Főoldal Olaszország Dél-Olaszország

Dél-Olaszország

" Az ókori Róma felfedezése és az olasz csizma csodái - tengerparti üdüléssel"

A Tirrén-tenger partján, Calabria nyugati partvidékén, a Capo Vaticanótól északra fekszik. Festői óvárosa a partvidékből merőlegesen kiemelkedő 40 m magas mészkő sziklán fekszik.

Dél-Olaszország

1. nap: Pécs / Budapest / további felszállási helyeink – Letenye – Trieszt – Róma

Indulás 00:30 órakor Pécsről a 48-as tér melletti Shell benzinkút / Mc Drive parkolóból, illetve a további felszállási helyeinkről az éjszakai órákban. Folyamatos utazás technikai pihenőkkel Olaszországba. Érkezés Róma közeli szállásunkra az esti órákban várható.


2. nap: Róma

Egész napos gyalogos városnézés Rómában, melynek keretében ismerkedünk az ókori Róma máig megmaradt emlékeivel. Fő látnivalók: a filmekből ismert Spanyol lépcső és Trevi kút, a Panteon, az ókori világ egyik legjelentősebb épülete Raffaello hamvaival, a Piazza Navona, a csodálatos barokk dísztér, a monumentális Viktor Emmanuel-emlékmű, a Kapitolium és a Forum Romanum, majd végül a Colosseum. (Látnivalók megtekintése: helyi tömegközlekedéssel!) Visszautazás a szálláshelyre az esti órákban.


3. nap: Róma – Sorrento – Tropea

A hajnali órákban Sorrentóba indulunk, itt fakultatív programként lehetőség nyílik Capri megtekintésére (kb. 45 Euro / fő), melyet a világ egyik legszebb szigetének tartanak. Caprira érkezésünk után egyórás hajókirándulást teszünk a sziget körül, megcsodálhatjuk a különleges természeti sziklaképződményeket, a barlangokat és a Faraglioni-sziklákat, melyek Capri világszerte ismert jelképei. Ezután utunkat Tropeába folytatjuk, ahol elfoglaljuk szállásunkat.


4 - 7. nap: Tropea

Pihenés a tengerparton.

Fakultatív kirándulási lehetőség Szicíliába (kb. 50 Euro / fő). Indulás Tropeából a hajnali órákban, átkelés a Messinai-szoroson Villa S. Giovanninál, majd továbbutazás az Etnához, Európa legmagasabb működő tűzhányójához. A kora délutáni órákban ismerkedés Szicília egyik legszebb, leghangulatosabb városkájával, Taorminával, ahol a Csontváry által is megfestett görög színházat, majd a tenger fölötti teraszon elhelyezkedő botanikus kertet tekintjük meg. Szabadidő Taormina hangulatos óvárosában. Visszaérkezés a szállásra az esti órákban várható.


8. nap: Tropea – Pompei – Nápoly – Róma

Reggel, a szálláshely elhagyása után látogatás a világ legépebben megmaradt ókori romvárosába, Pompeibe, majd rövid városnézés Nápolyban: Castel Nuovo, San Carlo színház, Királyi palota, Paolai Szent Ferenc-templom, majd továbbutazás Róma közeli szállásunkra. A szállás elfoglalása után ismerkedés az ókori Róma máig megmaradt emlékeivel.  


9. nap: Róma – Pécs / Budapest / további felszállási helyeink 

Délelőtt látogatást teszünk a Vatikánba, megtekintjük a Szent Péter Bazilikát, amely a keresztény világ legjelentősebb temploma, ahol II. János Pál hamvai is pihennek. Rövid szabadprogram után a délutáni órákban indulás Magyarországra.

Figyelem! Éjszaka az autóbuszon!


10. nap: Érkezés Magyarországra a kora délutáni órákban.

 

 

 

Utazási információk

Egyágyas elhelyezésre nincs lehetőség!


