Főoldal Fakultatív kirándulások Paralián

Fakultatív kirándulások Paralián

Fakultatív kirándulások Görögországban - Paralián

Vasárnap 00.00 – 20.00  ATHÉN

Athén az antik görög kultúra jelképe. Indulás éjjel 00.00-kor. Érkezés Pireusba reggel 07.00- kor. Pireus Európa második legnagyobb kikötője, amely már az ókori görögök idejében fontos stratégiai szerepet játszott. Az autóbuszos városnézés során, láthatják az Olympiai Stadiont, a Parlament épületeit, Hadrianus császár diadalívét, és az egyéb híres látnivalókat. Athénban minden út az Akropolis-hoz vezet. Ezt követően 2 órás szabadidő áll a rendelkezésükre, amelyet kedvük szerint tölthetnek el. Tehetnek egy sétát a Nemzeti Parkban, felfedezhetik a Plakát, vagyis az Óvárosi negyedet, ami további látnivalókat kínál Önöknek. Megnézhetik az őrségváltást a Parlament épülete előtt.

 

Vasárnap 20.00 – 24.00  GRILL PARTY / ISMERKEDÉSI EST

Görögország egyik legfinomabb halfajtája, cipura (más néven aranydurbincs vagy tengeri keszeg), görögsaláta, feta sajt, valamint bor, narancslé és ouzo fogyasztható. Tányér és villa szükséges!

 

Hétfő 09.00 – 16.00  OLYMPOS

Litohoron keresztül elmegyünk a Stavros menedékházig, (944 m) ahonnan csodálatos panoráma nyílik az istenek hegyére és az Olymposi Riviéra lenyűgöző partszakaszára. Ezután egy kb. 40 perces gyalogtúra következik az Olympos egyik szurdokába a „Vythosi vízesésig”. Ezt követően átutazunk Agios Panteleimolas nevű igazi görög hegyi kisfaluba, ahol lehetőség lesz megebédelni valamelyik hangulatos tavernában.

 

Hétfő 19.30 – 24.00  FOLKLÓREST

Autóbusszal elmegyünk  Nea Efessos – ba  Paraliatól  kb. 15 km –re. A hegyi görög faluban élő görög buzuki zene szórakoztatja Önöket, eredeti görög néptáncosok táncbemutatójával egybekötve. A görög zene, a jó hangulat és a táncosok hamar magukkal ragadnak minket. Az árban van egy görög ételekből álló vacsora, előétel, főétel minden asztalon kis kancsó fehér bor, és rozét ihatunk. 

 

Kedd  08.20 – 16.00  KALÓZHAJÓ (PIRATEN) – IDŐJÁRÁSFÜGGŐ!!!

Kitűnő alkalom arra, hogy a görög napfényt hajókázva élvezhessék. A hajó reggel indul a paraliai kikötőből, melyet kb. 20-25 perc sétával érünk el a Niki apartmantól. Kb. 45 perces hajózás után kiköt az Olympos lábánál, ahol a hajóról leugrálva lubickolhatnak a tengerben. Az út során a kapitány megvendégeli Önöket egy ebéddel.

 

Kedd  19:00 – 22:00   ÚJ AJÁNLATUNK!!!     KITROS  –  BORFALU

Este 19:00 – órakor, Paraliatól 25 km-re lévő  Kitrosba. A kis görög falu, már 500 évvel ezelőtt is a borairól volt híres. Az igazán hangulatos kis taverna boros pincéjében különleges borokat kóstolhatunk meg. Itt van lehetőség borok és a görög házi pálinka ánizs és natur cipuro vásárlására, és ez mellett házi recept alapján készült, kemencében sült pizzát és káposztát kóstolunk meg.

 

Kedd  08.00 – 17.00  VERGINA - NAUSSA - EDESSA

Utunk első állomása Vergina a makedónok ősi fővárosa, ahol Észak Görögország egyik legimpozánsabb múzeumában II Philippos (Nagy Sándor édesapja) és felesége világhírű sírját tekintjük meg. Ezután a borairól nevezetes Naussába megyünk, a város felett található festői szépségű Agios Nikolaos parkban tehetnek egy sétát vagy ebédelhetnek az egyik tavernában. A program végén a csodálatos vízeséséről híres Edessaba látogatunk el.

