Főoldal Ausztria Három nap, három főváros

Három nap, három főváros

Fedezze fel velünk Szlovákia, Ausztria és Magyarország csodálatos fővárosát számos plusz program keretein belül.

Három nap, három főváros

1. nap: Pécs / további felszállási helyeink – Fertőd – Fertő-tó – Dévény – Pozsony – Kittsee – Bécs

Indulás Pécsről, a Shell benzinkút / Mc Drive parkolójából hajnali 03:00 órakor, valamint a további felszállási helyeinkről a hajnali / reggeli órákban. Folyamatos utazás rövid pihenővel Fertődre, az Esterházy-kastélyhoz, ahol betekintést nyerhetünk a főnemesi család hangulatos épületébe. Utunkat Dévény vára felé folytatjuk, közben rövid pihenőt tartunk a festői szépségű Fertő-tónál. Dévény vára egy hatalmas sziklaszirten áll a Duna és a Morva összefolyásánál, ennek köszönhetően páratlan látványt nyújt az idelátogatók számára. A délután folyamán Pozsony belvárosát fedezhetjük fel, ahol gyalogos városnézés keretében az alábbi nevezetességeket tekinthetjük meg: Szent Márton székesegyház, Mihály-kapu, Közép-Európa legrégibb egyetemének épülete (Academia Istropolitana), Fő tér, Prímás Palota, templomok, főnemesek palotái és Szlovák Nemzeti Színház. Napunk utolsó programjaként látogatást teszünk Kittsee-be, a híres Hauswirth csokoládégyárba. A Csokicsárda, a gyár mintaboltjában kedvünkre válogathatunk a rengeteg csoki különlegesség közül. Ezt követően szálláshelyünkre, Bécsbe utazunk, ahol vacsorával várnak bennünket.

 

2. nap: Bécs – Schönbrunn – Bécs

A reggelit követően Schönbrunnba utazunk, ahol megtekinthetjük a világhírű, 1752-ben alapított Schönbrunn-i Állatkertet. Akik nem szeretnének az állatkertbe bemenni, lehetőség van a Schönbrunn-i Kastélyt meglátogatni, illetve a gyönyörű parkban sétát tenni. A délután folyamán viaszhírességek társaságában tölthetünk felejthetetlen pillanatokat a Madame Tussauds Panoptikumában. A nap hátralevő részében Bécs belvárosában teszünk egy rövid sétát. A látnivalók megtekintése után visszautazunk szálláshelyünkre. A vacsorát követően fakultatív program keretében az időjárás függvényében ellátogathatunk a Práterbe, ahol kipróbálhatjuk a különböző izgalmas attrakciókat, vagy csak sétálhatunk a park forgatagában.

 

3. nap: Bécs – Komárom – Tatabánya – Budapest – Pécs

A reggelit követően visszaindulunk Magyarországra. A nap első programjaként felkeressük a Komáromi Monostori Erődöt, mely a határ mentén, a Duna partján terül el. Ezt követően Tatabányán rövid kitérőt teszünk Európa legnagyobb madár szobrához, a Turul szoborhoz, ahonnan lenyűgöző látvány tárul elénk. A délután folyamán hazánk fővárosába, Budapestre érkezünk. Elsőként a Parlament épületét tekinthetjük meg, majd egy hosszabb gyalogos belvárosi sétát teszünk. Utunk során érintjük a Szent István Bazilikát, a Deák Ferenc teret, a Vörsmarty teret, a Váci utcát, a Vígadó teret, a Lánchidat, a Clark Ádám teret, a Várkert Bazárt, a Budai Várat, valamint a Halászbástyát is, ahonnan csodálatos panoráma tárul elénk az esti fényárban úszó városról a Duna parttal és a Parlament épületével. A látványosságok megtekintése után visszaindulunk Pécsre. Hazaérkezés az éjszakai órákban várható.

Felárak Összeg
egyágyas felár 12 900 Ft

Utazási információk

Utazás: nyugati típusú autóbusszal (légkondicionáló, TV, videó, mini bár, WC)

Szállás: Bécsben 2 éj középkategóriájú szállodában 1-2-3 fős szobákban

Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora)

Belépők (tájékoztató jelleggel): kb. 6.200,- Ft / fő + kb. 48 € / fő

Esterházy-kastély: 2.000,- Ft / fő; Dévény vára: 4 € / fő; Schönbrunn-i Állatkert: 20 € / fő; Schönbrunn-i Kastély (Imperial Tour): 16 € / fő; Madame Tussauds Panoptikum: 24 € / fő; Préter attrakciók: 1,5 – 5 € / attrakció; Komáromi Monostori Erőd: 700,- Ft / fő; Parlament: 3.500,- Ft / fő

 

A részvételi díj tartalmazza: az utazást nyugati típusú autóbusszal, a szállást középkategóriájú szállodában, a félpanziós ellátást (reggeli, vacsora), valamint a fent leírt programokat és a magyar nyelvű idegenvezetést

A részvételi díj nem tartalmazza: a Baleset,- Betegség,- Poggyászbiztosítást (BBP), a stornó / útlemondási biztosítást (a teljes részvételi díj 1,8%-a) és a programok belépődíjait

 

Díjmentes felszállási lehetőség az alábbi városokban:

Dunaföldvár, Dunaújváros, Érd, *Kaposvár, Mohács, Paks, Pécs, Százhalombatta, Szekszárd, *Szentlőrinc, *Szigetvár


FIX ülőhely felár 2.000 Ft / fő!


Útjaink minimális indulási létszáma 35 fő.

A programváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

A díjmentes felszállási lehetőséget minimum 2 fő jelentkezése esetén tudjuk biztosítani, kivéve a csillaggal (*) jelölt felszállási helyeken, ahol minimum 4 fő jelentkezése esetén, illetve egyeztetés alapján kínálunk díjmentes transzfer lehetőséget útjainkhoz!

Megjelölt felszállási helyeinken 1 fő jelentkezése esetén, minden esetben előzetes egyeztetés szükséges!

Az út indulása előtti utolsó napokban, a transzferek végleges összeállítását követően nem biztos, hogy garantálni tudjuk a kijelölt felszállási helyeken a becsatlakozási lehetőséget útjainkhoz!

 

Az egyes útvonalakon személyautós vagy (kis)buszos transzfer előfordulhat, és átszállásra is sor kerülhet!

Az adott városokban a felszállási hely katalógusunk 6. oldalán tekinthető meg. Pécsről körutazásaink, városlátogatásaink indulási és érkezési helye a 48-as tér melletti Shell benzinkút / Mc Drive parkoló (Lánc utcai rendelőintézettel szemben).

« Ausztria

Nyomtatás

Összes látogató:
3969177
Ma: 487

Kiemelt ajánlataink

Paralia - Hotel Niki Apartmanház *** Paralia - Hotel Niki Apartmanház ***

WIFI ingyenes!

Paralia - Hotel Atlantis *** Paralia - Hotel Atlantis ***

Közvetlen tengerparti szálloda

Hotel Akti Musson ***+ Hotel Akti Musson ***+

Úszómedencés *** szálloda

Paralia - Alarzo Apartmanház **** Paralia - Alarzo Apartmanház ****

Zeusz Apartmanház *** Zeusz Apartmanház ***

Erdély "szívében"Erdély "szívében"

Hargita szívében 2020