Főoldal Olaszország Római kiruccanás

Római kiruccanás

Róma - Vatikán - Ostia

„Rómát az istenek akaratából megalapították, hogy virágozzék, és hatalmában tartsa a vi­lágot, miután a dicső Trója elesett...”

Római kiruccanás

1. nap: Pécs – Letenye – Róma

Elutazás 13:00 órakor Pécsről, a Shell kút / Mc Drive parkolóból, Szlovénián keresztül Olaszországba. Figyelem! Éjszaka az autóbuszon!


2. nap: Róma (helyi tömegközlekedéssel)

Reggel érkezünk Rómába ahol gyalogos városnézés, ismerkedés az ókori Róma máig megmaradt emlékeivel, valamint a barokk és reneszánsz terekkel, szökőkutakkal és csodálatos épületekkel. Megtekintjük a filmekből ismert Piazza del Popollót és a Spanyol lépcsőt. Dél kőrül megnézzük a Szent Pál székesegyházat, az Egyiptomi piramist, a Circus Maximust, az Igazság Száját és a monumentális Viktor Emmanuel emlékművet. A nap végén a Kapitoliumot, a Forum Romanumot és végül a Colosseumot, az ókori gladiátor-viadalok színhelyét nézzük meg.

Utazás a szálláshelyre az esti órákban.


3. nap: Róma–Vatikán

Délelőtt látogatás a Vatikánba: akinek kedve van a Vatikáni Múzeumot is megtekintheti, (Sixtusi kápolna, Raffaelló, Michelangelo művei stb.). Délután a Szent Péter Bazilika megtekintése, mely a keresztény világ legjelentősebb temploma, ahol II. János Pál pápa hamvai is megtalálhatóak, majd séta Angyalvárhoz.


4. nap: Róma –Ostia

Folyatjuk a városi sétát: Piazza Navona (csodálatos barokk dísztér)Campo De’Fiori (a híres virágpiac)Panteon (az ókori világ egyik legjelentősebb megmaradt épülete Raffaello hamvaival). Délután fürdés a Római tengerparton Ostiában, majd a napot a felújított Trevi kút megtekintése koronázza meg. Hazaindulás este 23 órákor.

Figyelem Éjszaka az autóbuszon!


5. nap: Kora reggel megnézzük Redipugliában az I. világháborús emlékművet és a megmaradt lövészárkokat. Délelőtt vásárlási lehetőség az IlDi-ben, érkezés az kora esti órákban.

Utazási információk

Utazás: nyugati típusú autóbusszal (légkondicionáló, TV, videó, minibár, WC)

Szállás: Róma közeli kempingben 2-3-4-5 fős mobil Home-ban. (kemping területén, van étkezési lehetőség, (főzési lehetőség nincs, de van egy közös konyha)

Ellátás: önellátás

Belépők: Belépőjegy + idegenforgalmi adó + római közlekedés díja: kb. 30 euro.

 

A részvételi díj tartalmazza: az utazást, a szállást 2 éj kempingben, mobil Home-ban,  valamint a magyar nyelvű idegenvezetést és a fent leirt programokat.

A részvételi díj nem tartalmazza:Baleset, Betegség, Poggyászbiztosítást (BBP), stornó biztosítás (1.8%), valamint a programok belépődíjait, és az üdülőhelyi díjat napi 1.50 Eu / fő.

 

Minimális indulási létszáma 40 fő. A programváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

 

Díjmentes felszállási lehetőség az alábbi városokban:

Baja, Bátaszék, Békéscsaba, Berettyóújfalu, *Bonyhád, *Böhönye, Budapest, Cegléd, Debrecen, *Dombóvár, Dunaföldvár, Dunaújváros, Eger, Érd, Gyöngyös, Győr, *Hajdúszoboszló, Hatvan, Hódmezővásárhely, *Jászberény, Kaposvár, *Karcag, *Kazincbarcika, Kecskemét, *Keszthely, *Kiskunfélegyháza, *Körmend, *Marcali, Miskolc, Mohács, *Nagyatád, Nagykanizsa, Nagykőrös, Nyíregyháza, Orosháza, Paks, Pécs, Sárvár, Sopron, Százhalombatta, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, *Szentlőrinc, *Szigetvár, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, *Tiszaújváros, *Vasvár, *Veszprém, Zalaegerszeg

 

A díjmentes felszállási lehetőséget minimum 2 fő jelentkezése esetén tudjuk biztosítani, kivéve a csillaggal (*) jelölt felszállási helyeken, ahol minimum 4 fő jelentkezése esetén kínálunk díjmentes transzfer lehetőséget útjainkhoz!

 

Az egyes útvonalakon személyautós vagy kisbuszos transzfer előfordulhat, és átszállásra is sor kerülhet!

Foglalás »

« Olaszország

Nyomtatás

Összes látogató:
2853341
Ma: 316

Kiemelt ajánlataink

Paralia - Hotel Niki Apartmanház *** Paralia - Hotel Niki Apartmanház ***

WIFI ingyenes!

Hotel Akti Musson ***+ Hotel Akti Musson ***+

Úszómedencés *** szálloda

Hotel Galini ***** Hotel Galini *****

Paralia - Hotel Europa ***+ Paralia - Hotel Europa ***+

Klíma és wifi az árban!

Paralia - Hotel Atlantis *** Paralia - Hotel Atlantis ***

Közvetlen tengerparti szálloda

IsztambulIsztambul

Erdély "szívében"Erdély "szívében"

Hargita szívében

Rejtelmes AlbániaRejtelmes Albánia

Kalandos ErdélyKalandos Erdély

Karnevál Velencében 3 nap 2 éjKarnevál Velencében  3 nap  2 éj

Karnevál Velencében 2019.