 

Szerda 08.15 – 12.00  KATERINI

Pieria tartomány székhelyének meglátogatása, mely napjainkra egy 50-55.000 lakosú várossá nőtte ki magát. Katerini egy igazi görög város, de sajnos az ókori Hellas-ból kevés emlék maradt, hangulatos sétáló utcájával teszi színesebbé a várost. Katerini talán legszebb látnivalója a nagyon sok szökőkúttal és faritkaságokkal büszkélkedő Szerelmesek Parkja. A nap különlegessége a helyi piac, ahol a zöldség-gyümölcs és a tenger kínálta finomságokon kívül még sok érdekességet találhatunk.

 

Szerda 13.00 – 16.00  WELLNESS

Érkezés a sólepárlóhoz, ahol magas sótartalmú tengervizes medencét találunk, itt sós vízbe merülünk és élvezzük. A szinte érintetlen közegben erősödik az immunrendszer, lazulnak az izmok, az idegenrendszer megnyugszik. Az előnyös hatású fekete tengeri iszapot mindenki magának vagy egymásnak keni fel akár az egész testre. Száradáskor érezzük, hogy a tengeri iszapban található összetevők hatására a bőr feszesedik. A testről a jó minőségű fekete iszapot a tenger vizével mossuk le magunkról. A bőrmegújító iszapkúra üdévé és bársonyossá teszi a bőrt. Ajánlott felszerelés: papucs, fürdőruha, fejkendő vagy sapka, egy üveg ivóvíz, törülköző.

 

Csütörtök 06.45 - 18.00  METEORA

Az út során az ókori görögök szent hegye, az Olympos mellett haladunk el, majd a Tempi-völgy érintésével, Larisszán, Trikalán keresztül érkezünk Kalambakaba. A természeti szépségben egyedülálló, óriási sziklákra épült Meteorák két kolostorát tekinthetik meg. Belépők: 3 - 3 Eu / fő. A kolostorok érdekes története, értékes ikonjai, a különleges építészeti stílus, valamint a környék szépsége a múltba kalauzolja az idelátogatókat. A kolostorok megtekintése után ebédlehetőség egy közeli tavernában.

 

Péntek 05.15 – 22.00  SKIATHOS - IDŐJÁRÁSFÜGGŐ!!!

Kb. 2,5 órás utazás autóbusszal a Pagaszitikói öbölig, majd áthajózás a gyönyörű partszakaszairól, bizánci templomairól híres Skiathos szigetére. Először Koukounaries-ben kötünk ki, ahol kb. 2 órás strandolási lehetőség áll rendelkezésükre. Ezt követően újból hajóra szállunk, és Skiathos szigetén megcsodálhatjuk a tipikus görög, fehérre meszelt, kék ablakos házakat. Végül szabadprogram keretében indulhatnak a sziget felfedezésére, és itt lehetőség nyílik fakultatív ebédelésre is. Visszaérkezés a késő esti órákban.

 

Péntek 09:00 – 16:00  THESSALONIKI

Thessaloniki Görögország második legnagyobb városa. Számos műemléke van, elsősorban római és bizánci eredetűek. A nagyvárosi görög nyüzsgés megismerésére és a vásárlás a nagy hangzavarú görög piaci negyedben egyedülálló élmény.

 

Péntek 20.00 – 24.00  GRILL PARTY / BÚCSÚ EST

Az utolsó vacsoránk a nagyon ismert szufláki,(pálcára húzott húsdarabkák, mint a magyar rablóhús) görögsaláta, feta sajt, valamint bor, narancslé és ouzo fogyasztható. Tányér és villa szükséges!

 A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Nyomtatás

Összes látogató:
2760418
Ma: 116

Kiemelt ajánlataink

Paralia - Hotel Niki Apartmanház *** Paralia - Hotel Niki Apartmanház ***

WIFI ingyenes!

Hotel Galini ***** Hotel Galini *****

Paralia - Villa Despina Apartmanház *** Paralia - Villa Despina Apartmanház ***

Családias apartmanház, elérhető áron!

Paralia - Hotel Europa ***+ Paralia - Hotel Europa ***+

Klíma és wifi az árban!

Paralia - Hotel Atlantis *** Paralia - Hotel Atlantis ***

Közvetlen tengerparti szálloda

IsztambulIsztambul

Rejtelmes AlbániaRejtelmes Albánia

Erdély "szívében"Erdély "szívében"

Hargita szívében

Kalandos ErdélyKalandos Erdély