Főoldal Olaszország Kirándulás Rómában

Kirándulás Rómában

„ A történelmi csodák városa”

„Rómát az istenek akaratából megalapították, hogy virágozzék, és hatalmában tartsa a vi­lágot, miután a dicső Trója elesett...”

Kirándulás Rómában

1. nap: Budapest- Pécs – Letenye –Trieszt - Róma

Elutazás 13:00 órakor Pécsről, a Shell kút / Mc Drive parkolóból, Szlovénián keresztül Olaszországba. Figyelem! Éjszaka az autóbuszon.


2. nap: Róma (helyi tömegközlekedéssel)

Érkezés Rómába a reggeli órákban. Ezen a napon Róma legjelentősebb templomai közül hármat keresünk fel: a S. Paolo fuori le Mura templom megtekintésével kezdjük a programot, majd a Santa Maria Maggiore–székesegyház következik, sétánk során megnézzük Michelangelo Mózes szobráról híres San Pietro in Vincoli-templomot. Kora délután megismerkedünk az ókori Róma legépebben ránk maradt amfiteátrumával, a Colosseummal, a nap végén záró programunk a zarándokok egyik legkedveltebb célpontja a Lateráni Szent János bazilika. A késő délutáni órákban érkezés a szálláshelyre. Szállás, Róma környéke.


3. nap: Róma–Vatikán–Róma

Délelőtt látogatás a Vatikánban: Szent Péter Bazilika megtekintése, mely a keresztény világ legjelentősebb temploma, ahol II. János Pál pápa hamvai is megtalálhatóak. Kupolájából nemcsak Rómára és a Szent Péter térre nyílik egyedülálló kilátás, hanem innen megtekinthetik a vatikáni kerteket, palotákat, a vasútállomást, a rádió épületét, melyek máshonnan nem láthatók. A Szent Péter térről egy rövid sétával elérhető a Tiberis partján álló Angyalvár. Délután szabadprogram várja Önöket Rómában. Lehetőség van egyénileg a Vatikáni múzeumok megtekintésére, egy feledhetetlen sétát tenni a hamisítatlan hangulatú Trastevere városrészben, vagy ismerkedni az örök város nevezetességeivel. Késő délután közös visszautazás a szálláshelyre, vacsora.


4. nap: Róma

Egész napos gyalogos városnézés Rómában: ismerkedés az ókori Róma máig megmaradt emlékeivel, valamint a barokk és reneszánsz terekkel, szökőkutakkal és csodálatos épületekkel. Fő látnivalók: a filmekből ismert Spanyol lépcső és Trevi kút, a Panteon, az ókori világ egyik legjelentősebb megmaradt épülete Raffaello hamvaival, a Piazza Navona, csodálatos barokk dísztér, a Campo De’Fiori a híres virágpiaccal, a monumentális Viktor Emmanuel-emlékmű, a Kapitolium és a Forum Romanum az ókori Róma központjai, végül a Colosseum, az ókori gladiátorviadalok színhelye. Visszautazás a szálláshelyre, vacsora.


5. nap: Róma–Assisi–Magyarország

A reggeli órákban indulás Assisibe, Szent Ferenc városába, ahol megtekintjük a Szent Ferenc-katedrálist Giotto híres freskósorozatával Assisi Szent Ferenc életéről, a Szent Klára-templomot, majd rövid szabad program a csodálatos, középkori hangulatot árasztó festői városkában. Ezután visszautazás Magyarországra. Figyelem! Éjszaka az autóbuszon.

6. nap: Érkezés a délelőtti órákban Pécsre.

 

Felárak Összeg
egyágyas felár 39 900 Ft.

Utazási információk

Szállás: Róma közeli 3*-os szállodában 3 éj

Ellátás: reggeli,

Utazás: nyugati típusú autóbusszal (légkondicionáló, TV, videó, mini bár WC)

 

Belépők: Belépőjegyek + idegenforgalmi adó + római közlekedés díja: kb.70 Eu


A részvételi díj tartalmazza:  az utazást, a szállást 3 éj 3*-os Hotelben, reggelit, valamint a magyar nyelvű idegenvezetést és a fent leírt programokat.

A részvételi díj nem tartalmazza: Baleset, Betegség, Poggyászbiztosítást (BBP), a stornó (útlemondási) biztosítás mely egyénileg köthető és a programok belépődíjait, valamint az üdülőhelyi díjat ami napi 1.50 Eu / fő.

 

A csoportok minimális indulási létszáma: 35 fő.

A fakultatív programok változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

Díjmentes felszállási lehetőség az alábbi városokban:

Baja, Bátaszék, Békéscsaba, Berettyóújfalu, *Bonyhád, *Böhönye, Budapest, Cegléd, Debrecen, *Dombóvár, Dunaföldvár, Dunaújváros, Eger, Érd, Gyöngyös, Győr, *Hajdúszoboszló, Hatvan, Hódmezővásárhely, *Jászberény, Kaposvár, *Karcag, *Kazincbarcika, Kecskemét, *Keszthely, *Kiskunfélegyháza, *Körmend, *Marcali, Miskolc, Mohács, *Nagyatád, Nagykanizsa, Nagykőrös, Nyíregyháza, Orosháza, Paks, Pécs, Sárvár, Sopron, Százhalombatta, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, *Szentlőrinc, *Szigetvár, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, *Tiszaújváros, *Vasvár, *Veszprém, Zalaegerszeg

 

A díjmentes felszállási lehetőséget minimum 2 fő jelentkezése esetén tudjuk biztosítani, kivéve a csillaggal (*) jelölt felszállási helyeken, ahol minimum 4 fő jelentkezése esetén kínálunk díjmentes transzfer lehetőséget útjainkhoz!

 

Az egyes útvonalakon személyautós vagy kisbuszos transzfer előfordulhat, és átszállásra is sor kerülhet!

Albumok

Foglalás »

« Olaszország

Nyomtatás

Összes látogató:
2853326
Ma: 301

Kiemelt ajánlataink

Paralia - Hotel Niki Apartmanház *** Paralia - Hotel Niki Apartmanház ***

WIFI ingyenes!

Paralia - Hotel Atlantis *** Paralia - Hotel Atlantis ***

Közvetlen tengerparti szálloda

Hotel Galini ***** Hotel Galini *****

Hotel Akti Musson ***+ Hotel Akti Musson ***+

Úszómedencés *** szálloda

Paralia - Hotel Europa ***+ Paralia - Hotel Europa ***+

Klíma és wifi az árban!

IsztambulIsztambul

Rejtelmes AlbániaRejtelmes Albánia

Kalandos ErdélyKalandos Erdély

Erdély "szívében"Erdély "szívében"

Hargita szívében

Karnevál Velencében 3 nap 2 éjKarnevál Velencében  3 nap  2 éj

Karnevál Velencében 2019.