Főoldal Franciaország Párizs mindenkinek

Párizs mindenkinek

Párizs-Versailles-Loire völgye

Párizs megér egy misét, Párizs a fények városa, Párizs a divat fővárosa,  Párizs a konyhaművészet hazája, Párizs a művészetek, kiállítások otthona... ezek nem csak szólamok, de ahhoz; hogy átérezzük a párizsi életmódot mindenképpen személyesen kell megtapasztalnunk.  Ha Párizsban járunk, akkor érthetjük meg igazán, hogy a párizsi ember joggal büszke városára.

Párizs mindenkinek

1. nap: Pécs-Sopron-Saarbrücken környéke

Indulás 03.00 órakor a Mc Drive / Shell benzinkúttól csatlakozási lehetőségekkel, folyamatos haladás pihenőkkel. Tranzitszállás német francia határ közelében.


2. nap: Tranzitszállás-Reims-Blois

A szállodától Reimsbe, a francia királyok koronázási templomához, a gyönyörű gótikus katedrálishoz utazunk. Késő délután érkezünk meg a Loire völgyében fekvő Blois-ba, ahol elfoglaljuk a szállásunkat, majd  sétálunk a városban, fakultatív vacsora lehetőség.


3. nap:  Loire-völgyi kastélyok-Párizs

Elkezdjük az ismerkedést a Loire folyó völgyével, amelynek királyi és  magán kastélyai regényes és romantikus történetek néma tanúi. Blois királyi kastélya több uralkodó és Medici Katalin emlékét idézi. Chambord, I. Ferenc király óriási palotája 365 tornyával fenséges, megihlette a katalán Gaudi építészt is. A Chenonceau kastély története nagyon érdekes. Ez a kastély egyedi építészeti megoldásaival a legkecsesebb, hiszen fennállása alatt hat hölgy birtokolta. Vacsoralehetőség útközben. Párizsban vagy környékén lesz a következő szállásunk.


4. nap: Párizs

Délelőtt az Eiffel toronyból láthatjuk a várost, lehetőségünk van feljutni a legfelső szintre akár lifttel, de a 2. szintig gyalog is felmehetünk. Ezt követően fakultatív hajókirándulást tervezünk a Szajnán. Ezt követően Louvre termeiben felkeressük a leghíresebb műalkotásokat. Fakultatív étkezési lehetőség. Majd gyalogos sétát teszünk a Cité-szigeten. Itt egykoron Párizs bölcsője ringott. Megtekintjük a híresen szép Notre–Dame székesegyházat és környezetét, a Pont Neuf hidat, aztán átsétálunk a Latin–negyedbe a Saint Michel bulvárra. Ott a Luxemburg-kert, a Pantheon és a Sorbonne Egyetem /csak kívülről/ a legfontosabb látnivaló. Este szabadprogram a Champs Elysées-n, és a Diadalívről csodáljuk meg az Etoile tér környékét.  Szállásunk ugyanott lesz, ahol előző nap volt.


5.nap: Párizs és Versailles

Délelőtt a csoport Versailles-ba indul. Szépen kialakítottak, gondozottak a nagy és kiskastélyok, valamint az óriási park, mely a francia kertépítészet remeke. Az új királyi székhelyet XIV. Lajos, a Napkirály hozta létre a XVII. században. Nem hagyjuk ki a Grand Trianont sem, amelyhez szomorú történelmi emlék köti a magyarságot. Majd visszatérünk Párizsba, ellátogatunk a D’Orsay múzeumba, végül az Invalidusoknál Napóleon sírját keressük fel. Este a Montmartre dombon sétálunk, ahol a Sacre Coeur székesegyház, a festők tere és a híres „Vörös Malom” azaz a Moulin Rouge látványa idézi a 19. századot. /Vásárlási lehetőség/ Szállásunk ugyanott lesz, ahol előző nap volt.


6. nap: PárizsNürnbergSopron- Pécs

Reggeli után folyamatos utazás pihenőkkel Magyarországra. Útközben egy villámlátogatás keretében Nürnberg belvárosával ismerkedünk Látnivalók megtekintése után indulunk Magyarországra.


7. nap: Érkezés a kora reggeli órákban.

Felárak Összeg
egyágyas felár 49 900 Ft.

Utazási információk

Utazás: nyugati típusú autóbusszal (légkondicionáló, TV, videó, minibár, WC)

Szállás: 5 éj IBIS Hotelben 2-3 ágyas szobákban

Ellátás: kontinentális reggeli

Belépők: 125 Euro/fő

 

A részvételi díj tartalmazza: az utazást, a szállást, a kontinentális reggelit, valamint a magyar nyelvű idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza: Baleset, betegség, poggyászbiztosítást (BBP), a stornó útlemondási biztosítás 1.8%, valamint a programok belépődíjait.

 

Belépők: Eiffel 2.szint lifttel, hajó, Múz. Pass 2 napos, 3 kastély (Loire), kisvonat Versailles-ban. közlekedés metróval. Összesen kb.125.-max. Vacsora: 10-15 alkalom euróban.

 

Díjmentes felszállási lehetőség az alábbi városokban:

Baja, Bátaszék, Békéscsaba, Berettyóújfalu, *Bonyhád, *Böhönye, Budapest, Cegléd, Debrecen, *Dombóvár, Dunaföldvár, Dunaújváros, Eger, Érd, Gyöngyös, Győr, *Hajdúszoboszló, Hatvan, Hódmezővásárhely, *Jászberény, Kaposvár, *Karcag, *Kazincbarcika, Kecskemét, *Keszthely, *Kiskunfélegyháza, *Körmend, *Marcali, Miskolc, Mohács, *Nagyatád, Nagykanizsa, Nagykőrös, Nyíregyháza, Orosháza, Paks, Pécs, Sárvár, Sopron, Százhalombatta, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, *Szentlőrinc, *Szigetvár, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, *Tiszaújváros, *Vasvár, *Veszprém, Zalaegerszeg

 

A díjmentes felszállási lehetőséget minimum 2 fő jelentkezése esetén tudjuk biztosítani, kivéve a csillaggal (*) jelölt felszállási helyeken, ahol minimum 4 fő jelentkezése esetén kínálunk díjmentes transzfer lehetőséget útjainkhoz!

 Az egyes útvonalakon személyautós vagy kisbuszos transzfer előfordulhat, és átszállásra is sor kerülhet!

Foglalás »

« Franciaország

Nyomtatás

Összes látogató:
2853325
Ma: 300

Kiemelt ajánlataink

Paralia - Hotel Niki Apartmanház *** Paralia - Hotel Niki Apartmanház ***

WIFI ingyenes!

Paralia - Hotel Europa ***+ Paralia - Hotel Europa ***+

Klíma és wifi az árban!

Hotel Galini ***** Hotel Galini *****

Hotel Akti Musson ***+ Hotel Akti Musson ***+

Úszómedencés *** szálloda

Paralia - Hotel Atlantis *** Paralia - Hotel Atlantis ***

Közvetlen tengerparti szálloda

Rejtelmes AlbániaRejtelmes Albánia

Erdély "szívében"Erdély "szívében"

Hargita szívében

Kalandos ErdélyKalandos Erdély

IsztambulIsztambul

Karnevál Velencében 3 nap 2 éjKarnevál Velencében  3 nap  2 éj

Karnevál Velencében 2019.