Főoldal Albánia Rejtelmes Albánia

Rejtelmes Albánia

"Történelemi városok - tengerparti pihenéssel"

Az albán fővárost sajátosan sokszínű balkán pezsgése teszi igazán vonzóvá. Tirana építészetében egyszerre van jelen a római, a török és a szovjet hatás.
Főbb látnivalói: a Skander bég téren álló 1830-ban épült óratorony; Ethem Bey mecset; a Piramis - Enver Hodzsa egykori múzeuma; Kongresszusi Palota

Rejtelmes Albánia

1. nap: Budapest–Pécs–Udvar–Eszék–Szarajevó

Indulás Pécsről 06:00 órakor a Shell kút / Mc Drive parkolóból, folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szarajevóba. Városnézésünk során megnézzük a török bazár-negyedet, Bascarsija, Latin híd a Gavrilo Princip merényletének színhelye. Szarajevóban, szállásunkon vacsorával várnak bennünket.


2. nap: Szarajevó–Podgorica–Hani i Hotit–Shkodra–Lezha–Durres

Utazás Albániába pihenőkkel. A határt Hani-i Hotinál lépjük át, majd érkezés Shkodrába, ahol megnézzük a katolikus Székesegyházat, a mecsetet, a középkori Rozafa-várat, majd utazás Lezhába, ahol Szkander bég mauzóleuma és az ókori illír vár romjai láthatóak.

Ezután indulunk szállásunkra Durresba, a tengerpartra.


3. nap: Pihenés a tengerparton.


4. nap: Kirándulás Ardenicába, a Szűz Mária kolostortemplom megtekintése, múzeumlátogatás Apollónia ókori romvárosában és a kolostor régészeti múzeumában. Útközben Enver Hodzsa betonbunkereivel ismerkedünk meg. Fierben rövid séta a városközpontban és a főtéren, illetve megtekintjük az új nagymecsetet. Programunk befejeztével utazunk szállásunkra Durresba.


5. nap: Pihenés a tengerparton.


6. nap: Kirándulás Beratba, az „Ezerablakos múzeumvárosba”, mely méltán a legszebb város Albániában. A várat, az Onufri ikonmúzeumot, a bizánci templomokat, az Ólom-mecsetet, az iszlám központot és a festői Mangalem városrészt, valamint Gorica-t tekintjük meg. A várból csodálatos panoráma nyílik a városra és környékére. A látnivalók megtekintése után utazás szállásunkra.


7. nap: Kirándulás Krujába, ahol a várban megnézzük a nemzeti hős, Szkander bég múzeumát és a Néprajzi Múzeumot, majd vásárlási lehetőség a történelmi bazársoron. Ezután utazás Tiranába, az ország fővárosába. Kirándulás a Dajti-hegyre kabinos felvonóval. A főtér és környékének megtekintése, Ethem bej mecset, valamint Enver Hodzsa egykori piramis múzeumának felkeresése után indulunk szállásunkra Durresba.


8. nap: Pihenés a tengerparton.


9. nap: A reggeli után indulunk Magyarországra. Útközben megállunk Shkodrában, hogy a maradék pénzünket elkölthessük. Figyelem! Éjszaka az autóbuszon.


10. nap: Érkezés Magyarországra a reggeli órákban.

 

 

Egyágyas elhelyezésre nincs lehetőség!

Utazási információk

Utazás: nyugati típusú autóbusszal (légkondicionáló, TV, videó, minibár, WC)

Szállás: 8 éj,  3 *- os szállodában, 2 - 3 fős szobákban, (Egyágyas elhelyezésre nincs lehetőség!)

Ellátás: félpanzió (reggeli, vacsora)

 

A részvételi díj tartalmazza: az utazást, a szállást, félpanziót, (reggeli,vacsora) valamint a magyar nyelvű idegenvezetést.

A részvételi díj nem tartalmazza: a Baleset,- Betegség,- Poggyászbiztosítást (BBP), a stornó  (1,8 % útlemondás) biztosítás díját, ami egyénileg köthető, az üdülőhelyi díjat, 1,5 Eu / fő / nap,  valamint a fakultatív programok díjait.

Fakultatív programok tájékoztató árai: kb. 90 Euro / fő


Útjaink minimális indulási létszáma 35 fő.

A programváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

 

Díjmentes felszállási lehetőség az alábbi városokban:

Baja, Bátaszék, Békéscsaba, Berettyóújfalu, *Bonyhád, *Böhönye, Budapest, Cegléd, Debrecen, *Dombóvár, Dunaföldvár, Dunaújváros, Eger, Érd, Gyöngyös, Győr, *Hajdúszoboszló, Hatvan, Hódmezővásárhely, *Jászberény, Kaposvár, *Karcag, *Kazincbarcika, Kecskemét, *Keszthely, *Kiskunfélegyháza, *Körmend, *Marcali, Miskolc, Mohács, *Nagyatád, Nagykanizsa, Nagykőrös, Nyíregyháza, Orosháza, Paks, Pécs, Sárvár, Sopron, Százhalombatta, Szeged, Székesfehérvár, Szekszárd, *Szentlőrinc, *Szigetvár, Szolnok, Szombathely, Tatabánya, *Tiszaújváros, *Vasvár, *Veszprém, Zalaegerszeg

 

 

A díjmentes felszállási lehetőséget minimum 2 fő jelentkezése esetén tudjuk biztosítani, kivéve a csillaggal (*) jelölt felszállási helyeken, ahol minimum 4 fő jelentkezése esetén kínálunk díjmentes transzfer lehetőséget útjainkhoz!

 Az egyes útvonalakon személyautós vagy kisbuszos transzfer előfordulhat, és átszállásra is sor kerülhet!

Albumok

Foglalás »

« Albánia

Nyomtatás

Összes látogató:
2760455
Ma: 153

Kiemelt ajánlataink

Paralia - Hotel Niki Apartmanház *** Paralia - Hotel Niki Apartmanház ***

WIFI ingyenes!

Paralia - Hotel Europa ***+ Paralia - Hotel Europa ***+

Klíma és wifi az árban!

Paralia - Villa Despina Apartmanház *** Paralia - Villa Despina Apartmanház ***

Családias apartmanház, elérhető áron!

Hotel Akti Musson ***+ Hotel Akti Musson ***+

Úszómedencés *** szálloda

Hotel Galini ***** Hotel Galini *****

Rejtelmes AlbániaRejtelmes Albánia

Kalandos ErdélyKalandos Erdély

IsztambulIsztambul

Erdély "szívében"Erdély "szívében"

Hargita szívében