úszómedencés *** szálloda

Paralia - Hotel Atlantis *** Paralia - Hotel Atlantis ***

Közvetlen tengerparti szálloda

Hotel Galini ***** Hotel Galini *****

Paralia - Hotel Europa ***+ Paralia - Hotel Europa ***+

Klíma és wifi az árban!

Erdély "szívében"Erdély "szívében"

Hargita szívében

IsztambulIsztambul

Karnevál Velencében 3 nap 2 éjKarnevál Velencében  3 nap  2 éj

Karnevál Velencében 2019.

Rejtelmes AlbániaRejtelmes Albánia

Kalandos ErdélyKalandos Erdély