Róma

„Az élő történelem városának csodái”

„Rómát az istenek akaratából megalapították, hogy virágozzék, és hatalmában tartsa a vi­lágot, miután a dicső Trója elesett..."

Róma

1-2. nap: Pécs / Budapest / további felszállási helyeink – Letenye – Trieszt – Róma

Indulás 22:00-kor Pécsről, a 48-as tér melletti Shell benzinkúttól / Mc Drive parkolóból, illetve a további felszállási helyeinkről. Folyamatos utazás technikai pihenőkkel Szlovénián keresztül Olaszországba. Érkezés az esti órákban a Róma melletti szállásunkra.

 

3. nap: Róma (helyi tömegközlekedéssel)

Reggeli után Róma legjelentősebb templomait látogatjuk meg: a S. Paolo fuori le Mura templom, a Santa Maria Maggiore-székesegyház, illetve sétánk során megnézzük a Michelangelo Mózes szobráról híres San Pietro in Vincoli-templomot. Kora délután megismerkedünk az ókori Róma legépebben ránk maradt amfiteátrumával, a Colosseummal, a nap végén záró programunk során a a Lateráni Szent János bazilikát nézzük meg. Majd utazás szállásunkra, vacsora.


4. nap: Róma – Vatikán – Róma

Reggeli után látogatás a Vatikánba, ahol megtekintjük a Szent Péter Bazilikát, mely a keresztény világ legjelentősebb temploma, ahol II. János Pál pápa hamvai is megtalálhatóak. Kupolájából nemcsak Rómára és a Szent Péter térre nyílik egyedülálló kilátás, hanem innen megtekinthetik a vatikáni kerteket, palotákat, a vasútállomást, a rádió épületét. A Szent Péter térről egy rövid sétával elérhető a Tiberis partján álló Angyalvár. Délután szabadprogram várja Önöket Rómában. Lehetőség van egyénileg a Vatikáni múzeumok megtekintésére, egy feledhetetlen sétát tenni a hamisítatlan hangulatú Trastevere városrészben, vagy ismerkedni az örök város nevezetességeivel. Késő délután visszautazás a Róma környéki szálláshelyünkre, vacsora.


5. nap: Róma

Reggeli után egész napos gyalogos városnézés Rómában: ismerkedés az ókori Róma máig megmaradt emlékeivel, valamint a barokk és reneszánsz terekkel, szökőkutakkal és csodálatos épületekkel. Fő látnivalók: a filmekből ismert Spanyol lépcső és Trevi kút, a Panteon, az ókori világ egyik legjelentősebb megmaradt épülete Raffaello hamvaival, a Piazza Navona, a csodálatos barokk dísztér, a Campo De’Fiori a híres virágpiaccal, a monumentális Viktor Emmanuel-emlékmű, a Kapitolium és a Forum Romanum az ókori Róma központjai. Végül a Colosseumot, az ókori gladiátorviadalok színhelyét tekinthetjük meg. Késő délután visszautazás szálláshelyre, vacsora.

 

6. nap: Róma – Assisi – Pécs / Budapest / további leszállási helyeink

A reggeli után indulunk Assisibe, Szent Ferenc városába, ahol megtekintjük a Szent Ferenc-katedrálist Giotto híres freskósorozatával Assisi Szent Ferenc életéről, a Szent Klára-templomot, majd rövid szabad program a csodálatos, középkori hangulatot árasztó festői városkában. Ezután utazás Magyarországra.  

Figyelem! Éjszaka az autóbuszon!


7. nap: Érkezés Magyarországra a délelőtti órákban várható.

Időpontok:

2020-05-18 - 2020-05-24109 900 Ft/fő Árkalkuláció
2020-07-13 - 2020-07-19109 900 Ft/fő Árkalkuláció
2020-09-14 - 2020-09-20109 900 Ft/fő Árkalkuláció
Felárak Összeg
egyágyas felár 39 900 Ft

Utazási információk

Utazás: nyugati típusú autóbusszal (légkondicionáló, TV, videó, minibár, WC)

Szállás: Róma környékén 4 éj 3*-os szállodában 2 - 3 fős szobákban

Ellátás: Félpanzió (4 reggeli, 3 vacsora)

Belépők: tájékoztató árai kb. 90 Euro / fő (belépőjegy + idegenforgalmi adó + római közlekedés)

 

A részvételi díj tartalmazza: az utazást, a szállást 3-4*-os szállodában, a félpanziós ellátást, a fent leírt programokat, valamint a magyar nyelvű idegenvezetést

A részvételi díj nem tartalmazza: a Baleset-, Betegség-, Poggyászbiztosítást (BBP), a stornó útlemondási biztosítás (a teljes részvételi díj 1,8%-a), a programok belépődíjait, valamint az üdülő helyi díjat (2 Euro / fő / nap)

 

A csoportok minimális indulási létszáma: 35 fő.

A fakultatív programok változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

Díjmentes felszállási lehetőség az alábbi városokban:

Baja, Békéscsaba, Budapest, Cegléd, Debrecen, Dunaföldvár, Dunaújváros, *Eger, Érd, Gyöngyös, Győr, *Hajdúszoboszló, Hatvan, Hódmezővásárhely, Kaposvár, *Karcag, Kecskemét, *Keszthely, *Körmend, Miskolc, Mohács, *Nagyatád, Nagykanizsa, Nagykőrös, Nyíregyháza, Orosháza, Paks, Pécs, Sárvár, Sopron, Százhalombatta, Szeged, *Székesfehérvár, Szekszárd, *Szentlőrinc, *Szigetvár, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, *Vasvár, *Veszprém, Zalaegerszeg

 

FIX ülőhely felár 5.000 -Ft / fő!

 

A díjmentes felszállási lehetőséget minimum 2 fő jelentkezése esetén tudjuk biztosítani, kivéve a csillaggal (*) jelölt felszállási helyeken, ahol minimum 4 fő jelentkezése esetén, illetve egyeztetés alapján kínálunk díjmentes transzfer lehetőséget útjainkhoz!

Megjelölt felszállási helyeinken 1 fő jelentkezése esetén, minden esetben előzetes egyeztetés szükséges!

Az út indulása előtti utolsó napokban, a transzferek végleges összeállítását követően nem biztos, hogy garantálni tudjuk a kijelölt felszállási helyeken a becsatlakozási lehetőséget útjainkhoz!

 

Az egyes útvonalakon személyautós vagy (kis)buszos transzfer előfordulhat, és átszállásra is sor kerülhet!

Az adott városokban a felszállási hely katalógusunk 6. oldalán tekinthető meg. Pécsről körutazásaink, városlátogatásaink indulási és érkezési helye a 48-as tér melletti Shell benzinkút / Mc Drive parkoló (Lánc utcai rendelőintézettel szemben).

Albumok

Foglalás »

« Olaszország

Nyomtatás

Összes látogató:
3969010
Ma: 320

Kiemelt ajánlataink

Paralia - Hotel Niki Apartmanház *** Paralia - Hotel Niki Apartmanház ***

WIFI ingyenes!

Paralia - Alarzo Apartmanház **** Paralia - Alarzo Apartmanház ****

Paralia - Hotel Atlantis *** Paralia - Hotel Atlantis ***

Közvetlen tengerparti szálloda

Paralia - Villa Despina Apartmanház *** Paralia - Villa Despina Apartmanház ***

2-3-4 fős apartmanház

Zeusz Apartmanház *** Zeusz Apartmanház ***

Erdély "szívében"Erdély "szívében"

Hargita szívében 2020