Utazás: nyugati típusú autóbusszal (légkondicionáló, TV, videó, minibár, WC)

Szállás: Róma környékén 3 éj 3*-os szállodában 2 - 3 fős szobákban, Tropeában 5 éj 3*-os apartmanban, 2 - 3 - 4 fős szobákban

Ellátás: Róma környékén 3 reggeli, Trópeában önellátás (félpanzió igényelhető - 20 Euro / fő / étkezés)    

Belépők: tájékoztató árai kb. 60 Euro / fő + fakultatív programok: 95 Euro / fő = 155 Euro / fő


A részvételi díj tartalmazza: az utazást, a szállást Róma környékén 3*-os szállodában, Tropeában 3*-os apartmanban, a 3 reggelit Róma környékén, a fent leírt programokat, valamint a magyar nyelvű idegenvezetést


A részvételi díj nem tartalmazza: Trópeában az ellátást, a Baleset,- Betegség,- Poggyászbiztosítást (BBP), a stornó / útlemondási biztosítást (a teljes részvételi díj 1,8%-a), a programok belépődíjait és az üdülőhelyi díjat (1,50 Euro / fő / nap)

 

Útjaink minimális indulási létszáma 35 fő!  

A programváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

 

Díjmentes felszállási lehetőség az alábbi városokban:

Baja, Békéscsaba, Budapest, Cegléd, Debrecen, Dunaföldvár, Dunaújváros, *Eger, Érd, Gyöngyös, Győr, *Hajdúszoboszló, Hatvan, Hódmezővásárhely, Kaposvár, *Karcag, Kecskemét, *Keszthely, *Körmend, Miskolc, Mohács, *Nagyatád, Nagykanizsa, Nagykőrös, Nyíregyháza, Orosháza, Paks, Pécs, Sárvár, Sopron, Százhalombatta, Szeged, *Székesfehérvár, Szekszárd, *Szentlőrinc, *Szigetvár, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, *Vasvár, *Veszprém, Zalaegerszeg

 

FIX ülőhely felár 5.000 Ft / fő!

 

 

A díjmentes felszállási lehetőséget minimum 2 fő jelentkezése esetén tudjuk biztosítani, kivéve a csillaggal (*) jelölt felszállási helyeken, ahol minimum 4 fő jelentkezése esetén, illetve egyeztetés alapján kínálunk díjmentes transzfer lehetőséget útjainkhoz!

Megjelölt felszállási helyeinken 1 fő jelentkezése esetén, minden esetben előzetes egyeztetés szükséges!

Az út indulása előtti utolsó napokban, a transzferek végleges összeállítását követően nem biztos, hogy garantálni tudjuk a kijelölt felszállási helyeken a becsatlakozási lehetőséget útjainkhoz!

 

Az egyes útvonalakon személyautós vagy (kis)buszos transzfer előfordulhat, és átszállásra is sor kerülhet!

Az adott városokban a felszállási hely katalógusunk 6. oldalán tekinthető meg. Pécsről körutazásaink, városlátogatásaink indulási és érkezési helye a 48-as tér melletti Shell benzinkút / Mc Drive parkoló (Lánc utcai rendelőintézettel szemben).

Albumok

« Olaszország

Nyomtatás

Összes látogató:
3641979
Ma: 992

Kiemelt ajánlataink

Paralia - Hotel Niki Apartmanház *** Paralia - Hotel Niki Apartmanház ***

WIFI ingyenes!

Paralia - Hotel Europa ***+ Paralia - Hotel Europa ***+

Klíma és wifi az árban!

Paralia - Alarzo Apartmanház **** Paralia - Alarzo Apartmanház ****

Paralia - Villa Despina Apartmanház *** Paralia - Villa Despina Apartmanház ***

2-3-4 fős apartmanház

Hotel Galini ***** Hotel Galini *****

Erdély "szívében"Erdély "szívében"

Hargita szívében

Karnevál Velencében 3 nap 2 éjKarnevál Velencében  3 nap  2 éj

Karnevál Velencében 2020.

AlbániaAlbánia