Főoldal Erdély Erdély "szívében"

Erdély "szívében"

"A Hargita legszebb tájain"

A Hargita vulkanikus hegyvonulat Erdélyben, a Székelyföld középső részén vonul végig Észak-Dél irányban. Noha magassága alapján nem tartozik a legmagasabb hegyek közé a Kárpátokban, elhelyezkedése miatt szimbolikus jelentőséggel bír a magyarság, s kiváltképp a székelység számára.

Erdély "szívében"

1. nap: Budapest–Pécs–Nagyszalonta–Nagyvárad–Király-hágó–Kolozsvár

Kora reggel, 03:00 órakor indulunk Pécsről Shell kút / Mc Drive parkolóból. Rövid pihenőkkel érkezünk Nagyszalontára, ahol meglátogatjuk az Arany János Múzeumot. Nagyváradra megérkezve egy rövid buszos séta keretein belül megnézzük a Szent László templomot, a Városházát és a Holdas templomot. Ezután folytatjuk utunkat a Király-hágón át Kolozsvárra, ahol megtekintjük az alábbi nevezetességeket: Szent Mihály plébániatemplom, Mátyás király lovas szobra és szülőháza, Bánffy-palota stb.

Este elfoglaljuk szállásunkat a 3 csillagos szállodában, majd vacsora.

 

2. nap: Kolozsvár–Tordai-hasadék–Marosvásárhely–Székelyudvarhely

Reggeli után Erdély egyik legszebb természeti csodájához, a Tordai-hasadékhoz kirándulunk, majd Marosvásárhelyre érkezünk. Itt egy rövid sétát teszünk a Rózsák terén és meglátogatjuk a Kultúrpalotát. Innen utunk a Kis-Küküllő mentén vezet, majd Parajdot érintve érkezünk szállásunkra, Székelyudvarhelyre. Vacsora a szállásunkon


3. nap: Székelyudvarhely–Bucsin-tető–Gyilkos-tó–Békás-szoros–Székelyudvarhely

Reggeli után a vidék természeti szépségeivel ismerkedhetünk meg. A Bucsin-tetőn átkelve érkezünk a Gyergyói-medencébe. A felejthetetlen kilátást nyújtó Pongrác-tetőn (1256 m) tett rövid pihenő után vadregényes fenyves erdőn keresztül juthatunk el a Gyilkos-tóhoz, ahol pihenni és csónakázni is lehet. Majd leereszkedünk  a Békás-szorosba, ahol legjobb gyalogosan végigsétálni, miközben vásárlásra is van mód a bazársoron. A szoros kijáratánál buszra szállunk és Gyergyószentmiklósra érkezünk. Innen az utunk a Libán-tetőn áthaladva a Hargita vadregényes tájain vezet. Esti órákban érkezünk szállásunkra. Szállásunkon vacsora.


4. nap: Székelyudvarhely–Farkaslaka–Korond–Parajd–Szováta–Székelyudvarhely

Reggeli után Székelyudvarhelyen a város nevezetességeit keressük fel. Később folytatjuk utunkat Szejkefürdőre az Orbán Balázs sírjához, majd Farkaslakára, ahol Tamási Áron sírját tekintjük meg. Innen továbbutazunk Korondra, ahol a székely fazekassággal ismerkedhetünk meg és a kedvünkre válogathatunk a falu főutcáján lévő vásár termékeiből. Utunk következő állomása Parajd, ahol a híres sóbányába látogatunk el. Innen indulunk Szovátára, a Medve-tóhoz. Késődélután érkezünk szállásunkra, Székelyudvarhelyre. Vacsora.


5. nap: SzékelyudvarhelyBalavásár–Marosvásárhely–Körösfő–BudapestPécs

Reggeli után ezen a napon a Kis-Küküllő mentén haladva indulunk hazafelé. Rövid pihenőkkel (Marosvásárhely, Királyhágó) Körösfőre érkezünk, ahol a még megmaradt pénzünket a helyi kirakodóvásáron tudjuk elkölteni. Hazaérkezés Pécsre a késő esti órákban várható

Időpontok:

2018-08-16 - 2018-08-2075 900 Ft./fő Árkalkuláció
2018-09-26 - 2018-09-3075 900 Ft./fő Árkalkuláció
Felárak Összeg
egyágyas felár 26 900 Ft.

Utazási információk

Szállás: 4 éj, 3 *- os szállodában, 2 - 3 ágyas szobákban,

Utazás: nyugati típusú autóbusszal (légkondicionáló, TV, videó, minibár WC)

Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora)

Belépők: tájékoztató árai kb.100 Lei / fő

 

A részvételi díj tartalmazza: az utazást, a szállást, a félpanzót, (reggeli,vacsora) valamint a fent leírt programokat és a magyar nyelvű idegenvezetést,

A részvételi díj nem tartalmazza: a Baleset,- Betegség,- Pogyászbiztosítást (BBP)  a stornó (1,8%) biztosítást, ami egyénileg köthető, valamint a programok belépődíjait.

 

Útjaink minimális indulási létszáma 35 fő.

A programváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

 

Díjmentes felszállási lehetőség az alábbi városokban:

 Baja, Bátaszék, Békéscsaba, Berettyóújfalu, *Bonyhád, *Böhönye, Budapest, Cegléd, Debrecen, *Dombóvár, Dunaföldvár, Dunaújváros, Eger, Érd, Gyöngyös, Győr, *Hajdúszoboszló, Hatvan, Hódmezővásárhely, *Jászberény, Kaposvár, *Karcag, *Kazincbarcika, Kecskemét, *Keszthely, *Kiskunfélegyháza, *Körmend, *Marcali, Miskolc, Mohács, *Nagyatád, Nagykanizsa, Nagykőrös, Nyíregyháza, Orosháza, Paks, Pécs, Sárvár, Sopron, Százhalombatta, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, *Szentlőrinc, *Szigetvár, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, *Tiszaújváros, *Vasvár, *Veszprém, Zalaegerszeg,

 

A díjmentes felszállási lehetőséget minimum 2 fő jelentkezése esetén tudjuk biztosítani, kivéve a csillaggal (*) jelölt felszállási helyeken, ahol minimum 4 fő jelentkezése esetén kínálunk díjmentes transzfer lehetőséget útjainkhoz!

 Az egyes útvonalakon személyautós vagy kisbuszos transzfer előfordulhat, és átszállásra is sor kerülhet!

Albumok

Foglalás »

« Erdély

Nyomtatás

Összes látogató:
2760457
Ma: 155

Kiemelt ajánlataink

Paralia - Hotel Niki Apartmanház *** Paralia - Hotel Niki Apartmanház ***

WIFI ingyenes!

Paralia - Hotel Atlantis *** Paralia - Hotel Atlantis ***

Közvetlen tengerparti szálloda

Paralia - Hotel Europa ***+ Paralia - Hotel Europa ***+

Klíma és wifi az árban!

Hotel Akti Musson ***+ Hotel Akti Musson ***+

Úszómedencés *** szálloda

Paralia - Villa Despina Apartmanház *** Paralia - Villa Despina Apartmanház ***

Családias apartmanház, elérhető áron!

Erdély "szívében"Erdély "szívében"

Hargita szívében

IsztambulIsztambul

Kalandos ErdélyKalandos Erdély

Rejtelmes AlbániaRejtelmes Albánia