Főoldal Erdély Dél - Erdély

Dél - Erdély

"A káprázatos Kárpátok csúcsain, Drakula Gróf nyomában"

"Iszonyat és rettegés fogott el, amikor láttam, hogy a férfi lassan kimászik az ablakon, és arccal lefelé araszol le a kastély falán a félelmetes szakadék felé. Szétterült köpönyege mintha hatalmas szárny lett volna."

Dél - Erdély

1. nap: Pécs / Budapest / további felszállási helyeink – Arad – Déva – Gyulafehérvár –Nagyszeben
Indulás 03:00 órakor Pécsről, a 48-as tér melletti Shell benzinkút / Mc Drive parkolóból, illetve a további felszállási helyeinkről a hajnali / reggeli órákban. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Aradra, ahol a város nevezetességeivel ismerkedünk (Minoriták temploma, Szabadság-szobor). Aradot elhagyva Dévára utazunk, ahol a híres Déva várát tekintjük meg. Utunkat folytatva Gyulafehérvárra érkezünk, ahol a Szent Mihály székesegyházban a Hunyadiak sírját látogatjuk meg. Az esti órákban szállásunkra, Nagyszebenbe érkezünk.

 

2. nap: Nagyszeben Bilea-tó – Fogaras Brassó – Sepsiszentgyörgy

Reggeli után rövid sétát teszünk Nagyszeben központjában, (katolikus templom, evangélikus templom, régi városháza) majd a Bilea-tóhoz (2034 m) látogatunk, ami a Fogarasi havasok legnagyobb gleccsertava (fel- és lejutás telekabinnal). A délutáni órákban Fogaras városába érkezünk, ahol megtekintjük a Fogarasi-várat, majd Brassót érintve Sepsiszentgyörgyre, szállásunkra érkezünk.

 

3. nap: Sepsiszentgyörgy – Brassó – Poiana – Törcsvár – Sepsiszentgyörgy
Reggeli után Brassóba látogatunk (Fekete templom, Honterus János szobra, Városháza, stb.). Dél körül érkezünk a város fölötti hegyi pihenőre a Brassó Poianara. A Nagy Keresztény csúcsra (1690 m) felvonóval jutunk fel. Délután utunkat Törcsvárra folytatjuk (Drakula vára), ahol Erdély egyik legszebb várkastélyát látogatjuk meg, ami egy 100 m magas hegyen áll. Estére visszatérünk szállásunkra, Sepsiszentgyörgyre.

 

4. nap: Sepsiszentgyörgy Kézdivásárhely Bálványos Torjai büdös-barlang – Szent Anna tó – Tusnádfürdő – Csíksomlyó – Székelyudvarhely

A reggeli elfogyasztása után egy rövid belvárosi sétát teszünk (Székely Múzeum), majd elindulunk Kézdivásárhelyre, ahol megnézzük a főteret és Gábor Áron szobrát. Innen utunk a Torja patak mentén, Bálványoson át a Torjai büdös-barlanghoz vezet.  A Szent Anna-tóhoz a délutáni órákban érkezünk. A tó mellett található a Szent Anna-kápolna, ahol minden évben Anna-napi búcsút rendeznek. Innen továbbhaladva Tusnádfürdőn állunk meg, ahol megtekintjük a katolikus és az ortodox templomot, majd Csíksomlyóra utazunk, ahol megtekintjük a kegytemplomot. Innen a Tolvajos tetőn átkelve érkezünk szállásunkra, Székelyudvarhelyre.

 

5. nap: Székelyudvarhely – Segesvár – Gyulafehérvár – Arad – Pécs / Budapest / további felszállási helyeink

Reggeli után a város főterén egy rövid sétát teszünk, majd buszra szállunk és Székelykeresztúrra látogatunk, ahol a Gyárfás kúriát tekintjük meg. Segesváron a középkori Várnegyed utcáin barangolunk, majd Gyulafehérvár - Arad útvonalon közelítjük meg a nagylaki határátkelőt. Érkezés Magyarországra az éjszakai órákban várható.

Időpontok:

2022-07-26 - 2022-07-30115 900 Ft/fő Árkalkuláció
Felárak Összeg
egyágyas felár 29 900 Ft

Utazási információk

Utazás: Felső kategóriás autóbusszal (légkondicionáló, TV, videó, minibár, WC)

Szállás: Nagyszeben 1 éj, Sepsiszentgyörgy 2 éj, Székelyudvarhely 1 éj 3*-os szállodában.

Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora).

 

Helyszínen fizetendő költségek: tájékoztató árai kb. 150 Lei / fő.

A részvételi díj tartalmazza: az utazást, a szállást 4éj 3*-os szállodában, a félpanziós ellátást (reggeli, vacsora), a fent leírt programokat, valamint a magyar nyelvű csoportkísérőt.

A részvételi díj nem tartalmazza: a Baleset, Betegség, Poggyászbiztosítást (BBP), a stornó / útlemondási biztosítást (a teljes részvételi díj 4,5%-a), és a programok belépődíjait.

 

Útjaink minimális indulási létszáma 35 fő.  

A programváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

Albumok

Foglalás »

« Erdély

Nyomtatás

Összes látogató:
4715714
Ma: 540

Kiemelt ajánlataink

Paralia - Hotel Niki Apartmanház *** Paralia - Hotel Niki Apartmanház ***

WIFI ingyenes!

Hotel Galini ***** Hotel Galini *****

EGÉSZ ÉVBEN FOGLALHATÓ!

Paralia - Hotel Europa ***+ Paralia - Hotel Europa ***+

Klíma és wifi az árban!

Paralia - Alarzo Apartmanház **** Paralia - Alarzo Apartmanház ****

Paralia - Hotel Atlantis *** Paralia - Hotel Atlantis ***

Közvetlen tengerparti szálloda

IsztambulIsztambul

Karnevál Velencében 3 nap /2 éjKarnevál Velencében  3 nap /2 éj

Karnevál Velencében 2022

Erdély "szívében"Erdély "szívében"

Hargita szívében 2022