Főoldal Adventi programok Karácsonyvárás Ljubljanában

Karácsonyvárás Ljubljanában

Ljubljana és Maribor

November végén indul meg a karácsonyi szezon Ljubljanában, a díszkivilágítás felkapcsolásával. Különlegessé teszik a ljubljanai hangulatot a belvárosi fűzfák a Ljubljanica folyó partján, és persze a Prešernov téren a karácsonyfa. A vásár szomszédságában egy egész decemberben működő szabadtéri fesztiválhelyszín van. Ami pedig igazán emlékezetessé teszi az adventi élményt Ljubljanában az a díszkivilágítás, ami modern színeivel valóban egyedi, már-már mesés hangulatot varázsol a középkori belvárosi házak közé.

Mariborban kisebb, nagyon barátságos adventi forgatag várja az ideérkezőket. Sok különféle program, finom beigli, forralt bor... Mi kell még a kitűnő hangulathoz?

Karácsonyvárás Ljubljanában

Hajnali 03:00 órakor indul autóbuszunk a Mc Drive / Shell benzinkúttól.

Rövid technikai pihenőkkel érkezés Ljubljanába. Gyalogos városnézés, majd szabad program adventi hangulatban. A karácsonyi vásár központja a Prešernov tér, ahol megtalálható minden karácsonyi vásár kötelező eleme: a forralt bor, a kézműves termékek és a sütemények, illetve a sült gesztenye. Itt valóban helyi művészek és tervezők munkáit is megtalálhatjuk, így egyedi ajándékokra lelhetünk. A szlovénok nagyon büszkék és ragaszkodnak saját ételeikhez és italaikhoz, így a helyi mézek, pálinkák vagy éppen a tökmagolaj is kiváló ajándék lehet, amiknek mind ismerősek az ízei, de azért egy kicsit más, mint nálunk.

A délutáni órákban továbbindulás Mariborba. Szlovénia második legnagyobb városában, a Dráva parti Mariborban sétálunk. Városnézésünk során megtekintjük a gyönyörű barokk főteret, a székesegyházat, a városházát és a várost uraló hatalmas kastélyt.  Rövid sétánk során élvezhetjük a város adventi hangulatát egy szabad program keretében. Feltétlenül kóstoljuk meg a magyar bejglihez hasonló karácsonyi süteményt és a forralt bort.

Hazaindulás az esti órákban (19 óra körül). Hazaérkezés a hajnali órákban.

Utazási információk

A részvételi díj tartalmazza: az utazást busszal, a szervezést és a magyar nyelvű csoportkísérőt.

A részvételi díj nem tartalmazza: a programok belépő díjait, a Baleset-, Betegség-, Poggyászbiztosítást (BBP), valamint a stornó (útlemondási) biztosítást (egyénileg köthető).

 

 NON-STOP utak esetén a FIX ülőhely felár 2.000 -Ft / fő!

 

Utazás: autóbusszal, melyet két gyakorlott sofőr vezet. Útközben 3-4 óránként tartunk pihenőt, általában benzinkutaknál állunk meg. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik (felár ellenében: fix választott ülőhelyfoglalás az autóbuszon). A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

Étkezés: Célszerű az útra élelmet itthonról hozni, szendvicset, csokit, müzli szeletet.

Pénzügy: Étkezésre, költőpénznek 10-20 eurót ajánlunk.

 

Útjaink minimális indulási létszáma 35 fő.

A programváltoztatás jogát irodánk fenntartja!

 

Amennyiben fix, Ön által kiválasztott ülőhelyet igényel a buszon (melyet végig fenntartunk, vidéki felszállás esetén is) annak díja: 2.500 Ft/fő.

Dátummódosítás díja a foglalást követően 2.000 Ft/fő, utazás előtt 30 nappal lehetséges.

Névmódosítás, felszállási hely-módosítás díja a foglalást követően 2.000 Ft/fő, maximum utazás előtt 7 nappal lehetséges.

 

Díjmentes felszállási lehetőség az alábbi városokban: *Baja, *Bonyhád, *Böhönye, *Dombóvár, Kaposvár, *Komló, *Mohács, Nagyatád, Nagykanizsa, Pécs, *Szekszárd, Szentlőrinc, Szigetvár

 

A díjmentes felszállási lehetőséget minimum 2 fő jelentkezése esetén tudjuk biztosítani, kivéve a csillaggal (*) jelölt felszállási helyeken, ahol minimum 4 fő jelentkezése esetén kínálunk díjmentes transzfer lehetőséget útjainkhoz!

 

Az egyes útvonalakon személyautós vagy kisbuszos transzfer előfordulhat, és átszállásra is sor kerülhet

Foglalás »

« Adventi programok

Nyomtatás

Összes látogató:
2897941
Ma: 1215

Kiemelt ajánlataink

Paralia - Hotel Niki Apartmanház *** Paralia - Hotel Niki Apartmanház ***

WIFI ingyenes!

Paralia - Villa Despina Apartmanház *** Paralia - Villa Despina Apartmanház ***

2-3-4 fős apartmanház

Paralia - Hotel Atlantis *** Paralia - Hotel Atlantis ***

Közvetlen tengerparti szálloda

Hotel Akti Musson ***+ Hotel Akti Musson ***+

Úszómedencés *** szálloda

Paralia - Hotel Europa ***+ Paralia - Hotel Europa ***+

Klíma és wifi az árban!

Karnevál Velencében 3 nap 2 éjKarnevál Velencében  3 nap  2 éj

Karnevál Velencében 2019.

Erdély "szívében"Erdély "szívében"

Hargita szívében

AlbániaAlbánia